90 θέσεις για ανέργους στους Δήμους Καρδίτσας, Μουζακίου και Λίμνης Πλαστήρα

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΕΝΤΟΣ-Ενσωμάτωση μέσω Τοπικής Συνεργασίας» στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης με τίτλο «Ευκαιρίες Απασχόλησης για όλους τους πολίτες», η οποία εντάσσεται στη δράση 3: «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 4: «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), προσκαλεί τους/τις ενδιαφερόμενους/ες που πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις, να υποβάλλουν αίτηση για τη συμμετοχή στην πράξη «Ευκαιρίες Απασχόλησης για όλους τους πολίτες».

Στόχοι/αναμενόμενα αποτελέσματα από την υλοποίηση της Πράξης: Μέσω της υλοποίησης της Πράξης, επιδιώκεται η προώθηση στην απασχόληση 90 ανέργων που κατοικούν μόνιμα στους δήμους Καρδίτσας, Μουζακίου και Λίμνης Πλαστήρα και προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (ΑμεΑ, μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 με χαμηλά τυπικά προσόντα, αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, άτομα σε κατάσταση φτώχειας ή επαπειλούμενα από φτώχεια, άτομα με πολιτισμικές ιδιαιτερότητες και μετανάστες, πρόσφυγες ή παλιννοστούντες), δίνοντας έμφαση στην κοινωνική οικονομία και επιχειρηματικότητα και αξιοποιώντας τα τοπικά χαρακτηριστικά της περιοχής παρέμβασης.

Η υλοποίηση του προγράμματος αναμένεται να οδηγήσει σε:

• Τοποθέτηση ενός αριθμού ωφελουμένων σε υφιστάμενες θέσεις απασχόλησης.
• Υποστήριξη νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Συγκεκριμένα, θα υποστηριχθεί η δημιουργία νέων κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων καθώς και νέων ατομικών επιχειρήσεων.

2. Οφέλη από τη συμμετοχή και αντικείμενο της Πράξης:
Ειδικότερα, στόχος του Τοπικού Σχεδίου Δράσης είναι η παροχή οργανωμένων και ολοκληρωμένων υποστηρικτικών υπηρεσιών, για την κοινωνική και εργασιακή προετοιμασία καθώς και την ενδυνάμωση 90 ανέργων-μελών ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, προκειμένου να διευκολυνθεί η ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Οι παρεμβάσεις του Τοπικού Σχεδίου Δράσης αφορούν:
• Συμβουλευτική υποστήριξη του συνόλου των ωφελουμένων, με στόχο την ψυχοκοινωνική υποστήριξη και την κοινωνική τους ένταξη καθώς και την προώθησή τους, στην απασχόληση.
• Δικτύωση τοπικών κοινωνικών εταίρων, οργανισμών, επιχειρήσεων, ωφελούμενων και συμπράξεων.
• Επιχειρηματικός Σχεδιασμός: εκπόνηση επιχειρηματικών σχεδίων για την ίδρυση ατομικών και κοινωνικών επιχειρήσεων.
• Επιδοτούμενη επαγγελματική κατάρτιση στα παρακάτω αντικείμενα:

– Επανάχρηση και ανακύκλωση ειδών ρουχισμού – Διαχείριση Εθελοντών.
– Τυποποίηση, Συσκευασία και Προώθηση Αγροτικών Προϊόντων Ζωικής και Φυτικής Παραγωγής.

Εταίροι της Α.Σ. «ΕΝΤΟΣ»

1. Αναπτυξιακή Καρδίτσας Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ (ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε.)-
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΤΑΙΡΟΣ
2. Περιφέρεια Θεσσαλίας
3. Δήμος Καρδίτσας
4. Δήμος Μουζακίου
5. Δήμος Λίμνης Πλαστήρα
6. Επιμελητήριο Καρδίτσας
7. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καρδίτσας
8. Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας
9. Νομαρχιακό Σωματείο Καρδίτσας Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ)
10. Πανελλαδικό Διαδημοτικό Δίκτυο για την Υποστήριξη των Ελλήνων Τσιγγάνων (ΔΙΚΤΥΟ ROM)
11. Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΔΙΑΣ Ε.Π.Ε. – ΚΕΚ ΔΙΑΣ
12. Χ. ΠΕΠΟΝΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. – ΚΕΚ ΕΡΕΥΝΑ

Οι εταίροι που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο έργο θα υλοποιήσουν δράσεις, αντίστοιχες με τη φύση των δραστηριοτήτων τους, οι οποίες αλληλοσυμπληρώνονται μέσω της δικτύωσης και της άμεσης συνεργασίας τους, καλύπτοντας όλες τις κατηγορίες ενεργειών που απαιτούνται για την επίτευξη των στόχων και των αναμενόμενων αποτελεσμάτων του.

