Σχολές Τουρισμού: Έως 10 Οκτωβρίου οι νέες αιτήσεις για δωρεάν σπουδές

Άνοιξαν ξανά από τις 4 Οκτωβρίου έως και την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου οι αιτήσεις στις Σχολές Τουρισμού της χώρας, αρμοδιότητας του υπουργείου Τουρισμού, με προσφερόμενες θέσεις σε διάφορες ειδικότητες του τουρισμού, μεταξύ αυτών, δύο πειραματικών.

Ειδικότερα, με απόφαση της υφυπουργού Τουρισμού, Έλενας Ράπτη, είναι δυνατή εκ νέου η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή στις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) Τουρισμού, για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025.

Οι αιτήσεις αφορούν στην κάλυψη θέσεων σε 1) Ανάβυσσο Αττικής, 2) Περαία Θεσσαλονίκης, 3) Ηράκλειο Κρήτης, 4) Κέρκυρα, 5) Ρόδο, 6) Άργος, 7) Γαλαξίδι και 8) Αλεξανδρούπολη, στις εξής ειδικότητες: α) στέλεχος μονάδων φιλοξενίας, β) τεχνικός μαγειρικής τέχνης – αρχιμάγειρας (chef), γ) τεχνικός αρτοποιός – ζαχαροπλαστικής, δ) στέλεχος διοίκησης και οικονομίας στον τομέα του τουρισμού, ε) στέλεχος επιχειρήσεων φιλοξενίας με ειδίκευση στον τομέα Διοίκησης δωματίων (πειραματική) στ) στέλεχος ταξιδιωτικών και τουριστικών επιχειρήσεων (πειραματική).

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω του ειδικού συνδέσμου στην ιστοσελίδα www.mintour.edu.gr

Η υφυπουργός Τουρισμού, αρμόδια για την Τουριστική Εκπαίδευση, Έλενα Ράπτη, δήλωσε σχετικά: «Δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία σε όλες και όλους όσοι επιθυμούν να ξεκινήσουν τις – δωρεάν – σπουδές τους στις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Τουρισμού του υπουργείου Τουρισμού. Οι σχολές μας είναι οι μοναδικές στην Ελλάδα που παρέχουν υποδειγματική διφυή εκπαίδευση, η οποία πραγματοποιείται στην πλειοψηφία της σε εκπαιδευτικά ξενοδοχεία, με προσομοίωση σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον. Οι Σχολές του υπουργείου Τουρισμού “χτίζουν” τη νέα γενιά επαγγελματιών του κλάδου, δίνοντας στους σπουδαστές και τις σπουδάστριές μας όλα τα εφόδια και τις δεξιότητες που έχει ανάγκη η τουριστική αγορά εργασίας».

 

scroll to top

Συνεχίζοντας την περιήγησή σας στο e-dimosio.gr συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close