Στους 77.0000 φτάνουν φέτος οι εισακτέοι στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας

Περίπου 4% περισσότεροι εισακτέοι θα μπουν φέτος στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ανεβάζοντας τον αριθμό των αποφοίτων που θα εισέλθουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε 77.000 άτομα.

Περίπου 45.000 θα είναι οι εισακτέοι στα πανεπιστήμια και περίπου 32.000 οι εισακτέοι στα ΤΕΙ (από όλες τις κατηγορίες, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται στρατιωτικές, αστυνομικές σχολές κλπ).

Η αύξηση εισακτέων έχει να κάνει κυρίως με τα τμήματα των ΤΕΙ, ενώ αντίθετα στα πανεπιστήμια θα είναι μικρή.

Στα μηχανογραφικά των μαθητών «επιστρέφει» το τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και 14 τμήματα των ΤΕΙ, τα οποία πέρυσι δεν δέχθηκαν εισακτέους, αλλά φέτος θα δεχτούν ξανά πρωτοετείς σπουδαστές.

Νέους σπουδαστές, αντίθετα, δεν θα δεχτούν ούτε και φέτος έντεκα ΤΕΙ, τα οποία είχαν μείνει εκτός μηχανογραφικού και την περσινή χρονιά.

Τα τμήματα των ΤΕΙ που δεν θα δεχτούν φέτος νέους εισακτέους (πρακτικά δηλαδή παραμένει η απόφαση για σταδιακό κλείσιμο τους) είναι τα εξής:

  • ΤΕΙ Αθήνας: Νοσηλευτική Β’
  • ΤΕΙ Ηπείρου: Ιχθυοκομίας και Αλιείας (Ηγουμενίτσα)
  • ΤΕΙ Ηπείρου: Τουριστικών επαγγελμάτων
  • ΤΕΙ Θεσσαλονίκης: Τεχνολογίας, Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών (Μουδανίων)
  • ΤΕΙ Ιονίων νήσων: Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Λευκάδα)
  • ΤΕΙ Καβάλας: Οινολογίας και τεχνολογίας ποτών (παράρτημα Δράμας)
  • ΤΕΙ Λάρισας: Ανακαίνισης και αποκατάστασης κτιρίων (παράρτημα Τρικάλων)
  • ΤΕΙ Λάρισας: Τουριστικών επιχειρήσεων
  • ΤΕΙ Μεσολογγίου: Μηχανολογίας και Υδάτινων πόρων
  • ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας: Διοίκησης και συστημάτων εφοδιασμού (παράρτημα Γρεβενών)
  • ΤΕΙ Πάτρας: Εμπορίας και διαφήμισης (παράρτημα Αμαλιάδας)

Δείτε επίσης x

scroll to top

Συνεχίζοντας την περιήγησή σας στο e-dimosio.gr συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close