Τα τρία βασικά ζητήματα που θα βρεθούν στην ατζέντα των συζητήσεων είναι ο νόμος Κατσέλη, ο κατώτατος μισθός και οι ιδιωτικοποιήσεις.
Άλλωστε, η συνέχιση της προστασίας της πρώτης κατοικίας με χαμηλότερα όρια προστασίας, αλλά συνεισφορά από τράπεζες, το «κούρεμα» των δανείων και επιδότηση της δόσης από το κράτος είναι ένα βασικό θέμα που θέλει περάσει η ελληνική πλευρά.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, η κυβέρνηση φαίνεται έτοιμη να υιοθετήσει ένα σχέδιο παρόμοιο με το «Εστία» που εφαρμόστηκε στην Κύπρο, το οποίο περιλαμβάνει επιδότηση στις δόσεις του δανείου.
Οι επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων θα έχουν σειρά επαφών με τους κυβερνητικούς παράγοντες, έχοντας θέσει ως προτεραιότητα αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων αλλά και το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, το οποίο ως γνωστόν πρέπει να συμφωνηθεί, ψηφιστεί και τεθεί σε εφαρμογή στις αρχές Μαρτίου.
Οι δανειστές θα ζητήσουν να μάθουν την πρόοδο και για τις υπόλοιπες υποχρεώσεις της Ελλάδας μετά το μνημόνιο. Τα βασικότερα είναι η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου που είναι ακόμη προβληματική, η πορεία των αποκρατικοποιήσεων, οι αλλαγές στο δημόσιο, αλλά και η πρόθεση για αύξηση του κατώτερου μισθού.
Η αξιολόγηση θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή (25/1), οπότε ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ θα δώσουν στην δημοσιότητα τα πρώτα συμπεράσματά τους.
Στις 31 Ιανουαρίου, το EuroWorking Group θα συνεδριάσει για να έχει ενημέρωση από τους θεσμούς για τα αποτελέσματα της αξιολόγησης της Ελλάδας . H θετική ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα εγκριθεί από το Eurogroup στις 11 Φεβρουαρίου, ενώ μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου θα δημοσιευτεί και η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Αν όλα εξελιχθούν ομαλά, τα πρώτα 650 εκ. ευρώ της δόσης από τα κέρδη των ομολόγων που διακρατούν οι Κεντρικές Τράπεζες θα εκταμιευτούν έως και τα τέλη Μαρτίου.