ΛΗΞΗ: 14/5/2012
Το Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου προσκαλεί όσους/ες ενδιαφέρονται να υποβάλουν υποψηφιότητα για ένταξη, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Φύλο και Νέα Εκπαιδευτικά και Εργασιακά Περιβάλλοντα στην Κοινωνία της Πληροφορίας», το οποίο οδηγεί σε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.).
Το Πρόγραμμα, στοχεύει στην μεταπτυχιακή εξειδίκευση επιστημόνων στο αντικείμενο: «Φύλο και Νέα Εκπαιδευτικά και Εργασιακά Περιβάλλοντα στην Κοινωνία της Πληροφορίας» και ειδικότερα στην εκπαίδευση στελεχών εξειδικευμένων σε σύγχρονα θέματα Φύλου (ισότητας, ένταξης της διάστασης του φύλου σε όλες της διαδικασίες κοινωνικο-οικονομικής ανάπτυξης), Νέων Μορφών Εκπαίδευσης (εκπαίδευση από απόσταση, δια βίου εκπαίδευση, εκπαίδευση ενηλίκων, επαγγελματική κατάρτιση, κλπ.), Νέων Μορφών Απασχόλησης (τηλε-εργασία, μερική απασχόληση, εναλλακτικές μορφές οργάνωσης της εργασίας, κλπ.), και Νέων Τεχνολογιών (κοινωνικές, ψυχολογικές, εκπαιδευτικές, οικονομικές, πολιτικές και λοιπές διαστάσεις των νέων τεχνολογιών).
Η χρονική διάρκεια του Π.Μ.Σ. για τη λήψη Μ.Δ.Ε. είναι δέκα οκτώ (18) μήνες πλήρους φοίτησης, με το τελευταίο εξάμηνο να διατίθεται για την εκπόνηση της μεταπτυχιακής ερευνητικής ή συνθετικής εργασίας και περιλαμβάνει:
1. Ετήσιο Κύκλο Μαθημάτων θεωρίας και ερευνητικής μεθοδολογίας, που θα διεξάγονται μέσω συνδυασμού δια ζώσης διδασκαλίας και ηλεκτρονικής μάθησης,
2. Ετήσιο Κύκλο Σεμιναριακών – Εργαστηριακών μαθημάτων εμβάθυνσης και εξειδίκευσης με επισκέπτες/τριες καθηγητές/τριες από άλλα Πανεπιστήμια του εσωτερικού και του εξωτερικού.
3. Διεξαγωγή Εμπειρικής Έρευνας και
4. Εκπόνηση Μεταπτυχιακής Διατριβής Ειδίκευσης (Thesis).
Για την παρακολούθηση του Π.Μ.Σ. και την απόκτηση Μ.Δ.Ε., προβλέπονται δίδακτρα ύψους 4.500 € για το σύνολο της φοίτησης, τα οποία καταβάλλονται σε δόσεις. Σε περίπτωση καταβολής δόσης/δόσεων και μη εγγραφής ή συνέχισης φοίτησης, η/οι καταβληθείσα/είσες δόση/δόσεις δεν επιστρέφεται/ονται.
Προϋποθέσεις και Διαδικασίες Επιλογής Υποψήφιων για Μ.Δ.Ε.
Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί/ές σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 4 του Ν. 3685/2008 πτυχιούχοι Πανεπιστημίων και T.E.I, της ημεδαπής ή ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής, σχετικών με το αντικείμενο του Π.Μ.Σ., καθώς και τελειόφοιτοι/ες των Τμημάτων αυτών που κατά την εγγραφή τους θα προσκομίσουν το σχετικό πτυχίο ή βεβαίωση ολοκλήρωσης σπουδών.
Το ακαδημαϊκό έτος 2012 – 2013, θα εισαχθούν στο Π.Μ.Σ. κατ’ ανώτατο όριο σαράντα (40) μεταπτυχιακοί/ες φοιτητές/τριες. Πλέον του προβλεπόμενου αριθμού των επιτυχόντων/ουσων, γίνονται δεκτοί/ές στο Π.Μ.Σ. ως υπεράριθμοι/ές:
i. Ένας/Μία (1) υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) που πέτυχε στο σχετικό διαγωνισμό μεταπτυχιακών σπουδών εσωτερικού του γνωστικού αντικειμένου του Π.Μ.Σ. Οι υπότροφοι αυτοί/ές εγγράφονται υποχρεωτικά στο πρώτο εξάμηνο σπουδών.
ii. Ένας/Μία (1) αλλοδαπός υπότροφος του Ελληνικού Κράτους.
