Εκπαιδευτικό Προσωπικό στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Οινουσσών

Η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Οινουσσών, προκειμένου να καλύψει παροδικές εκπαιδευτικές ανάγκες διδακτικού έτους 2012 – 2013 (χειμερινό και εαρινό εξάμηνο), προκηρύσσει την πρόσληψη Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και ωριαία αντιμισθία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 του Ν. 2638/1998 (ΦΕΚ 153 Α΄ ), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, και κατόπιν του ΩΠ 130940/09-12 εγκριτικού ΥΝΑ/ΓΔΔΥ/ΔΠΠ 2ο, ως κατωτέρω, ανά ειδικότητα και ενδεικτικό ανώτατο αριθμό ο οποίος τελικά θα διαμορφωθεί με γνώμονα τον αριθμό των σπουδαστών που θα φοιτήσουν.

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΜΕΝΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ:

i. Ναυτικών Μαθημάτων

Έως ΤΡΙΑ (03) άτομα ειδικότητας Πλοιάρχου Α΄ τάξης ΕΝ , για τα μαθήματα Ναυτική Τέχνη Α-Β-ΣΤ, ΔΚΑΣ, Ναυτιλία Α-Β-Γ-Ε, Ναυπηγία, Επικοινωνίες Ι-ΙΙ, Αλληλογραφία, Ευστάθεια Ε-ΣΤ, Μεταφορά Φορτίων Ε-ΣΤ, RADAR, ΝΗΟ, Ναυτικές Μηχανές, ISM/Marpol, , Τήρηση Φυλακής (έως δύο για όλο το διδακτικό έτος και ο ένας μόνο για το χειμερινό εξάμηνο)

ii. Γενικών και Τεχνικών Μαθημάτων

ΈΝΑ (01) άτομο Πληροφορικής, ειδικότητας πληροφορικής και ελλείψει υποψηφίων, πτυχιούχοι κάτοχοι λοιπών πτυχίων που εντάσσονται στον Κλάδο ΠΕ Πληροφορικής σύμφωνα με το ΠΔ 50/2011 και ελλείψει αυτών Μαθηματικοί ή Φυσικοί με ειδίκευση στην Πληροφορική για τα μαθήματα Πληροφορική, Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές Α-Δ, Ναυτική Μετεωρολογία Β-Γ, Ναυτική Γεωγραφία και Στοιχεία Συνταγματικού και Ναυτικού Δικαίου.

Η Υπηρεσία διατηρεί το δικαίωμα να μην προβεί στην πρόσληψη του συνόλου του προκηρυχθέντος προσωπικού, σε περίπτωση μεταβολής των εκπαιδευτικών αναγκών, εφόσον αυτό αιτιολογείται στο πρακτικό του οικείου Συμβουλίου ΑΕΝ , χωρίς αυτό να εγείρει οποιαδήποτε απαίτηση από τους υποψηφίους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

Τα ελάχιστα προσόντα που πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι για πρόσληψη, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 του Ν. 2638/1998, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 9 του Ν.3450/2006, είναι τα ακόλουθα :

Για τους Επιστημονικούς συνεργάτες :

α) Ναυτικών Μαθημάτων :

– Πτυχίο ή δίπλωμα ναυτικής σχολής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή ισότιμο της αλλοδαπής .
– Αναγνωρισμένο μεταπτυχιακό δίπλωμα συναφούς με τη θέση που προκηρύσσεται αντικειμένου ειδικότητας (σύμφωνα με την παρ. Ε(ε) της παρούσας).
– Κατάλληλο Πιστοποιητικό ή Δίπλωμα Εμπορικού Ναυτικού Α΄ τάξης ΕΝ.
– Πραγματική θαλάσσια υπηρεσία, ενός έτους μετά την απόκτηση του διπλώματος Α΄ τάξης σε καθήκοντα Πλοιάρχου, Μηχανικού ή Ραδιοτηλεγραφητή με δίπλωμα Α΄ τάξης Εμπορικού Ναυτικού.
– Πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Συνεκτιμάται η συγγραφική δραστηριότητα και η προϋπηρεσία στη ναυτική εκπαίδευση.

β) Γενικών και Τεχνικών μαθημάτων:

– Πτυχίο ή δίπλωμα ΑΕΙ ή ισότιμο ιδρύματος της αλλοδαπής (σύμφωνα με την παρ. Ε(ε) της παρούσας).
– Αναγνωρισμένος διδακτορικός τίτλος συναφούς με τη θέση του προκηρύσσεται αντικειμένου ειδικότητας (σύμφωνα με την παρ. Ε(ε) της παρούσας).
– Αναλόγως με τη φύση του γνωστικού αντικειμένου για το οποίο προσλαμβάνεται ο εκπαιδευτικός, τέσσερα έτη επαγγελματικής ή επιστημονικής δραστηριότητας από τη λήψη του βασικού τίτλου σπουδών και σε συναφή ειδικότητα με τη θέση που προκηρύσσεται.
– Πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας.

