ΙΕΚ Τουρισμού: «Τρέχουν» οι αιτήσεις για 914 θέσεις εργασίας

Οι αιτήσεις αφορούν στην κάλυψη 914 θέσεων στα οκτώ δημόσια ΙΕΚ Τουρισμού σε Ανάβυσσο Αττικής, Περαία Θεσσαλονίκης, Ηράκλειο Κρήτης, Κέρκυρα, Ρόδο, Άργος, Γαλαξίδι και Αλεξανδρούπολη, στις εξής ειδικότητες:

α) Στέλεχος μονάδων φιλοξενίας,

β) τεχνικός μαγειρικής τέχνης – αρχιμάγειρας (chef),

γ) τεχνικός αρτοποιός – ζαχαροπλαστικής,

δ) στέλεχος διοίκησης και οικονομίας στον τομέα του τουρισμού.

Παράλληλα, ιδρύονται -για πρώτη φορά- δύο νέες πειραματικές ειδικότητες κατάρτισης στο ΙΕΚ Θεσσαλονίκης:

α) Για στελέχη επιχειρήσεων φιλοξενίας με εξειδίκευση στον τομέα διοίκησης δωματίων και

β) για στελέχη ταξιδιωτικών και τουριστικών επιχειρήσεων.

Με αυτά τα δύο νέα τμήματα, το υπουργείο Τουρισμού φιλοδοξεί να θέσει την καινοτομία στον πυρήνα της τουριστικής εκπαίδευσης, ενώ για την εκπαιδευτική, επιστημονική και ερευνητική υποστήριξη του εγχειρήματος συνέβαλαν με την τεχνογνωσία τους η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΤΓΜΘ), το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) και το Γραφείο Προσέλκυσης Συνεδρίων και Επισκεπτών Μητροπολιτικής Περιοχής Θεσσαλονίκης Thessaloniki Convention Bureau (TCB).

Ποιοι έχουν δικαίωμα αίτησης

Δικαίωμα αίτησης στα δημόσια ΙΕΚ Τουρισμού έχουν όλοι όσοι είναι κάτοχοι απολυτηρίου Γενικού, Τεχνικού ή Επαγγελματικού Λυκείου, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Δικαίωμα συμμετοχής διατηρούν και οι υποψήφιοι που συμπλήρωσαν παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο, αλλά δεν πέτυχαν την εισαγωγή τους σε τμήμα ΙΕΚ.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω του ειδικού συνδέσμου στην ιστοσελίδα www.mintour.edu.gr, έως και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022.

Δείτε επίσης x

scroll to top

Συνεχίζοντας την περιήγησή σας στο e-dimosio.gr συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close