Εκτελεστικός Διευθυντής στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας (Γερμανία)

Ο εκτελεστικός διευθυντής θα είναι προϊστάμενος και διαχειριστής του Οργανισμού και θα φέρει τη γενική ευθύνη για τη λειτουργία του, διασφαλίζοντας την επίτευξη των στόχων του Οργανισμού.

Οι ειδικές αρμοδιότητες του εκτελεστικού διευθυντή θα περιλαμβάνουν:

  • Επίτευξη των στόχων του Οργανισμού, όπως αυτοί καθορίζονται από το διοικητικό του συμβούλιο.
  • Κατάρτιση και εκτέλεση των ετήσιων και πολυετών προγραμμάτων εργασίας, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και λαμβανομένης δεόντως υπόψη της ανάγκης καθορισμού προτεραιοτήτων και διαχείρισης πόρων.
  • Κατάρτιση και εκτέλεση του προϋπολογισμού του Οργανισμού σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
  • Ανάπτυξη και διευκόλυνση στενών σχέσεων εργασίας και συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα κράτη μέλη, τρίτες χώρες και ενδιαφερομένους, αναλόγως της περιπτώσεως, με γνώμονα τα καθήκοντα του Οργανισμού.
  • Ανάπτυξη στενής συνεργασίας με τις αρμόδιες αρχές των κρατών μελών οι οποίες φέρουν την ευθύνη για την εφαρμογή της πολιτικής αερομεταφορών της ΕΕ.
  • Ανταπόκριση σε τυχόν αιτήσεις συνδρομής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή κρατών μελών, με γνώμονα τα καθήκοντα του Οργανισμού.
  • Έγκριση και θέση σε ισχύ, σε επίπεδο Οργανισμού, μέτρων σχετικών με τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες του Οργανισμού, σύμφωνα με τις διατάξεις του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 216/2008 (π.χ. πιστοποίηση πτητικής ικανότητας και περιβαλλοντική πιστοποίηση, επιθεωρήσεις τυποποίησης, αεροπορικές επιχειρήσεις, αδειοδότηση προσωπικού, αεροδρόμια και διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας).

 

  • Εκπόνηση της ετήσιας έκθεσης πεπραγμένων του Οργανισμού.

 

  • Τρέχουσα διοίκηση του οργανισμού. Πρόσληψη και αξιολόγηση του προσωπικού του Οργανισμού, σε συμμόρφωση με τον κανονισμό υπηρεσιακής κατάστασης του προσωπικού της ΕΕ, και συγχρόνως καλλιέργεια καλού ομαδικού πνεύματος και θετικού εργασιακού περιβάλλοντος.
  • Άμεση και έμμεση επικοινωνία με τους πολίτες για όλα τα ζητήματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Οργανισμού.

Τι αναζητούμε (κριτήρια επιλογής)
Θα προτιμηθούν οι υποψήφιοι που διαθέτουν:
α) Πείρα στην άσκηση διευθυντικών καθηκόντων, και ειδικότερα:

-αποδεδειγμένη προϋπηρεσία στη διοίκηση μεγάλων ανθρώπινων συνόλων σε υψηλό επίπεδο διοίκησης, καθώς και αποδεδειγμένο ιστορικό ενθάρρυνσης προσωπικού κατά τρόπον ώστε να επιτυγχάνονται επιδόσεις υψηλής στάθμης,
-ικανότητα διαχείρισης και διατήρησης στενών σχέσεων με θεσμικά όργανα της ΕΕ και με τις αρμόδιες αρχές των κρατών μελών και
-πολύ ικανοποιητική γνώση και πείρα σε θέματα δημοσιονομικού σχεδιασμού και χρηματοοικονομικής διαχείρισης.
Πλεονέκτημα συνιστά η εξοικείωση με πρόσφατες πρακτικές για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της διαχείρισης, όπως η διεξαγωγή διαδικασιών (ελέγχου) με σκοπό την ανακατανομή των πόρων με γνώμονα νέες προτεραιότητες.

Πλεονέκτημα συνιστά επίσης τυχόν πείρα που έχει αποκτηθεί σε πολυπολιτισμικό περιβάλλον ή/και κλάδο.
β) Τεχνικές γνώσεις, και ειδικότερα:

-πολύ καλή κατανόηση των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του τρόπου λειτουργίας τους και των μεταξύ τους σχέσεων,
-εμπεριστατωμένη γνώση της ευρωπαϊκής και διεθνούς πολιτικής και νομοθεσίας του τομέα των αερομεταφορών, περιλαμβανομένων των κανόνων που διέπουν την ασφάλεια της αεροπλοΐας,
-αποδεδειγμένη πείρα στον τομέα της πολιτικής μεταφορών,
-η πείρα σε θέματα ασφάλειας της αεροπλοΐας θα αποτελούσε πλεονέκτημα.
Πλεονέκτημα συνιστά επίσης τυχόν πείρα αποκτηθείσα σε δημόσια διοίκηση εθνικού, ευρωπαϊκού ή διεθνούς επιπέδου.

