Πανελλαδικές 2016: Δείτε αναλυτικά τις εκτιμήσεις των βάσεων ανά πεδίο

Στις 8 Ιουλίου λήγει η προθεσμία που έχουν οι μαθητές προκειμένου να καταθέσουν τα μηχανογραφικά δελτία με τις προτιμήσεις τους για εισαγωγή σε πανεπιστημιακές σχολές.

Για άλλη μία χρονιά οι βάσεις στις σχολές χαρακτηρίζονται ασανσέρ με τους ειδικούς να υποστηρίζουν πως δεν θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.
Οπως όλα δείχνουν οι Ιατρικές, και οι Παραϊατρικές σχολές θα ανέβουν και πάλι στα ύψη, σε αντίθεση με τις Παιδαγωγικές που θα πέσουν πολύ.

Πως θα κινηθούν οι βάσεις σε κάθε πεδίο

1ο επιστημονικό πεδίο
Οι βάσεις εισαγωγής θα παρουσιάσουν αυξομοιώσεις στις Φιλοσοφικές και Ψυχολογικές σπουδές.
Πτώση αναμένεται σε Νομικές Σχολές
Ανοδος αναμένεται και στο «κατώφλι» χαμηλόβαθμων σχολών.

2ο επιστημονικό πεδίο
Στις Πολυτεχνικές σχολές αναμένεται πτώση.
Σε κάποιες Πολυτεχνικές σχολές που παραδοσιακά έχουν υψηλή βαθμολογία και αίγλη οι ειδικοί επισημαίνουν ότι θα έχουν ακόμα και εντυπωσιακή πτώση.

3ο επιστημονικό πεδίο 
Οι περιζήτητες Ιατρικές σχολές θα παραμείνουν στα ύψη και σε κάποιες αναμένεται και άνοδος των βάσεων εισαγωγής.
Η αύξηση των βάσεων στο 3ο επιστημονικό πεδίο θα θα συμπαρασύρει προς τα πάνω τις Παραιατρικές (Νοσηλευτικά τμήματα και ΤΕΙ) και τις Γεωπονικές σχολές.

4ο επιστημονικό πεδίο 
Αναμένεται μεγάλη πτώση στις Παιδαγωγικές σχολές.

5ο επιστημονικό πεδίο
Οι σχολές Οικονομίας, Διοίκησης και Πληροφορικής αναμένεται να σημειώσουν μεγάλη πτώση λόγω των χαμηλών επιδόσεων των υποψηφίων στα Μαθηματικά.

Δείτε επίσης x

«Λουκέτο» σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο μετά από καταγγελία για παρενόχληση μαθητριών από εκπαιδευτικό

«Λουκέτο» σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο μετά από καταγγελία για παρενόχληση μαθητριών από εκπαιδευτικό

Καταγγελία, σύμφωνα με την οποία εκπαιδευτικός ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου προέβαινε σε παρενόχληση μαθητριών του, υποβλήθηκε στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ). Σύμφωνα με…
scroll to top

Συνεχίζοντας την περιήγησή σας στο e-dimosio.gr συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close