Αλλάζει ο υπολογισμός της βαθμολογίας των μαθητών της Γ’ Λυκείου

Νέες αλλαγές έρχονται στην Γ’ Λυκείου, καθώς τροπολογία που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ ανατρέπει όσα ξέραμε για την έκδοση του Γενικού Μέσου Όρου Βαθμολογίας των μαθητών Γ Λυκείου.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του Γενικού Μέσου Όρου της Γ’ Λυκείου και μπαίνουν και τα μη γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα στην διαμόρφωση του.

Συγκεκριμένα προτείνεται ο βαθμός απόλυσης να είναι τουλάχιστον 9,5 αλλά να εξάγεται όχι μόνο από τα μαθήματα στα οποία θα εξεταστεί ο μαθητής στις πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά και από τα υπόλοιπα μαθήματα γενικής παιδείας της τάξης στα οποία δεν εξετάζεται, εκτός της φυσικής αγωγής.

Η προτεινόμενη διάταξη σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κρίνεται αναγκαία, καθώς η εξαγωγή του Γενικού Μέσου Όρου απόλυσης των μαθητών της Γ’ Τάξης Ημερησίου και της Δ’ Τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου πραγματοποιείται με μειωμένο αριθμό των γραπτώς εξεταζομένων μαθημάτων στις εξετάσεις Ιουνίου, μετά την ψήφιση του ν.4521/2018.

Συνεπώς όπως υποστηρίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία, πρέπει να περιγραφεί ο υπολογισμός των υπολοίπων (μη γραπτώς εξεταζόμενων) μαθημάτων και η συμβολή τους στον Γενικό Μέσο Όρο.

Επιπλέον, ορίζονται τα μαθήματα στα οποία εξετάζονται οι μαθητές στις ειδικές εξεταστικές περιόδους και καθορίζεται η συγκρότηση της επιτροπής που διενεργεί την προφορική εξέταση.

Δείτε επίσης x

«Λουκέτο» σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο μετά από καταγγελία για παρενόχληση μαθητριών από εκπαιδευτικό

«Λουκέτο» σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο μετά από καταγγελία για παρενόχληση μαθητριών από εκπαιδευτικό

Καταγγελία, σύμφωνα με την οποία εκπαιδευτικός ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου προέβαινε σε παρενόχληση μαθητριών του, υποβλήθηκε στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ). Σύμφωνα με…
scroll to top

Συνεχίζοντας την περιήγησή σας στο e-dimosio.gr συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close