Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ανακοινώνει την διεξαγωγή το εξ αποστάσεως εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Σχεδιασμός και ανάπτυξη ποιοτικών και ασφαλών τροφίμων: Σύστημα HACCP».
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: «Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Ποιοτικών και Ασφαλών Τροφίμων: Σύστημα HACCP» δημιουργήθηκε με σκοπό να προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις-εφόδια σχετικά με την ανάπτυξη και εφαρμογή του συστήματος HACCP κατά την παραγωγική διαδικασία, την επεξεργασία και την διάθεση των τροφίμων. Πιο συγκεκριμένα περιγράφονται τα βήματα προετοιμασίας για την εφαρμογή του συστήματος HACCP στις μονάδες παραγωγής, επεξεργασίας και διάθεσης τροφίμων όπως π.χ. η συγκρότηση και εκπαίδευση της ομάδας HACCP και τα Προαπαιτούμενα Προγράμματα για την εφαρμογή του συστήματος HACCP, όπως είναι οι Κανόνες Ορθής Βιομηχανικής Πρακτικής (Good Manufacturing Practice, GMP) και οι Κανόνες Ορθής Υγιεινής Πρακτικής(Good Hygiene Practice, GHP)και στην συνέχεια περιγράφεται η εφαρμογή του συστήματος HACCP σύμφωνα με τις 7 αρχές που το διέπουν.
Με την ολοκλήρωση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος οι επιμορφούμενοι θα έχουν αποκτήσει την απαραίτητη κατάρτιση για την εφαρμογή Συστήματος HACCP σε μονάδες παραγωγής τροφίμων (π.χ. βιομηχανίες τροφίμων ή μικρότερες μονάδες παραγωγής τροφίμων),χώρους μαζικής εστίασης (π.χ. ξενοδοχεία, εστιατόρια, catering κλπ), μονάδες διάθεσης τροφίμων (π.χ. φούρνοι, ζαχαροπλαστεία κλπ) κ.α.
Περίοδοι Υλοποίησης Προγράμματος
Έναρξη: Δευτέρα 09/05/2016
Λήξη : Κυριακή 10/07/2016
Στοιχεία Επικοινωνίας
Για Θέματα Προγράμματος Σπουδών και λοιπά Επιστημονικά θέματα
Ονοματεπώνυμο: Nασοπούλου Κωνσταντίνα
Τηλέφωνο: +30 22540 83124
email: knasopoulou@aegean.gr