Δικαίωμα συμμετοχής:

Δικαίωμα συμμετοχής στις δράσεις της Πράξης «Ευκαιρίες Απασχόλησης για όλους τους πολίτες» έχουν οι ενδιαφερόμενοι/ες που πληρούν αθροιστικά τις παρακάτω προϋποθέσεις:

α) είναι άνεργοι, εγγεγραμμένοι/ες στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ και με κάρτα ανεργίας σε ισχύ ή σε ειδικό κατάλογο του ΟΑΕΔ, εκτός Μητρώου ανεργίας.
β) ανήκουν σε μια από τις παρακάτω Κατηγορίες Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων:

– Μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα: νοούνται τα άτομα που παραμένουν άνεργοι για διάστημα περισσότερο των 12 μηνών.

– Άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας/απειλούμενα από φτώχεια: νοούνται τα άτομα εκείνα με ετήσιο εισόδημα χαμηλότερο από το κατ’ έτος εκάστοτε εκτιμώμενο όριο της φτώχιας στην Ελλάδα από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. Σύμφωνα με αυτή, το σημερινό χρηματικό όριο της φτώχειας ανέρχεται στο ετήσιο ποσό των 6.591 ευρώ ανά άτομο και σε 13.842 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά, ηλικίας κάτω των 14 ετών.

– Αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών: νοούνται τα άτομα που διαβιούν ως ένας γονέας χωρίς σύζυγο (λόγω χηρείας, διάζευξης, ανύπαντρες μητέρες) και τα οποία έχουν την ευθύνη ανατροφής για ένα τουλάχιστον ανήλικο τέκνο, εξαρτώμενο απ’ αυτά. Στην κατηγορία εντάσσεται και όποιο άλλο πρόσωπο ασκεί την επιμέλεια ανηλίκου παιδιού με δικαστική απόφαση ή προσωρινή διαταγή.

– Μετανάστες, παλιννοστούντες, πρόσφυγες:

– Μετανάστες : Στην εν λόγω ομάδα νοούνται τα άτομα που προέρχονται από χώρες- μη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι οποίοι βρίσκονται στην Ελλάδα υπό καθεστώς “οικονομικής μετανάστευσης”. Η έννοια του οικονομικού μετανάστη, περιλαμβάνει τα άτομα εκείνα που έχουν μετακινηθεί στην Ελληνική επικράτεια προερχόμενοι από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ζώνης των 27 κρατών μελών.

– Πρόσφυγες: Τα άτομα που εγκατέλειψαν τη χώρα προέλευσής τους για λόγους πολιτικούς, φυλετικούς, θρησκευτικούς ή λόγους εθνικότητας και οι οποίοι δεν μπορούν να επιστρέψουν σε αυτή διότι απειλούνται με διωγμό. Τα άτομα της εν λόγω ομάδας θα πρέπει να έχουν αναγνωρισμένη προσφυγική ιδιότητα.

– Παλιννοστούντες: Τα άτομα που φέρουν ελληνική ταυτότητα ή άλλη βεβαίωση από αρμόδια αρχή που έχει αποφανθεί για την ελληνική ιθαγένεια του ατόμου και προέρχονται από μακρόχρονη παραμονή σε χώρα εκτός Ελλάδος (κυρίως από την πρώην ΕΣΣΔ ή άλλη ανατολική χώρα).

– Άτομα με αναπηρία: Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται τα άτομα πουαποδεδειγμένα εμφανίζουν, από θεσμοθετημένο για το σκοπό αυτό όργανο, πιστοποιημένο ποσοστό αναπηρίας, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην εθνική νομοθεσία. Η εν λόγω ομάδα στόχος περιλαμβάνει επιμέρους κατηγορίες όπως τα άτομα με νοητική υστέρηση, τα άτομα με προβλήματα αισθητήριων οργάνων, άτομα με ψυχική αναπηρία κ.ο.κ. Πιο συγκεκριμένα, για τον χαρακτηρισμό ενός ατόμου ως ΑμεΑ, απαιτείται απόφαση του αρμοδίου οργάνου του Ι.Κ.Α., με την οποία να πιστοποιείται το ποσοστό αναπηρίας τους, το οποίο απαραίτητα θα πρέπει να είναι 50% και άνω. Δεν γίνεται δεκτή απόφαση του αρμοδίου οργάνου του ΙΚΑ, στην οποία αναφέρεται ότι το άτομο με Αναπηρία είναι «ανίκανο για κάθε βιοποριστική εργασία».