Για την επιλογή των φοιτητών/τριών που θα παρακολουθήσουν το Π.Μ.Σ. για απόκτηση Μ.Δ.Ε. συνεκτιμώνται:
(α) Τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των υποψηφίων, όπως αυτά τεκμηριώνονται κατά την διαδικασία αξιολόγησης και κατά κύριο λόγο αφορούν τα εξής:
1) οι τίτλοι σπουδών, (συνεκτιμάται ο γενικός βαθμός πτυχίου, η βαθμολογία στα προπτυχιακά μαθήματα που είναι σχετικά με τα μαθήματα του Π.Μ.Σ., η επίδοση σε διπλωματική εργασία, όπου αυτή προβλέπεται),
2) το επιστημονικό και ερευνητικό έργο των υποψηφίων,
3) η επαγγελματική εμπειρία, ειδικότερα σε τομείς σχετικούς με το αντικείμενο του Π.Μ.Σ.,
4) η πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας, όπως αυτή πιστοποιείται από τα αποδεικτικά ξένης γλώσσας που ορίζονται παρακάτω ή σε περιπτώσεις τεκμαιρόμενης γνώσης, από γραπτή και προφορική εξέταση στην κατανόηση και απόδοση ξενόγλωσσου επιστημονικού κειμένου, και
5) η επάρκεια στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και εφαρμογών γραφείου και διαδικτύου, όπως αυτή αποδεικνύεται από σχετικά πιστοποιητικά ή αντίστοιχη επαγγελματική εμπειρία.
(β) Η εν γένει παρουσία των υποψηφίων στην προφορική συνέντευξη, για όσες και όσους περάσουν στη β’ φάση αξιολόγησης. Η προφορική συνέντευξη εστιάζεται σε θέματα επιστημονικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, σχετικά με το Π.Μ.Σ., και αποβλέπει 1) στη διαπίστωση της γενικής επιστημονικής κατάρτισης του/της υποψήφιου/ας και της συγκρότησης της προσωπικότητας του/της, 2) στη διακρίβωση ειδικών προσόντων ή δραστηριοτήτων του/της υποψηφίου/ας που συνάδουν με τους στόχους και το περιεχόμενο του Π.Μ.Σ. και 3) στη διευκρίνιση ζητημάτων που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την τελική πρόθεση του/της υποψηφίου/ας να ενταχθεί στο ΓΊ.Μ.Σ (απαιτήσεις του προγράμματος, λειτουργικά ζητήματα, στόχοι, ανάγκες, ενδιαφέροντα, κ.ά.).
Η επιλογή των Μεταπτυχιακών Φοιτητών/ριών (Μ.Φ.) για το Π.Μ.Σ. γίνεται με τις διαδικασίες που περιγράφονται παρακάτω:
α) Η Γραμματεία του Π.Μ.Σ. παραλαμβάνει τις προβλεπόμενες αιτήσεις και δικαιολογητικά των υποψηφίων Μ.Φ., μέσα στις προθεσμίες που ορίζονται από την παρούσα Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος. Συντάσσει πίνακα υποψηφίων Μ.Φ. και τον διαβιβάζει στη Σ.Ε.
β) Η επιλογή των εισακτέων στο Π.Μ.Σ. γίνεται από επιτροπή μελών Δ.Ε.Π. ή Ε.Π. του οικείου Τμήματος που συγκροτείται με απόφαση της Γ.Σ.Ε.Σ., σε δύο φάσεις αξιολόγησης:
Στην 1n Φάση Αξιολόγησης (προεπιλογή) αξιολογούνται τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των υποψηφίων όπως αυτά προκύπτουν από τα δικαιολογητικά που υποβάλλουν οι υποψήφιοι/ες (βλέπε στα επόμενα). Με βάση τα προσόντα αυτά, καταρτίζεται κατάλογος «προκρινόμενων» υποψηφίων οι οποίοι/ες, πληρούν τις ελάχιστες προϋποθέσεις ένταξης στο Π.Μ.Σ και διαθέτουν συγκριτικά υψηλότερα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα από τους/τις υπόλοιπους/ες που απορρίφθηκαν. Όλοι/ες οι υποψήφιοι/ες, προκρινόμενοι/ες και μη, ενημερώνονται σχετικά εγγράφως (έντυπα ή ηλεκτρονικά) από τη Γραμματεία του Π.Μ.Σ.
