Φθηνότερο το σαρακοστιανό τραπέζι

Μειωμένο κατά 1,5 έως 4,8 % είναι το κόστος για το σαρακοστιανό τραπέζι, σύμφωνα με την έρευνα τιμών που δημοσιοποίησε σήμερα το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ).

Το ΚΕΠΚΑ επισημαίνει ότι για κάθε είδος υπάρχει μεγάλο εύρος τιμών και η υψηλότερη τιμή δεν σημαίνει απαραίτητα και καλύτερη ποιότητα.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι μεγαλύτερες μειώσεις (έως 40%) καταγράφονται στις γαρίδες και τον ταραμά. Αυξήσεις διαπιστώνονται στα καλαμάρια και το τουρσί.

Το Κέντρο συνιστά στους καταναλωτές:

– Να κάνουν έρευνα αγοράς πριν αγοράσουν.

– Να αποφεύγουν τους πλανόδιους πωλητές για αγορές προϊόντων.

– Να αποφεύγουν τις υπερβολές στις ποσότητες που αγοράζουν.

– Να χρησιμοποιούν τις γνώσεις, τις αισθήσεις και την παρατηρητικότητά τους και να επιλέγουν κατάστημα της εμπιστοσύνης τους για να πετύχουν την «ελάχιστη» προστασία της υγείας και της τσέπης τους.

– Να καταγγέλουν όποιο πρόβλημα διαπιστώνουν για να μην το ξαναβρούν μπροστά τους.

 13/3/1327/2/14Ποσοστά Μεταβολής %
 ΑπόΈωςΑπόΈωςΑπόΈως
Καλαμάρια9,9918,0012,0019,0020,125,56
Χταπόδι9,9915,009,9915,000,000,00
Σουπιές6,9812,007,9810,0014,33-16,67
Μύδια συσκ. 500gr5,006,004,006,00-20,000,00
Γαρίδες Μεγάλες25,0038,0015,0035,00-40,00-7,89
Γαρίδες Μικρές5,9912,007,9912,0033,390,00
Καραβίδες14,0036,0014,0036,000,000,00
Κυδώνια14,0014,0014,0014,000,000,00
Γυαλιστερές14,0014,0014,0014,000,000,00
Ταραμάς (kg)3,806,502,545,90-33,16-9,23
Μελιτζανοσαλάτα (kg)3,507,003,317,00-5,430,00
Τουρσί Διάφορα (kg)1,503,502,004,9033,3340,00
Πιπεράκι Τουρσί (kg)2,003,502,503,9025,0011,43
Ελιές Καλαμών (kg)5,608,005,807,803,57-2,50
Χαλβάς (kg)4,8510,604,9810,582,68-0,19
 126,20204,10120,09

Δείτε επίσης x

scroll to top

Συνεχίζοντας την περιήγησή σας στο e-dimosio.gr συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close