– Άτομα με θρησκευτικές και πολιτισμικές ιδιαιτερότητες: Νοούνται οι Έλληνες Τσιγγάνοι που διαβιούν ως Έλληνες πολίτες, εντός των γεωγραφικών ορίων της ελληνικής επικράτειας.

Δικαιολογητικά:

Το σύνολο των αιτούντων θα πρέπει να καταθέσει υποχρεωτικά, όλα τα παρακάτω έγγραφα:
1. Αίτηση συμμετοχής.
2. Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.
3. Κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ σε ισχύ ή βεβαίωση εγγραφής στους ειδικούς καταλόγους εκτός Μητρώου Ανεργίας του ΟΑΕΔ.
4. Πιστοποιητικό μόνιμης κατοικίας.
5. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
6. Εκκαθαριστικό σημείωμα τελευταίου οικονομικού έτους ή βεβαίωση από την εφορία περί μη υποχρέωσης υποβολής φορολογικής δήλωσης, λόγω χαμηλού εισοδήματος.
7. Υπεύθυνη δήλωση των αιτούντων, περί αληθών και ακριβών προσκομισθέντων δικαιολογητικών.

Επιπρόσθετα στα παραπάνω, ανά κατηγορία ευπαθούς κοινωνικής ομάδας, απαιτούνται και τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Αρχηγοί Μονογονεϊκών Οικογενειών

Δικαστική Απόφαση (ή προσωρινή διαταγή) περί επιμέλειας ανήλικων τέκνων (εφόσον απαιτείται).

Μετανάστες, παλιννοστούντες, πρόσφυγες

1. Άδεια παραμονής σε ισχύ (για μετανάστες, πρόσφυγες)
2. Βεβαίωση παλιννόστησης (μόνο για τους παλιννοστούντες).

Άτομα με αναπηρία
1. Απόφαση του αρμοδίου οργάνου του Ι.Κ.Α., με την οποία να πιστοποιείται το ποσοστό αναπηρίας τους, το οποίο απαραίτητα θα πρέπει να είναι 50% και άνω. Πέραν των παραπάνω, οι υποψήφιοι μπορούν να καταθέτουν προαιρετικά τα παρακάτω:

1. Βεβαιώσεις παρακολούθησης προγραμμάτων κατάρτισης.
2. Τίτλοι σπουδών (π.χ. απολυτήριο λυκείου, πτυχίο πανεπιστημίου).
3. Πιστοποιητικά γνώσεων (Η/Υ, ξένων γλωσσών).
4. Βεβαιώσεις επαγγελματικής εμπειρίας (συμβάσεις, βεβαιώσεις εργοδοτών).

Άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας/απειλούμενα από φτώχεια
5. Για την τεκμηρίωση απορίας, ο ενδιαφερόμενος υποχρεούται να προσκομίσει το βιβλιάριο απορίας (πρόνοιας).

Όλα τα ανωτέρω δικαιολογητικά, προσκομίζονται σε επικυρωμένα αντίγραφα.

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΕΝΤΟΣ», δεσμεύεται ότι θα τηρήσει τις σχετικές διατάξεις του ΕΣΔΕΚ για μη δημοσιοποίηση των ονομάτων των ωφελουμένων στις ενέργειες που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΚΤ. Επίσης, θα υπάρξει πλήρης εφαρμογή αποφάσεων, κανόνων και διατάξεων για την απόλυτη προστασία των προσωπικών δεδομένων κάθε υποψήφιου ωφελούμενου.

Παραλαβή εντύπων και πληροφοριακού υλικού:
Για την παραλαβή των αιτήσεων συμμετοχής, για περαιτέρω πληροφόρηση και υποστήριξη των ενδιαφερομένων και για παραλαβή υλικού για το πρόγραμμα και το Τοπικό Σχέδιο Δράσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για όλους τους πολίτες

Στην ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε.:
Διεύθυνση: Μεγάλου Αλεξάνδρου 34 (2ος όροφος)
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 24410 42363
Email: halatsis@anka.gr, segi@anka.gr

Στο Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας:
Διεύθυνση: Σταμούλη 9
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 24410 71594, 2441075141
Email: wck@hol.gr

Επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να βρείτε:
Στην ιστοσελίδα www.topeko-entos.gr

Διαδικασία υποβολής αιτήσεων:
Όσοι/ες επιθυμούν να υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής, μπορούν να προσέρχονται από 19/11/2012 έως 30/11/2012, ώρες 09:00-14:00, με τα δικαιολογητικά συμμετοχής και να καταθέτουν την αίτηση στις ακόλουθες διευθύνσεις:

Στην ΑΝ.ΚΑ
Διεύθυνση: Μεγάλου Αλεξάνδρου 34 (2ος όροφος)
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 24410 42363
Στο Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας
Διεύθυνση: Σταμούλη 9
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 24410 71594, 2441075141

Εναλλακτικά, οι αιτήσεις και τα συνυποβαλλόμενα δικαιολογητικά μπορούν να υποβληθούν και ταχυδρομικώς στην παρακάτω διεύθυνση, με συστημένη επιστολή.

Προσοχή: Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η ημερομηνία της σφραγίδας του ταχυδρομείου δε λαμβάνεται υπόψη. Όσες αιτήσεις υποβληθούν ταχυδρομικά, θα θεωρηθούν εμπρόθεσμες μόνο αν παραληφθούν και πρωτοκολληθούν μέχρι την ως άνω ημέρα λήξης της προθεσμίας υποβολής τους.

ΥΠΟΨΗ ΣΕΓΓΗ ΧΡΥΣΑΥΓΗΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2441042363

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ
1. Παραλαβή αιτήσεων και δικαιολογητικών συμμετοχής, από τους εταίρους που θα υλοποιήσουν δράσεις συμβουλευτικής υποστήριξης.
2. 1η φάση αξιολόγησης- Εξέταση των φακέλων των ωφελουμένων από την Επιτροπή Αξιολόγησης και απόρριψη όσων δεν περιλαμβάνουν τα ελάχιστα δικαιολογητικά.
3. 2η φάση αξιολόγησης- Προσωπικές συνεντεύξεις με όσους προσκόμισαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
4. Πρακτικό αξιολόγησης, με βαθμολόγηση βάσει των καθορισθέντων κριτηρίων- Συγκρότηση Πίνακα Κατάταξης ωφελουμένων.
5. Έλεγχος του Πρακτικού και του Πίνακα Κατάταξης από την Επιτροπή Ελέγχου Διαδικασίας.
6. Έγκριση του Πρακτικού από την Επιτροπή Ελέγχου Διαδικασίας και κοινοποίηση των αποτελεσμάτων.
7. Υποβολή ενστάσεων, εντός 5 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία κοινοποίησης των αποτελεσμάτων.
8. Χειρισμός ενστάσεων από την Επιτροπή Ελέγχου και κατάρτιση Τελικού Πίνακα Κατάταξης Ωφελουμένων.
9. Ψήφιση του Τελικού Πίνακα Κατάταξης από το Διοικητικό Συμβούλιο της Α.Σ. «ΕΝΤΟΣ».

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ
Γενικά κριτήρια επιλογής (αφορούν το σύνολο των υποψηφίων)

– Διάρκεια ανεργίας.
– Επαγγελματική εμπειρία.
– Κοινωνικά κριτήρια (αριθμός εξαρτώμενων μελών, φύλο, οικογενειακή κατάσταση).

Κριτήρια ειδικής ποσόστωσης (διαφορετικά για κάθε ομάδα-στόχο, ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτής), όπως:

– Ηλικία.
– Εκπαιδευτικό επίπεδο.
– Πιστοποιητικά γνώσεων (Η/Υ, ξένες γλώσσες) και πρότερη επαγγελματική κατάρτιση.
– Εισοδήματα.

Κριτήρια με βάση τους ειδικούς στόχους του σχεδίου (Συνέντευξη)

1. Πληρότητα σχεδίου επαγγελματικής σταδιοδρομίας.
2. Επιθυμία ένταξης σε Συνεταιριστικού τύπου επιχειρήσεις.
3. Γνώση κλάδου απασχόλησης, σχετικού με τα αντικείμενα κατάρτισης.

Δείτε επίσης x

153 μόνιμες προσλήψεις στο ΔΕΔΔΗΕ

153 μόνιμες προσλήψεις στο ΔΕΔΔΗΕ

Ο ΔΕΔΔΗΕ αναζητά την πρόσληψη 153 ατόμων για μόνιμες θέσεις εργασίας, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής…
scroll to top

Συνεχίζοντας την περιήγησή σας στο e-dimosio.gr συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close