Διημερίδα με θέμα τις συνέργειες στον τουρισμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη πραγματοποιείται το Σάββατο 14 Μαΐου και την Κυριακή 15 Μαΐου στην Κάρυστο της Εύβοιας.
Μεταξύ των θεμάτων που θα αναπτυχθούν στη διημερίδα, είναι η αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου, των αρχαιοτήτων και των αγροτικών της Εύβοιας ως μοχλού τουριστικής ανάπτυξης, οι δυνατότητες ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού, αλλά και οι ευκαιρίες για ανάπτυξη υποδομών όπως τα λιμάνια.
Ολόκληρο το πρόγραμμα της διημερίδας είναι το εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΜΑΪΟΥ
09.30 – 10.00 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ
10.00 – 10.20 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ-ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
ΟΜΙΛΙΕΣ
10.20 – 10.35 Βασιλική Βλάμη, Εκπαιδευτικός-Περιβαλλοντολόγος, Υποψήφια Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πατρών / Πολιτισμικά τοπία και η αξία τους: Η Όχη ως περίπτωση μελέτης.
10.35 – 10.50 Γιώργος Κουτσουφλάκης, Αρχαιολόγος –δύτης (Ενάλιες Αρχαιότητες) / Καταδυτικός Τουρισμός – Αρχαία Ναυάγια στο Νότιο Ευβοικό.
10.50 – 11.15 Olivier Aubel, καθηγητής Πανεπιστημίου Λωζάννης / Αθλητικός Τουρισμός
βουνού στη Νότια Εύβοια.
11.15 – 11.30 Γιώργος Κελαιδίτης, αντιπεριφεριρειάρχης Στερεάς Ελλάδας / Τα Ευβοικά
Αγροτικά Προιόντα στην υπηρεσία του Τουρισμού.
11.30-11.50 Διάλειμμα.
11.50 -12.05 Βίκυ Καραντζαβέλου, εκδότρια Travel Daily News / Οι δυνατότητες Ανάπτυξης
Του Ποδηλατικού Τουρισμού.
12.05 – 12.20 Εκπρόσωπος Εταιρείας Προστασίας της Φύσης / Το Green Key, εργαλείο ανάπτυξης του Ελληνικού Τουρισμού.
12.20 – 12.35 Δημήτρης Σερίφης, συνιοδιοκτήτης Nelios.com / Ποιοτικά χαρακτηριστικά στην παρουσίαση στο Διαδίκτυο.
12.35-13.00 Συζήτηση.
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
ΟΜΙΛΙΕΣ
18.00 – 18.15 Κόντης Αλέξης, καθηγητής I.ST. College, συνεργάτης Ξ.Ε.Ε. /
Το Ελληνικό πρωινό.
18.15-1830 Κουτσογεωργόπουλος Σπύρος, δ/ντής Μηχανοργάνωσης YES Hotels, συν.
Τ.Ε.Ι. Αθήνας / Ο τουρισμός απάντηση στην κρίση
1830 – 1845 Μίλτος Χέλμης, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Ευβοίας /
Η δυναμική της Εύβοιας στη διεθνή τουριστική αγορά.
18.45 – 19.00 Παρασκευή Αγιοστρατίτη, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ευβοίας / Ταυτότητα Ευβοικών Προιόντων και Γαστρονομία.
19.00 -19.15 Σίσσυ Νίκα, Δημοσιογράφος. Η τοπική κουζίνα στο τουριστικό προϊόν.
19.15 – 19.45 ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΔΙΑΛΟΓΟΣ
19.45 – 20.00 ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ
ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΜΑΪΟΥ
10.00 – 10.15 Χρήστος Πετρέας, Σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού / Θαλάσσιος τουρισμός 12 μήνες το χρόνο.
10.15 – 10.30 Παπαγεωργάκη Ελένη, ηλεκτρολόγος μηχανικός Ο.Λ.Ν.Ε. / Λιμάνια της Εύβοιας, προκλήσεις & ευκαιρίες ανάπτυξης.
10.30 – 10.45 Ασαριώτης Μιχαήλ, σύμβουλος ανάπτυξης υδροπλάνων / η θέση των υδροπλάνων στον χάρτη της Ελλάδας.
10.45-11.00 Σταμάτης Ζόγκαρης, Γεωγράφος-Βιολόγος, Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών / Καταδύσεις στην Νότια Εύβοια: Τι χρειάζεται για να αναδειχθεί ο άγνωστος θαλάσσιος παράδεισος;
11.00-11.15 / Εκπρόσωπος Ελλην. Εταιρ. Προστασίας της Φύσης / Γαλάζιες Σημαίες.
11.15-11.35 / Διάλειμμα.
11.40-11.55 / Κόντης Αλέξης, Καθηγητής I.S.T. College / Branding Νότια Εύβοια.
11.55–12.10 / Θανάσης Ζαφείρης, αντιδήμαρχος Καρύστου / To τουριστικό προϊόν
της Καρυσίας.
12.10 – 13.00 / Συζήτηση – Συμπεράσματα.