Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παραγωγής Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων

ΛΗΞΗ: 30/9/2013

Στο πλαίσιο του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) των συνεργαζόμενων Τμημάτων Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών και Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ) με τίτλο «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παραγωγής Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων» καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν από 3 Ιουνίου ως 30 Σεπτεμβρίου 2013 στη Γραμματεία του Μεταπτυχιακού Προγράμματος τα παρακάτω δικαιολογητικά νομίμως επικυρωμένα:
1. Έντυπη αίτηση (χορηγείται από τη Γραμματεία).
2. Δύο (2) φωτογραφίες ταυτότητας.
3. Αντίγραφο πτυχίου ή βεβαίωση ότι ο υποψήφιος εξεπλήρωσε τις εκπαιδευτικές του υποχρεώσεις. Στις περιπτώσεις πτυχιούχων Πανεπιστημίων της αλλοδαπής, συνυποβάλλεται πιστοποιητικό αναγνώρισης από το Ελληνικό κράτος. Στις περιπτώσεις εκκρεμοτήτων για την ολοκλήρωση των προπτυχιακών σπουδών, υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση στην οποία αναφέρονται αναλυτικά τα μαθήματα του υποψηφίου που υπολείπονται και τυχόν πτυχιακή εργασία (όπου απαιτείται) που υπολείπονται. Προϋπόθεση εγγραφής στο ΔΠΜΣ αποτελεί η επιτυχής εξέταση των υπολειπόμενων μαθημάτων μέχρι την έναρξη του Προγράμματος.
4. Αναλυτική βαθμολογία όλων των μαθημάτων που έχουν ολοκληρώσει, μαζί με τη βαθμολογία της πτυχιακής μελέτης (νομίμως επικυρωμένα).
5. Βιογραφικό σημείωμα.
6. Φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας (νομίμως επικυρωμένη).
7. Δύο συστατικές επιστολές, κατά προτίμηση από μέλη ΔΕΠ ή ερευνητές ερευνητικών κέντρων της ημεδαπής ή αλλοδαπής.
8. Αντίγραφα πιστοποιητικών ή διπλωμάτων μεταπτυχιακών σπουδών.
9. Επιστημονικές δημοσιεύσεις ερευνητικών δραστηριοτήτων (εφ’ όσον υπάρχουν).
10. Δίπλωμα ή πιστοποιητικό γνώσης της Αγγλικής γλώσσας και τυχόν άλλων ξένων γλωσσών.
11. Δήλωση του Ν.1599/86 ότι «…δεν είμαι εγγεγραμμένος/ η σε ΠΜΣ άλλου Τμήματος».
12. Κάθε άλλο στοιχείο που, κατά τη γνώμη των υποψηφίων, θα διευκόλυνε την Επιτροπή Αξιολόγησης να σχηματίσει πληρέστερη και ολοκληρωμένη άποψη.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014, ο αριθμός εισακτέων για το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης ορίζεται κατ’ ελάχιστο όριο σε τέσσερις (4) και κατ’ ανώτατο όριο σε δώδεκα (12).

Στο ΔΠΜΣ γίνονται δεκτοί:
1. Πτυχιούχοι Θετικών Επιστημών και Επιστημών Υγείας, Πανεπιστημίων της ημεδαπής, ή αναγνωρισμένων ομοταγών Τμημάτων της αλλοδαπής συναφών ειδικοτήτων, εφόσον έχουν τύχει αναγνώρισης από το ΔΟΑΤΑΠ.
2. Απόφοιτοι ΤΕΙ συναφών ειδικοτήτων με τις προϋποθέσεις του Ν. 2327/95 (παρ. 1α του άρθρου 16) καθώς και των σχετικών αποφάσεων της Συγκλήτου (Συνεδρίες 297/19-9-2002 & 304/10-4-2003) και των ΓΣΕΣ των οικείων Τμημάτων.

Η παρακολούθηση όλων των μαθημάτων και εκδηλώσεων του Προγράμματος είναι υποχρεωτική. Το ΔΠΜΣ οδηγεί στην απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ) στο γνωστικό αντικείμενο «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παραγωγής Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων»

Για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014, η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων θα γίνει με βάση τα εξής κριτήρια:
1. Γενικός Βαθμός Πτυχίου (ολοκλήρωση υποχρεώσεων το αργότερο έως την έναρξη των μαθημάτων).
2. Επαρκής γνώση μιας τουλάχιστον ξένης γλώσσας, κατά προτίμηση Αγγλικής, με αναγνωρισμένο δίπλωμα τουλάχιστον επιπέδου Β2 ή επιτυχής εξέταση που θα διεξάγει το Ίδρυμα. Εξαιρούνται οι απόφοιτοι ξένων Πανεπιστημίων.
3.Προκειμένου για αλλοδαπούς υποψήφιους, επαρκής γνώση της ελληνικής γλώσσας, όπως αυτή καθορίζεται από το Προεδρικό Διάταγμα 221/90, άρθρο 9.
4. Προηγούμενη ερευνητική δραστηριότητα του υποψηφίου.
5. Αξιολόγηση των δύο συστατικών επιστολών.
6. Προσωπική συνέντευξη.
7.Σχετική επαγγελματική εμπειρία.
8. Κάθε άλλο στοιχείο σχετικό με τα προσόντα του υποψηφίου που αποδεικνύεται από τα δικαιολογητικά που κατατέθηκαν.

Η διάρκεια των σπουδών είναι δύο ακαδημαϊκά εξάμηνα. Το κόστος ανά μεταπτυχιακό φοιτητή για τη συνολική διάρκεια των σπουδών του ανέρχεται στα 4.000 €.

Περισσότερες Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του ΔΠΜΣ, Ιερά Οδός 75, 11855 Αθήνα, τηλ. 210-5294677, Fax: 210-5294682, Ε-mail: ar@aua.gr.

Δείτε επίσης x

scroll to top

Συνεχίζοντας την περιήγησή σας στο e-dimosio.gr συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close