Δώδεκα είναι τα ξένα πανεπιστήμια που κατέθεσαν αίτηση για ίδρυση παραρτημάτων στη χώρα μας για να λειτουργήσουν το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται το πανεπιστήμιο του Γιορκ, της Σορβόννης, το πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το πανεπιστήμιο του East London, καθώς και εκείνο του West London, όπως αναφέρει ο ιστότοπος protothema.gr.
H υποβολή των αιτήσεων εκ μέρους των ενδιαφερομένων δεν συνδέεται απαραιτήτως με τη σχετική αδειοδότηση, καθώς επίκειται αξιολόγηση των φακέλων των πανεπιστημίων από την ΕΘΑΑΕ και τον ΕΟΠΠΕΠ.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο, ένα πανεπιστήμιο κατέθεσε αίτηση για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, 2026-2027, ενώ αναμένονται αιτήσεις και από άλλα δύο πανεπιστημιακά ιδρύματα.