Συνεκτιμάται η συγγραφική δραστηριότητα καθώς και η προϋπηρεσία στη ναυτική εκπαίδευση.

 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕΙΩΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ

Αν οι υποψήφιοι δεν διαθέτουν τα προσόντα που περιγράφονται στην παράγραφο Β, επιτρέπεται η ανάθεση διδακτικού έργου με ωριαία αντιμισθία σε υποψηφίους μειωμένων προσόντων που κατέχουν τουλάχιστον τον αντίστοιχο, προς την προκηρυσσόμενη θέση, βασικό τίτλο σπουδών και διετή επαγγελματική ή επιστημονική δραστηριότητα από τη λήψη του βασικού τίτλου σπουδών και σε συναφή θέση, προκειμένου περί επιστημονικών και εργαστηριακών συνεργατών γενικών και τεχνικών μαθημάτων.

Οι επιστημονικοί συνεργάτες ναυτικών μαθημάτων πρέπει να διαθέτουν κατ’ ελάχιστον πτυχίο ή δίπλωμα ναυτικής σχολής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή ισότιμο της αλλοδαπής, Δίπλωμα ή Κατάλληλο Πιστοποιητικό Εμπορικού Ναυτικού Α’ τάξης προκειμένου για επιστημονικούς συνεργάτες και πραγματική θαλάσσια υπηρεσία ενός (1) έτους μετά την απόκτηση του διπλώματος Α’ τάξης σε καθήκοντα Πλοιάρχου ή Μηχανικού ή Ραδιοτηλεγραφητή με δίπλωμα Α’ τάξης Ε.Ν.

 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

Οι υποψήφιοι, πέρα από τα ανωτέρω ειδικά προσόντα, πρέπει:

α) Να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για τους τελευταίους απαιτείται η άριστη γνώση της Ελληνικής γλώσσας αποδεικνυόμενη με αντίστοιχο πιστοποιητικό. Οι λοιποί αλλοδαποί που αποκτούν την Ελληνική Ιθαγένεια με πολιτογράφηση δεν μπορούν να προσληφθούν πριν από τη συμπλήρωση ενός έτους από την απόκτησή της.
β) Οι άνδρες υποψήφιοι να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές και να μην έχουν κηρυχθεί ανυπότακτοι ή καταδικαστεί τελεσίδικα για λιποταξία.
γ) Να μην έχουν καταδικαστεί για κακούργημα και για οποιαδήποτε κλοπή (κοινή ή εν υπηρεσία), απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, απιστία δικηγόρου, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την Υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος καθ΄ υποτροπή , συκοφαντική δυσφήμιση καθώς και οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής και να μην έχουν λόγω καταδίκης στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα, έστω και αν έχει λήξει ο χρόνος που ορίστηκε για στέρηση – να μην είναι υπόδικοι να μην έχουν παραπεμφθεί με τελεσίδικο βούλευμα για κακούργημα ή πλημμέλημα της προηγούμενης περίπτωσης, έστω και αν το αδίκημα παραγράφηκε – να μην έχουν, λόγω καταδίκης, στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα και για όσο χρόνο διαρκεί η στέρηση αυτή – να μην τελούν υπό δικαστική συμπαράσταση.
δ) Να μην έχουν υπερβεί το 64ο έτος της ηλικίας τους, σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 29 του Ν.1943/91, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 6 του άρθρου 10 του Ν.2026/92 .

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Μαζί με την αίτηση υποβάλλονται και τα πιο κάτω δικαιολογητικά :