Στη 2η Φάση Αξιολόγησης οι προκριθέντες/είσες σύμφωνα με τα ανωτέρω υποψήφιοι/ες καλούνται σε προσωπική συνέντευξη ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής Αξιολόγησης.
γ) Για την τελική επιλογή των Μ.Φ. συνεκτιμώνται, συγκριτικά, τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των υποψηφίων που συμμετείχαν στη 2η Φάση Αξιολόγησης, καθώς και η παρουσία τους κατά την προφορική συνέντευξη, και συντάσσεται Πίνακας Επιτυχόντων/ουσών κατά αλφαβητική σειρά και Πίνακας Επιλαχόντων/χουσών κατά αξιολογική σειρά. Η Διευθύντρια του Π.Μ.Σ. εισηγείται προς έγκριση στη Γ.Σ.Ε.Σ. τους ανωτέρω πίνακες επιτυχόντων/χουσών και επιλαχόντων/χουσών για φοίτηση στο Π.Μ.Σ. Οι αποφάσεις της Γ.Σ.Ε.Σ. είναι τελεσίδικες.
δ) Οι πίνακες των επιτυχόντων/χουσών και επιλαχόντων/χουσών, μετά την επικύρωση τους από τη Γ.Σ.Ε.Σ., αναρτώνται στους χώρους ανακοινώσεων του Τμήματος και στο διαδικτυακό τόπο του Π.Μ.Σ.. Οι επιτυχόντες/ούσες ειδοποιούνται να εγγραφούν στο Π.Μ.Σ. σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, το οποίο καθορίζεται από τη Γ.Σ.Ε.Σ. του Τμήματος. Επιτυχόντος/ούσα που δε θα εγγραφεί μέσα στο προβλεπόμενο χρονικό
διάστημα, χάνει το δικαίωμα εγγραφής στο Π.Μ.Σ., εκτός και αν επικαλεσθεί εξαιρετικούς λόγους ανώτερης βίας ή σοβαρής ασθένειας. Στην περίπτωση αυτή, η Εξεταστική Επιτροπή Αξιολόγησης του Π.Μ.Σ. αξιολογεί τους λόγους που επικαλείται ο/η επιτυχόντος/ούσα και το βαθμό τεκμηρίωσης τους και εισηγείται σχετικά στη Γ.Σ.Ε.Σ. προς επικύρωση.
ε) Στη θέση επιτυχόντα/ούσας που δεν εγγράφεται ή δεν αποδέχεται την εγγραφή στο Π.Μ.Σ. μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες μπορεί, μετά από εισήγηση της της Σ.Ε. και επικύρωση της Γ.Σ.Ε.Σ., να εγγραφεί άτομο από τον Πίνακα Επιλαχόντων/χουσών, με βάση τη σειρά αξιολόγησης.
Απαιτούμενα Δικαιολογητικά για Μ.Δ.Ε.
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν εμπρόθεσμα οι υποψήφιοι/ες για να συμμετάσχουν στην ανωτέρω διαδικασία επιλογής είναι:
1. Αίτηση – Βιογραφικό Σημείωμα προς το Π.Μ.Σ. (υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω Διαδικτύου).
2. Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου, και στην περίπτωση τίτλων που δεν έχουν απονεμηθεί από ελληνικά Α.Ε.Ι., επίσης τα σχετικά έγγραφα αναγνώρισης από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. (τέως ΔΙΚΑΤΣΑ).
3. Επικυρωμένο πιστοποιητικό Αναλυτικής Βαθμολογίας (με ακριβή Μέσο Όρο).
4. Επικυρωμένη φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας.
5. Δύο συστατικές επιστολές.
6. Αποδεικτικό πολύ καλής γνώσης της Αγγλικής Γλώσσας, ως ακολούθως:
• Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας επιπέδου ΓΙ/Cl από αυτά που αναφέρονται στο συνημμένο παράρτημα απόδειξης γλωσσομάθειας,
• ή αποδεικτικό ήψης πτυχίου από Αγγλόφωνο Πανεπιστήμιο,
• ή πτυχίο Αγγλικής Φιλολογίας.
7. Για τους/τις αλλοδαπούς/ες απαιτείται τεκμηρίωση γνώσης και της Ελληνικής Γλώσσας.
8. Πιστοποιητικά επάρκειας στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και εφαρμογών γραφείου και διαδικτύου (εάν υπάρχουν).
9. Επιστημονικές Δημοσιεύσεις και/ή Διακρίσεις (εάν υπάρχουν).
10. Αποδεικτικά Επαγγελματικής Εμπειρίας (εάν υπάρχουν).
