Σε ποιους απευθύνεται:
Το σεμινάριο απευθύνεται σε Τεχνικούς Διευθυντές, Διευθυντές Εργοστασίων Αγροτικών βιομηχανιών, Ιδιοκτήτες και Υπεύθυνους Κτηνοτροφικών μονάδων.
Σκοπός:
Σκοπός του σεμιναρίου είναι να μεταφέρει στους συμμετέχοντες τις απαραίτητες γνώσεις για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών και υγειονομικών προβλημάτων που προκύπτουν από τη λειτουργία τέτοιων εγκαταστάσεων.
Περιγραφή:
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
– Ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά αποβλήτων αγροτικών βιομηχανιών
(κονσερβοποιίες, τοματοπολτός, ελαιουργία, βρώσιμες ελιές, γαλακτοκομικές με έμφαση στα τυροκομεία, κ.λ.π.).
– Επεξεργασίες κατά κατηγορία- τελική διάθεση. Απαιτήσεις για προεπεξεργασίες όταν διατίθενται σε Δημοτικό δίκτυο αποχέτευσης.
– Ιδιαιτερότητες ελαιουργείων, τυροκομείων.
– Στερεά απόβλητα. Επεξεργασίες, διάθεση.
– Προβλήματα, αντιμετώπιση.
– Θεσμικό πλαίσιο, προοπτικές.
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ
– Ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά αποβλήτων κτηνοτροφικών μονάδων (χοιροστάσια, βουστάσια ανοικτής, κλειστής βοσκής, πτηνοτροφεία, ιπποφορβεία, κ.λ.π.).
– Επεξεργασία αποβλήτων, διάθεση.
– Ιδιαιτερότητες σε σφαγεία, αλλαντοποιεία, συσκευαστήρια κρέατος.
– Αντιμετώπιση αποβλήτων καθετοποιημένων μεγάλων επιχειρήσεων.
– Στερεά απόβλητα. Επεξεργασίες, διάθεση.
– Προβλήματα, αντιμετώπιση.
– Θεσμικό πλαίσιο, προοπτικές.
Έναρξη: 20/04/2012
Λήξη: 21/04/2012
Πόλη: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Tόπος: Αίθουσες εκπαίδευσης Ομίλου MF Κατούνη 25 και Τσιμισκή Θεσσαλονίκη
Ημερομηνίες Διαξαγωγής
Παρασκευή 20 Απριλίου 17:00 – 22:00
Σάββατο 21 Απριλίου 09:00 – 14:00