γ)Δεξιότητες επικοινωνίας, και ειδικότερα:
—αποδεδειγμένη ικανότητα αποτελεσματικής επικοινωνίας, κατά τρόπο διαφανή και ανοικτό, με ενδιαφερομένους και με το κοινό και
—εις βάθος γνώση της αγγλικής γλώσσας, τόσο του προφορικού όσο και του γραπτού λόγου.
Η γνώση της γαλλικής ή/και της γερμανικής γλώσσας θα θεωρηθεί πλεονέκτημα.
4.9.2012 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 266 A/3
Οι υποψήφιοι οφείλουν να πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια επιλεξιμότητας:
Οι υποψήφιοι θα ληφθούν υπόψη για τη φάση επιλογής με βάση τα ακόλουθα τυπικά κριτήρια, που θα πρέπει να πληρούνται κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων:
—Ιθαγένεια: οι υποψήφιοι πρέπει να είναι υπήκοοι κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή χώρας του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου ή της Ελβετίας.
—Πτυχίο πανεπιστημίου ή δίπλωμα: Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν είτε:
—επίπεδο εκπαίδευσης που αντιστοιχεί σε πλήρεις πανεπιστημιακές σπουδές, πιστοποιούμενες από δίπλωμα (πτυχίο), όταν η κανονική διάρκεια της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης είναι τουλάχιστον τέσσερα έτη ή περισσότερα, είτε
—επίπεδο εκπαίδευσης που αντιστοιχεί σε πλήρεις πανεπιστημιακές σπουδές πιστοποιούμενες από δίπλωμα (πτυχίο), καθώς και κατάλληλη επαγγελματική πείρα τουλάχιστον ενός έτους, εφόσον η κανονική διάρκεια της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης είναι τουλάχιστον τριετής (η εν λόγω επαγγελματική πείρα ενός έτους δεν μπορεί να συμπεριλαμβάνεται στην απαιτούμενη κατωτέρω επαγγελματική πείρα μετά την απόκτηση του πανεπιστημιακού τίτλου).
—Επαγγελματική πείρα: Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν τουλάχιστον 15ετή πείρα μετά την απόκτηση του πανεπιστημιακού τίτλου, σε επίπεδο στο οποίο παρέχουν πρόσβαση τα ανωτέρω προσόντα· από τα 15 έτη επαγγελματικής πείρας, τουλάχιστον τα πέντε έτη πρέπει να έχουν αποκτηθεί στον τομέα των δραστηριοτήτων αεροπορικών μεταφορών.
—Διαχειριστική πείρα: τουλάχιστον πέντε έτη από την επαγγελματική πείρα που απαιτείται σύμφωνα με τα προαναφερθέντα πρέπει να αφορούν άσκηση διευθυντικών καθηκόντων υψηλού επιπέδου (1), περιλαμβανομένης πείρας στην καθοδήγηση πολυπρόσωπων ομάδων ανθρώπων διεπιστημονικής προέλευσης.
—Γλωσσικές γνώσεις: Εις βάθος γνώση μιας από τις επίσημες γλώσσες της Ένωσης (2) και ικανοποιητική γνώση μιας ακόμη από τις εν λόγω γλώσσες.
—Όριο ηλικίας: να είναι σε θέση, κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, να περατώσουν ολόκληρη την πενταετή θητεία τους πριν φθάσουν σε ηλικία συνταξιοδότησης. Ο νέος εκτελεστικός διευθυντής θα αρχίσει πιθανότατα να εκτελεί τα καθήκοντά του την 1η Σεπτεμβρίου 2013. Για τους έκτακτους υπαλλήλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ηλικία συνταξιοδότησης συμπληρώνεται στο τέλος του μήνα κατά τον οποίο ο υπάλληλος φθάνει στην ηλικία των 65 ετών.

