Ημερίδα για την Μελισσοκομία στην Άνδρο

Ημερίδα με θέμα «Μελισσοκομία στην Άνδρο – Παρελθόν, παρόν και μέλλον- Προοπτικές ανάπτυξης», οργανώνεται σήμερα το απόγευμα στις 5.00, στο Δημοτικό Θέατρο της Χώρας, στην Άνδρο.

Διοργανωτές είναι η Καΐρειος Βιβλιοθήκη, ο Δήμος Άνδρου, ο Έπαρχος Άνδρου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η Περιφερειακή ενότητα Ανδρου, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορθίου, το τμήμα Μελισσοκομίας του ΕΛΓΟ «Δήμητρα», ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Άνδρου και οι εταιρείες Apigaia – Apivita.

Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

17:00-17:30 Προσέλευση – Εγγραφές

17:30-17:35 Χαιρετισμός Δημάρχου Άνδρου

17:30-17:45 ΚΠΕ Κορθίου – Χαιρετισμοί, βίντεο

17:45-17:50 Χαιρετισμοί – «Προοπτικές ανάπτυξης της Μελισσοκομίας στην Άνδρο» – Δημήτρης Λοτσάρης, Έπαρχος Άνδρου.

17:50-18:05 «Τα ταξίδια στην Ελλάδα της Dr. Eva Crane» Richard Jones – Πρόεδρος του EVA CRANE TRUST, συντάκτης του Bee World.

18:05-18:15 «Μια εθνογραφική έρευνα για την Μελισσοκομία στην Άνδρο – Μια ιστορία πίσω από τα βιβλία – Μια ευκαιρία». Γεώργιος Σπέης, Ηλεκτρολόγος – Μηχανικός, Λαογράφος.

18:15-18:20 «Μελίφτερη η Μέλισσα» – Μελισσοκομία για παιδιά

Φανή Χατζήνα, Βιολόγος, Ερευνήτρια –Α΄ τμήμα Μελισσοκομίας ΕΛΓΟ Δήμητρα.

18:20-18:50 «APIMONDIA και Μελισσοτουρισμός» – Άποψη από την επίσκεψη στην Άνδρο

Gilles Ratia, Μηχανικός, Σύμβουλος Μελισσοκομίας. Διευθυντής του APISERVICES και πρώην Πρόεδρος της APIMONDIA.

18:50-19:00 «Οι ελληνικές παραδοσιακές κυψέλες και η επιρροή τους στην εξέλιξη της παγκόσμιας Μελισσοκομίας» – Γεώργιος Μαυροφρύδης, Αρχαιολόγος.

19:00-19:10 «Περιπατητικός τουρισμός και Μελισσοκομικό τοπίο» – Γιαννούλης Πέτσας, Μελισσοκόμος.

19:10-19:15 «Πρόταση συνεργασίας χωρών Αδριατικής και Ιονίου για τον Μελισσο – τουρισμό». Φανή Χατζήνα, Βιολόγος, Ερευνήτρια – Α΄ Τμήμα Μελισσοκομίας ΕΛΓΟ Δήμητρα.

19:15-19:25 Διάλειμμα.

19:25-19:35 «Οι χρηματοδοτικές ευκαιρίες του ΠΑΑ 2014-2020 στον τομέα της μεταποίησης του μελιού». Παναγιώτης Πάτρας – Γεν. Δ/ντης Αναπτυξιακής Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ.

19:35-19:45 «Η αξιοποίηση του γαστρονομικού δυναμικού, μέσω της Δικτύωσης». Σωτήρης Μπόλης, συντονιστής του «Δικτύου Δήμων Ελλήνων γεύσεις Εκλεκτές».

19:45-19:55 «Ορθολογική αξιοποίηση μελισσιών στην επιχειρηματική μελισσοκομία». Αντώνης Τσαγκαράκης, Εκπαιδευτής μελισσοκομίας του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών.

19:55-20:05 «Μελισσοκομικά φυτά της Άνδρου». Ειρήνη Βαλλιανάτου, Βιολόγος PhD , Συστηματικός Βοτανικός – Φυτοκοινωνιολόγος.

20:05–20:15: «Μελισσοκομία και καινοτομία» – Κωνσταντίνος Γαρδίκης, Φαρμακοποιός MSc, PhD, Director of Scientific Affairs, APIVITA.

20:15–20:25 «Δεν γίνεται…» – Αναγνώστης Τσουκαλάς, Βιολόγος Περιβάλλοντος , MSc Head of Human Resources, APIVITA – CEO APIGAIA.

20:25–20:55 Ερωτήσεις και συζήτηση.

Κλείσιμο εργασιών και αξιολόγηση της ημερίδας.

Δείτε επίσης x

scroll to top

Συνεχίζοντας την περιήγησή σας στο e-dimosio.gr συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close