α) Πλήρες βιογραφικό σημείωμα.
β) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της αστυνομικής τους ταυτότητας.
γ) Μηχανογραφικός Πίνακας Θαλάσσιας Υπηρεσίας για τις ειδικότητες Ναυτικών Μαθημάτων.
δ) Προκειμένου για εν ενεργεία ναυτικούς, επικυρωμένο φωτοαντίγραφο Ναυτικού Φυλλαδίου(σελίδες με στοιχεία του κατόχου και των υπηρεσιών που δεν περιλαμβάνονται στο μηχανογραφικό πίνακα θαλάσσιας υπηρεσίας). Τυχόν θαλάσσια υπηρεσία σε πλοία με ξένη σημαία η οποία δεν προκύπτει από τον μηχανογραφικό πίνακα ή το Ναυτικό Φυλλάδιο θα υπολογίζεται μόνο εάν αποδεικνύεται από επικυρωμένα φωτοαντίγραφα Πιστοποιητικών Θ.Υ. θεωρημένα σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις από Ελληνική Λιμενική ή Προξενική Αρχή.
ε) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο των τίτλων σπουδών ή των κατάλληλων πιστοποιητικών και διπλωμάτων. Οι τίτλοι σπουδών από Σχολές της αλλοδαπής θα συνοδεύονται από ισοτιμία και αντιστοιχία ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) ή του ΙΤΕ, κατά περίπτωση.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ : Για τα πτυχία που έχουν αποκτηθεί στην αλλοδαπή και έχουν αναγνωρισθεί ως ισότιμα και αντίστοιχα, ως ημερομηνία κτήσης θεωρείται η ημερομηνία αρχικής κτήσης του πτυχίου της αλλοδαπής εάν η αναγνώριση έγινε χωρίς εξέταση μαθημάτων σε ιδρύματα της ημεδαπής, άλλως η ημερομηνία χορήγησης της ισοτιμίας και αντιστοιχίας του πτυχίου από τα αντίστοιχα αρμόδια όργανα, εάν για την αναγνώριση προηγήθηκε εξέταση σε ιδρύματα της ημεδαπής.

Οι μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών και τα διδακτορικά διπλώματα που χορηγούνται από εκπαιδευτικά ιδρύματα της αλλοδαπής γίνονται δεκτά εφόσον έχουν αναγνωρισθεί ως ισότιμα από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις .

στ) Επικυρωμένα Αποδεικτικά γνώσης ξένης γλώσσας, όπως ορίζεται στην παράγραφο ΣΤ της παρούσας. (δεν απαιτούνται σε περίπτωση πρόσληψης καθηγητή αγγλικών)

ζ) Αντίτυπα επιστημονικών δημοσιευμάτων ή ανακοινώσεων του υποψηφίου (αν υπάρχουν).

η) Αποδεικτικά επαγγελματικής δραστηριότητας, εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας ή επιστημονικής δραστηριότητας όπως αυτά αναλυτικά αναφέρονται στην παράγραφο Ζ της παρούσας προκήρυξης.

θ) Υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 Ν. 1599/86 στην οποία ο υποψήφιος θα αναφέρει:

i) Εάν είναι συνταξιούχος και από ποιο φορέα λαμβάνει σύνταξη ή εάν είναι εργαζόμενος και που απασχολείται.

ii) Εάν έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ή έχει απαλλαγεί νόμιμα από αυτές, ότι δεν έχει κηρυχθεί ανυπότακτος και δεν έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για λιποταξία, καθώς και τα στοιχεία του Στρατολογικού Γραφείου στο οποίο υπάγεται.

iii) Εάν έχει καταδικαστεί για κακούργημα και για οποιαδήποτε κλοπή (κοινή ή εν υπηρεσία), απάτη εκβίαση, πλαστογραφία, απιστία δικηγόρου, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την Υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος καθ΄ υποτροπή, συκοφαντική δυσφήμιση καθώς και οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής και να μην έχει λόγω καταδίκης στερηθεί τα πολιτικά του δικαιώματα, έστω και αν έχει λήξει ο χρόνος που ορίστηκε για στέρηση – ότι δεν είναι υπόδικος και δεν έχει παραπεμφθεί με τελεσίδικο βούλευμα για κακούργημα ή πλημμέλημα της προηγούμενης περίπτωσης, έστω και αν το αδίκημα παραγράφηκε – ότι δεν έχει, λόγω καταδίκης, στερηθεί τα πολιτικά του δικαιώματα και για όσο χρόνο διαρκεί η στέρηση αυτή και δεν τελεί υπό δικαστική συμπαράσταση, καθώς και την Εισαγγελία Πρωτοδικών στην οποία υπάγεται (Νομός, Δήμος Κοινότητα).

iv) Έαν έχει την ιδιότητα του Δημοσίου Υπαλλήλου και στην περίπτωση αυτή , ότι δεν εμπίπτει στις απαγορευτικές διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 1 του Ν. 1256/82 περί πολυθεσίας, όπως προστέθηκε και με την παρ. 1 του άρθρου 21 του Ν. 1400/83, καθώς και σε αυτές του άρθρου 35 του Ν. 3528/07 .

v) Ότι αποδέχεται όλους τους όρους της προκήρυξης.

vi) Κάθε άλλο στοιχείο που θα βοηθούσε επιπρόσθετα στην ολοκληρωμένη κρίση για τον υποψήφιο.

Σε περίπτωση που οι υποψήφιοι δεν προσκομίσουν τις ως άνω βεβαιώσεις και δικαιολογητικά, κατάλληλα επικυρωμένα, η αίτηση τους δεν θα γίνεται δεκτή.

Δείτε επίσης x

scroll to top

Συνεχίζοντας την περιήγησή σας στο e-dimosio.gr συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close