Οι τροφές χωρίς γλουτένη δεν είναι απαραίτητα πιο υγιεινές

Η κατανάλωση τροφής χωρίς γλουτένη δεν είναι απαραίτητα ωφέλιμη για την υγεία σας, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Φεβρουαρίου του περιοδικού Human Nutrition and Dietetics, όπως αναφέρει η Independent, συνέκρινε το περιεχόμενο των θρεπτικών συστατικών και το κόστος των απλών και των χωρίς γλουτένη τροφίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Hertfordshire αξιολόγησαν τις διατροφικές πληροφορίες και το κόστος των προϊόντων συλλέγοντας στοιχεία από τις σελίδες των εταιρειών παραγωγής και των σούπερ μάρκετ.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας, όπως είναι η κοιλιοκάκη, η διατροφή χωρίς γλουτένη είναι απαραίτητη. Αν όμως κάποιος δεν έχει κάποιο πρόβλημα τότε η επιλογή αυτής της διατροφής δεν του προσφέρει απολύτως τίποτα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι τροφές χωρίς γλουτένη περιείχαν σε γενικές γραμμές περισσότερο κορεσμένο λίπος, ζάχαρη και αλάτι από ότι οι απλές τροφές, ενώ είχαν και μικρότερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες.

Η έρευνα επίσης δείχνει μια σημαντική διαφορά στο κόστος των προϊόντων, αφού τα προϊόντα χωρίς γλουτένη είναι 150% πιο ακριβά από ότι τα απλά.

Δείτε επίσης x

scroll to top

Συνεχίζοντας την περιήγησή σας στο e-dimosio.gr συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close