Καταργούνται τα πιστοποιητικά από την 1η Μαΐου – Χωρίς μάσκες από την 1η Ιουνίου

Αίρεται η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού και νόσησης  για την πρόσβαση σε όλους τους χώρους κλειστούς και ανοιχτούς από την 1η Μαΐου έως τις 31 Αυγούστου όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. «Αυτό σημαίνει ότι εκεί που υπήρχε και υποχρέωση διενέργειας τεστ δεν θα χρειάζεται να διενεργείται» είπε ο κ. Πλεύρης. Το μέτρο θα επανεξεταστεί τον Σεπτέμβριο.

Το επόμενο διάστημα θα εξεταστεί και το θέμα της άρσης επίδειξης του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού για την είσοδο στη χώρα.

Από την 1η Ιουνίου θα αρθεί η υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους με εξαιρέσεις που θα διευκρινιστούν με επόμενες ΚΥΑ.

Από την 1η Μαΐου καταργούνται τα τακτικά self test στα σχολεία και η επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα θα γίνει χωρίς τη διενέργεια self test. Eπίσης, θα υπάρξουν διευκρινίσεις για το πρωτόκολλο που αφορά την επαφή με κρούσματα.

Ακόμα, από την 1η Μαΐου ορίζεται ένα rapid test την εβδομάδα για την πρόσβαση των ανεμβολίαστων στους χώρους εργασίας ενώ από 1 Μαΐου έως 31 Αυγούστου επανέρχεται η λειτουργία όλων των χώρων στο 100% και αίρεται κάθε μετρικός περιορισμός.

Από τις 15 Απριλίου αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών και ήδη έχει υπογραφεί υπουργική απόφαση.

Όλα τα μέτρα θα επανεξεταστούν αναλόγως με την εικόνα της πανδημίας, διευκρίνισε ο κ. Πλεύρης.

«Το Πάσχα θα γιορταστεί με τα υπάρχοντα μέτρα και θα υπάρχει σύσταση χρήσης μάσκας όπου υπάρχει συγχρωτισμός σε εξωτερικούς χώρους. Μετά από δυο χρόνια θα λάβουν χώρα όλες οι θρησκευτικές εκδηλώσεις και θα γιορτάσουμε το Ορθόδοξο Πάσχα κανονικά τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα» σημείωσε ο υπουργός.

Δείτε επίσης x

scroll to top

Συνεχίζοντας την περιήγησή σας στο e-dimosio.gr συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close