Διαδικασία υποβολής αίτησης
Πριν υποβάλουν την υποψηφιότητά τους, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να ελέγξουν προσεκτικά εάν πληρούν όλα τα κριτήρια επιλεξιμότητας (βλέπε παραπάνω σημείο «Οι υποψήφιοι οφείλουν να πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια επιλεξιμότητας»), ιδίως όσον αφορά το είδος του διπλώματος/πτυχίου και την απαιτούμενη επαγγελματική πείρα. Οι υποψήφιοι που δεν πληρούν ένα από τα εν λόγω κριτήρια επιλεξιμότητας αποκλείονται αυτόματα από τη διαδικασία επιλογής.
Όσοι επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας πρέπει να εγγραφούν μέσω του Διαδικτύου, επισκεπτόμενοι τον ακόλουθο ιστότοπο:
https://ec.europa.eu/dgs/human-resources/seniormanagementvacancies/CV_Encadext και να ακολουθήσουν τις οδηγίες σχετικά με τα διάφορα στάδια της διαδικασίας.
Οι υποψήφιοι οφείλουν να ολοκληρώσουν εμπρόθεσμα την ηλεκτρονική εγγραφή τους στον διαγωνισμό (4). Συνιστούμε ιδιαίτερα στους υποψηφίους να μην περιμένουν τις τελευταίες ημέρες για να εγγραφούν, δεδομένου ότι ο μεγάλος διαδικτυακός φόρτος ή οποιοδήποτε πρόβλημα στη σύνδεσή τους με το Διαδίκτυο θα μπορούσε να προκαλέσει τον τερματισμό της ηλεκτρονικής εγγραφής πριν από τη συμπλήρωσή της, αναγκάζοντας τους υποψηφίους να επαναλάβουν την όλη διαδικασία. Μετά τη λήξη της προθεσμίας εγγραφής, δεν είναι πλέον δυνατή η εισαγωγή στοιχείων. Κατά γενικό κανόνα, οι εκπρόθεσμες αιτήσεις εγγραφής μέσω συνήθους ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν γίνονται δεκτές.
Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η διεύθυνση αυτή θα χρησιμεύσει για την ταυτοποίηση της εγγραφής, καθώς και για την ενημέρωση του υποψηφίου σχετικά με την πρόοδο της διαδικασίας επιλογής. Για τον λόγο αυτό, οι υποψήφιοι παρακαλούνται να ενημερώνουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με οποιαδήποτε αλλαγή της ηλεκτρονικής τους διεύθυνσης.
Για τη συμπλήρωση της αίτησης υποψηφιότητας, απαιτείται η τηλεφόρτωση βιογραφικού σημειώματος σε μορφότυπο WORD ή PDF και η σύνταξη, ηλεκτρονικά, επιστολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος (έως 8 000 χαρακτήρες). Το βιογραφικό σημείωμα και η επιστολή πρέπει να είναι συνταγμένα στην αγγλική, τη γαλλική ή τη γερμανική γλώσσα.
Αφού ολοκληρώσουν τη διαδικασία ηλεκτρονικής εγγραφής, οι υποψήφιοι θα λάβουν στην οθόνη τους έναν αριθμό εγγραφής, τον οποίο οφείλουν να καταγράψουν, δεδομένου ότι θα αποτελεί τον αριθμό αναφοράς για οποιοδήποτε ζήτημα σχετικά με την αίτησή τους. Η λήψη του αριθμού αυτού σημαίνει το τέλος της διαδικασίας εγγραφής και αποτελεί επιβεβαίωση για το ότι τα δεδομένα που εισήχθησαν έχουν όντως καταχωρισθεί. Εάν ο υποψήφιος δεν λάβει αριθμό, αυτό σημαίνει ότι η αίτησή του δεν έχει καταχωρισθεί!
Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι δεν μπορούν να παρακολουθούν την πορεία της αίτησής τους μέσω του Διαδικτύου. Για την τύχη της αίτησής τους θα ενημερωθούν απευθείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η διαδικασία επιλογής, περιλαμβανομένης της αλληλογραφίας με την επιτροπή επιλογής κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αυτής, διενεργείται αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα (5).
Οι υποψήφιοι με αναπηρία που τους εμποδίζει να εγγραφούν με ηλεκτρονικό μέσο στον διαγωνισμό μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους (βιογραφικό σημείωμα και επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος) σε χαρτί και να την αποστείλουν με συστημένη επιστολή (6), το αργότερο μέχρι την καταληκτική ημερομηνία εγγραφής βάσει της σφραγίδας ταχυδρομείου. Κάθε μεταγενέστερη επικοινωνία μεταξύ της Επιτροπής και των υποψηφίων θα γίνεται ταχυδρομικώς. Στην περίπτωση αυτή, οι υποψήφιοι πρέπει να επισυνάψουν στην αίτηση υποψηφιότητας πιστοποιητικό εκδοθέν από αναγνωρισμένο φορέα με το οποίο πιστοποιείται η αναπηρία τους. Πρέπει να προσδιορίσουν επίσης, σε χωριστό φύλλο χαρτιού, τα μέτρα εκείνα που θεωρούν αναγκαία ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη διαδικασία επιλογής.
Προθεσμία
Η προθεσμία εγγραφής λήγει στις 2 Οκτωβρίου 2012. Μετά τις 12:00 το μεσημέρι, ώρα Βρυξελλών, δεν θα υπάρχει πλέον δυνατότητα ηλεκτρονικής εγγραφής.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Δείτε επίσης x

scroll to top

Συνεχίζοντας την περιήγησή σας στο e-dimosio.gr συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close