Αιτήσεις για 625 θέσεις στα ΙΕΚ του υπουργείου Τουρισμού

Σε προκήρυξη για την εισαγωγή 625 καταρτιζόμενων στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού έτους 2014-2015, προχώρησε το υπουργείο Τουρισμού.

Τα εν λόγω ΙΕΚ υπάγονται στο Υπουργείο Τουρισμού ενώ θα προσφέρουν τις ακόλουθες ειδικότητες ανάλογα με το κάθε Ινστιτούτο:

  • Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (Υπηρεσία υποδοχής −Υπηρεσία ορόφων −Εμπορευματογνωσία)
  • Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (chef)
  • Τεχνικός Αρτοποιός− Ζαχαροπλαστικής

Δειτε αναλυτικάπως κατανέμονται οι θέσεις εδω

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις είτε αυτοπροσώπως, είτε μέσω εξουσιοδοτημένου προσώπου με θεώρηση του γνησίου της υπογραφής από αρμόδια αρχή στις κατά τόπους Γραμματείες των μονάδων κατάρτισης του υπουργείου Τουρισμού από την Τετάρτη 27 Αυγούστους έως και την Δεύτερα 15 Σεπτεμβρίου από τις 9.30 π.μ. μέχρι τις 15.00 μ.μ. όλες τις εργάσιμες ημέρες.

Η φοίτηση στα Ι.Ε.Κ., θα είναι  διάρκειας πέντε (5) συνολικά εξαμήνων, και επιμερίζεται σε τέσσερα (4) εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης συνολικής διάρκειας έως 1.200 διδακτικές ώρες ανά ειδικότητα, σύμφωνα με τα εγκεκριμένα προγράμματα σπουδών της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) και σε ένα εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης συνολικής διάρκειας 960 ωρών.

Η κλίμακα βαθμολογίας όλων των μαθημάτων κατάρτισης, θεωρητικών και εργαστηριακών, ορίζεται από 01 έως 10. H Πρακτική Άσκηση υλοποιείται σύμφωνα με την υπ’αριθμ. 16802/667/27−8−2010 απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πολιτισμού και Τουρισμού «Όροι και προϋποθέσεις πρακτικής άσκησης ημεδαπών και αλλοδαπών σπουδαστών/μαθητών Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης και φοιτητών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

 

 

Δείτε επίσης x

scroll to top

Συνεχίζοντας την περιήγησή σας στο e-dimosio.gr συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close