11. Κάθε άλλο έγγραφο που πιστοποιεί τα προσόντα που δηλώνουν οι υποψήφιοι/ες κατά την υποβολή της ανωτέρω σχετικής Αίτησης – Βιογραφικό Σημείωμα (βεβαιώσεις – πιστοποιητικά, κτλ). Σε άλλη περίπτωση τα κατά δήλωση προσόντα δεν θα ληφθούν υπόψη.
Ο/Η υποψήφιος/α μπορεί να καταθέσει και κάθε άλλο δικαιολογητικό που, σύμφωνα με τη γνώμη του/της, θα συνέβαλε στο να σχηματίσει η Επιτροπή Αξιολόγησης πληρέστερη άποψη.
Ημερομηνίες και Τρόπος Κατάθεσης Αίτησης και Δικαιολογητικών
Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να υποβάλουν την αίτηση για ένταξη στο Π.Μ.Σ. και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά το αργότερο μέχρι 14 Μαΐου 2012. Πιο συγκεκριμένα:
• Οι Αιτήσεις – Βιογραφικά υποβάλλονται ηλεκτρονικά, εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Π.Μ.Σ.
• Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά πρέπει να αποσταλούν ταχυδρομικά, με συστημένη επιστολή, με τελευταία ημερομηνία κατάθεσης (όπως αυτή θα πιστοποιείται από τη σφραγίδα ταχυδρομείου – ΕΛ.ΤΑ.) την 14η Μαΐου 2012 στη διεύθυνση:
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
Γραμματεία Π.Μ.Σ «ΦΥΛΟ ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ»
Κτίριο Κάμειρος, 25ns Μαρτίου 1, γραφείο No 212
85 100 Ρόδος
Υπόψη: κας Βέρας Αγγέλου
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ
Πολύ καλή γνώση (Γ1/C1):
-CERTIFICATE IN ADVANCED ENGLISH (CAE) του Πανεπιστημίου του CAMBRIDGE.
– BULATS English Language Test, βαθμολογία 75-89, του Πανεπιστημίου του CAMBRIDGE.
– INTERNATIONAL ENGLISH LANGUAGE TESTING SYSTEM (IELTS) από το University of Cambridge Local Examinations Syndicate (UCLES)
– The British Council – IDP Education Australia IELTS Australia με βαθμολογία από 6 έως 7.
– BUSINESS ENGLISH CERTIFICATE – HIGHER (BEC HIGHER) από το University of Cambridge Local Examinations Syndicate (UCLES).
– LONDON TESTS OF ENGLISH LEVEL 4 -ADVANCED COMMUNICATION- του EDEXCEL.
– CERTIFICATE IN INTEGRATED SKILLS IN ENGLISH ISE III του TRINITY COLLEGE LONDON.
– CITY & GUILDS LEVEL 2 CERTIFICATE IN ESOL INTERNATIONAL (reading, writing and listening) – EXPERT- και CITY & GUILDS LEVEL 2 CERTIFICATE IN ESOL INTERNATIONAL (Spoken) – EXPERT- (Συνυποβάλλονται αθροιστικά για την απόδειξη της πολύ καλής γνώσης) ή CITY & GUILDS CERTIFICATE IN INTERNATIONAL ESOL -EXPERT- και CITY & GUILDS — -CERTIFICATE IN INTERNATIONAL SPOKEN ESOL – EXPERT – (Συνυποβάλλονται αθροιστικά για την απόδειξη της πολύ καλής γνώσης).
– ADVANCED LEVEL CERTIFICATE IN ENGLISH (ALCE) του HELLENIC AMERICAN UNIVERSITY (Manchester, NH- USA) και της ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ.
– TEST OF ENGLISH FOR INTERNATIONAL COMMUNICATION (TOEIQ, βαθμολογία από 785 έως 900 του EDUCATIONAL TESTING SERVICE/CHAUNCEY, USA.
– EDI Level 2 Certificate in ESOL International JETSET Level 6 (CEF Cl).
– OCNW Certificate in ESOL International at Level 2 (Common European Framework equivalent level Cl).
– ESB Level 2 Certificate in ESOL International All Modes (Council of Europe Level Cl).
-Test of Interactive English, Cl + Level.
-Test of Interactive English, Cl Level.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στην Γραμματεία του Π.ΜΣ. κα. Βέρα Αγγέλου, τηλ. επικοινωνίας: 99130 & 99181, fax: 22410 -99196, e-mail: genderstudies@rhodes.aegean.gr καθώς και στην ιστοσελίδα του μεταπτυχιακού.