Hμερίδες με θέμα «Παραγωγή και Διάθεση Προϊόντων Οικοτεχνιας-Προγραμμα Νέων Γεωργών 2016»

Ενημερωτικές ημερίδες με θέμα «ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑΣ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ 2016» διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης σε Ηράκλειο, Χανιά, Λασίθι και Ρέθυμνο.

Οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν:

  • την Δευτέρα 9 Μαΐου στις 10:00 π.μ. , σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου στα Άνω Καλέσα
  • την Τρίτη 10 Μαΐου στις 6:00 μ.μ. σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ιουλιανός Τσιράκης» στο Σκινέ
  • την Πέμπτη 12 Μαΐου στις 11:00 π.μ. σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου στο Εμπορικό Επιμελητήριο στον Άγιο Νικόλαο
  • την Παρασκευή 13 Μαΐου στις 6:30 μ.μ. σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου και τον Δήμο Ρεθύμνου στο «Σπίτι του Πολιτισμού»

Στις ημερίδες που απευθύνονται στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες , που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο τομέα της οικοτεχνίας, θα αναλυθεί το «Θεσμικό πλαίσιο παραγωγής και διάθεσης προϊόντων οικοτεχνίας» από στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και της Περιφέρειας Κρήτης.

Στις ενημερωτικές εκδηλώσεις τα εξειδικευμένα στελέχη θα αναλύσουν τις υγειονομικές απαιτήσεις, και τις προϋποθέσεις για την παραγωγή προϊόντων γάλακτος.

Επίσης στελέχη της Περιφέρειας της Βενετίας θα μεταφέρουν την εμπειρία τους από την δική τους εφαρμογή στη παραγωγή οικοτεχνικών – αγροτικών προϊόντων από μικρούς παραγωγούς.

Στο δεύτερο μέρος των ημερίδων θα γίνει εκτενής αναφορά στο μέτρο «Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 με αφορμή και την προδημοσίευση της προκήρυξης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που αφορά νέους ηλικίας 18-40 ετών.

Δείτε επίσης x

scroll to top

Συνεχίζοντας την περιήγησή σας στο e-dimosio.gr συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close