Δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης για την καλλιέργεια στέβιας στη Στερεά Ελλάδα

O οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» σε συνεργασία με το Συνεταιρισμό Στέβια Ελλάς και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας, προσφέρουν δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης και συμβουλευτικής για την καλλιέργεια της στέβιας, σε νέους αγρότες και παραγωγούς από τη Στερεά Ελλάδα. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Το πρόγραμμα κατάρτισης και συμβουλευτικής «Στέβια: Μια Βιώσιμη & Αναγεννητική Μετάβαση», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στους νομούς Φθιώτιδας και Βοιωτίας, απευθύνεται σε 30 νέους παραγωγούς οι οποίοι επιθυμούν να καλλιεργήσουν στέβια, εφαρμόζοντας βιώσιμες καλλιεργητικές τεχνικές και βιολογικές μεθόδους καλλιέργειας.

Βασικός στόχος του προγράμματος, είναι να δώσει κίνητρα στους νέους της περιοχής -η οποία έχει από τους υψηλότερους δείκτες ανεργίας σε όλη την Ευρώπη- ώστε να ασχοληθούν ενεργά με τον αγροτικό τομέα και ειδικότερα με την καλλιέργεια της στέβιας, ξεκλειδώνοντας έτσι τις ευκαιρίες της βιολογικής και αναγεννητικής γεωργίας.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει 172 ώρες, εκ των οποίων οι 60 ώρες θα υλοποιηθούν μέσω τηλεκπαίδευσης και οι 112 ώρες αφορούν πρακτική άσκηση και συμβουλευτική στον αγρό καθώς και επιτόπιες επισκέψεις σε πρότυπες αγροδιατροφικές επιχειρήσεις και γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες θα εντρυφήσουν σε αντικείμενα όπως: πρακτικές της βιολογικής & αναγεννητικής καλλιέργειας, βέλτιστες καλλιεργητικές πρακτικές για τη στέβια, υγιεινή, ασφάλεια και ποιότητα τροφίμων, καινοτόμες τεχνολογίες επεξεργασίας, βασικές αρχές μάρκετινγκ και τεχνικές πωλήσεων κα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και τις προϋποθέσεις συμμετοχής και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους εδώ.

Δείτε επίσης x

scroll to top

Συνεχίζοντας την περιήγησή σας στο e-dimosio.gr συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close