Στην Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εντάσσεται το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδος. Οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών εκφράζουν την ικανοποίησή τους με αυτή την απόφαση, καθώς θεωρούν «αυτονόητη ένταξη όλων των τμημάτων Φυσικοθεραπείας στον φυσικό τους χώρο, αυτόν των Σχολών Επιστημών Υγείας», και επαναλαμβάνουν την αντίθεσή τους με την πρόθεση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών να προτείνει στον Υπουργό Παιδείας την ίδρυση νέων τμημάτων μεταξύ των οποίων και Τμήμα Φυσικοθεραπείας, από την σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.
«Αποδείχτηκε με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο γιατί αυτή η πρόθεση είναι τελείως ανορθόδοξη. Ποια είναι η συγγένεια των επιστημονικών κλάδων ενός τμήματος που χορηγεί πτυχίο φυσικοθεραπευτή (επάγγελμα υγείας), με ένα τμήμα που χορηγεί πτυχίο στην Επιστήμη της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού (επάγγελμα που στελεχώνει την εκπαίδευση); Καμία απολύτως», τονίζουν. Όπως εξηγούν, σύμφωνα με το Νόμο 4521/2018 που προβλέπει την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το τμήμα Φυσικοθεραπείας εντάσσεται στη Σχολή Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας.
Τα υπόλοιπα τμήματα Φυσικοθεραπείας των Ανώτατων Τεχνολογικών Ιδρυμάτων της χώρας επίσης εντάσσονται στις σχολές επαγγελμάτων Υγείας. Το επάγγελμα του Φυσικοθεραπευτή είναι Νομοθετικώς Ρυθμιζόμενο Επάγγελμα Υγείας. «Ίσως η ερμηνεία της εν λόγω πρότασης, να είναι η προσπάθεια μιας μονοτμηματικής Σχολής – Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού – να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις του Νόμου 4485/2017 προκειμένου να διατηρηθεί σαν σχολή, καθώς σύμφωνα με το Νόμο (άρθρο 9 παρ. 2 ): »Οι Σχολές διαιρούνται σε Τμήματα. Δεν είναι δυνατή η ύπαρξη Σχολής με λιγότερα από δύο (2) Τμήματα, εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις, όπου η αναγκαιότητα σύστασης Σχολής με ένα (1) Τμήμα αιτιολογείται ειδικά από τη Σύγκλητο»».
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών δηλώνει με σαφήνεια ότι είναι κάθετα αντίθετος σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις, που δεν έχουν σκοπό την ίδρυση αναγκαίων για την Ελληνική κοινωνία Ακαδημαϊκών τμημάτων στα Ελληνικά Πανεπιστήμια, αλλά εξυπηρετούν άλλες Ακαδημαϊκές σκοπιμότητες.
«Θεωρούμε ότι και τα άλλα δύο τμήματα Φυσικοθεραπείας θα ενταχθούν στις σχολές Επιστημών Υγείας με την επικείμενη συγχώνευση των ιδρυμάτων της χώρας και δεν θα επιχειρηθεί η υιοθέτηση της πρόθεσης του Πανεπιστημίου Αθηνών για «σαλαμοποίηση» της εκπαίδευσης του Έλληνα φυσικοθεραπευτή», σημειώνει και συνεχίζει: «Αν τελικά επιλέξει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να επιτρέψει την ίδρυση ενός δεύτερου τμήματος Φυσικοθεραπείας στην Αττική (το πέμπτο στην Ελλάδα), ανταγωνιζόμενο άνευ λόγου, το τμήμα Φυσικοθεραπείας, στο νεοϊδρυθέν Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής , θα πρέπει και αυτό να ενταχθεί στις σχολές Επιστημών Υγείας. Πιστεύουμε ότι η εκπαιδευτική πολιτική πρέπει να ασκείται με σοβαρότητα και όχι «παρεμπιπτόντως» για να εξυπηρετήσει ακαδημαϊκές σκοπιμότητες».