Nέα κριτήρια από το 2018 για εισαγωγή στα ΑΕΙ: Απολυτήριο 20% και εξετάσεις 80%

Νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια το οποίο πιθανός θα ηχήσει από τον Σεπτέμβριο του 2018 επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας. Το νέο σύστημα θα είναι βάσει του βαθμού Απολυτηρίου, αλλά και των Πανελλαδικών εξετάσεων και βασίζεται στις εισηγήσεις του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου», η διαδικασία εξέτασης από το 2018 και μετά θα είναι η ακόλουθη:

-Εξετάσεις,  προφορικές αλλά και γραπτές σε ενδοσχολικό επίπεδο δυο φορές κατά τη διάρκεια των δυο πρώτων τριμήνων στα σχολεία για τους μαθητές τους και υποψήφιους για πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Παράλληλα, αξιολόγηση των νέων και βαθμοί με βάση τα αποτελέσματα εργασιών, τα οποία μπαίνουν ενεργά στην εξεταστική διαδικασία.

-Στο τέλος της χρονιάς Πανελλαδικές Εξετάσεις.

-Η εισαγωγή σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα γίνεται την πρώτη περίοδο κατά το μεγαλύτερο μέρος, με βάση τις επιδόσεις των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις (πχ 80%) και κατά το υπόλοιπο με βάση τον βαθμό του Απολυτηρίου.

-Ο βαθμός Απολυτηρίου, τώρα θα προκύπτει κατά ένα μικρό ποσοστό την πρώτη περίοδο (πχ 20%) από τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα και κατά το υπόλοιπο από τις επιδόσεις των μαθημάτων στις εδνοσχολικές  εξετάσεις των δυο πρώτων τριμήνων.

Τα παραπάνω, σύμφωνα με την εφημερίδα θα ισχύσουν τα πρώτα χρόνια. Στην πορεία και με ορίζοντα πενταετίας θα αυξάνεται το ποσοστό του Απολυτηρίου για την εισαγωγή σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ και θα μειώνεται εκείνο των Πανελλαδικών με σκοπό σε πέντε χρόνια από σήμερα  να μπαίνουν οι υποψήφιοι στα ΑΕΙ και ΤΕΙ μόνο με τον βαθμό Απολυτηρίου.

Δείτε επίσης x

«Λουκέτο» σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο μετά από καταγγελία για παρενόχληση μαθητριών από εκπαιδευτικό

«Λουκέτο» σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο μετά από καταγγελία για παρενόχληση μαθητριών από εκπαιδευτικό

Καταγγελία, σύμφωνα με την οποία εκπαιδευτικός ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου προέβαινε σε παρενόχληση μαθητριών του, υποβλήθηκε στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ). Σύμφωνα με…
scroll to top

Συνεχίζοντας την περιήγησή σας στο e-dimosio.gr συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close