Σε ποιους απευθύνεται:
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους εμπλέκονται με τον χειρισμό τροφίμων, σε επιχειρήσεις που ασκούν μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες δραστηριότητες: παρασκευή, μεταποίηση, παραγωγή, συσκευασία, αποθήκευση, μεταφορά, διανομή, διακίνηση και προσφορά προς πώληση ή διάθεση τροφίμων. Απευθύνεται επίσης σε υπευθύνους εταιρειών που εμπλέκονται και σχετίζονται με την τροφική αλυσίδα (π.χ. εταιρείες συμβούλων, εταιρείες μυοκτονιών, κατασκευαστών εξοπλισμού, εταιρείες συσκευασίας κλπ.).
Περιγραφή:
Η εκπαίδευση του προσωπικού των επιχειρήσεων τροφίμων στις αρχές της Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων αποτελεί νομική υποχρέωση, όπως προκύπτει από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 852/ 2004, και υλοποιείται μέσω της επίσημης εκπαίδευσης του ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων), την οποία μόνον εγκεκριμένοι από τον ΕΦΕΤ φορείς μπορούν να παρέχουν. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει οπτικοακουστικό υλικό για την πρακτική εμπέδωση των βασικών αρχών υγιεινής τροφίμων.
Στο τέλος του σεμιναρίου οι εκπαιδευόμενοι υπόκεινται σε εξετάσεις προκειμένου να αξιολογηθούν. Οι εξετάσεις θα γίνονται σε σημεία και χρόνο που καθορίζονται από τον ΕΦΕΤ και τα οποία γνωστοποιούνται στον Φορέα Υλοποίησης του σεμιναρίου εντός δέκα (10) ημερών από την ανακοίνωση ολοκλήρωσης του εκπαιδευτικού προγράμματος, μέσω του ιστοτόπου του ΕΦΕΤ. Στους επιτυχόντες θα δοθεί βεβαίωση εκπαίδευσης από τον ΕΦΕΤ.
Πρόγραμμα
– Εισαγωγή στην ασφάλεια τροφίμων
– Μικροοργανισμοί και χαρακτηριστικά αυτών
– Τροφοδηλητηριάσεις και η παρεμπόδισή τους
– Ατομική υγιεινή και συμπεριφορά του χειριστή τροφίμων
– Το εργασιακό περιβάλλον
– Πρακτικές καθαρισμού
– Κοινά μιάσματα και έλεγχος αυτών
– Νομοθεσία υγιεινής τροφίμων
Πληροφορίες Συμμετοχής:
– Το κόστος συμμετοχής προπληρώνεται (Αριθμός Λογαριασμού: Eurobank 0026 0033 23 0200313284)
– Το σεμινάριο επιδοτείται από το πρόγραμμα επαγγελματικής εκπαίδευσης ΛΑΕΚ ΟΑΕΔ 0,45
Τηλέφωνα Επικοινωνίας:210/2509900
Στοιχεία Διεξαγωγής
Έναρξη: 06/12/2012
Λήξη: 07/12/2012
Πόλη: ΑΘΗΝΑ
Tόπος: Αχαρνών 481, Ν.Χαλκηδόνα