Πρόγραμμα Κατάρτισης e-learning «Μικροβιολογία του Νερού»

To Εργαστήριο Υγιεινής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, το Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το Εργαστήριο Υγιεινής της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων του ΤΕΙ Αθηνών θα διοργανώσουν την ακαδημαϊκή χρονιά 2015-2016 ένα Πρόγραμμα Κατάρτισης εξ Αποστάσεως (e-class) με τίτλο: «Μικροβιολογία του Νερού».

Στόχος του προγράμματος είναι οι απόφοιτοι να αποκτήσουν ουσιαστική αντίληψη των ζητημάτων που αφορούν στην αξιολόγηση της μικροβιολογικής ποιότητας του νερού (πόσιμου, θαλάσσιου, κολυμβητικών δεξαμενών).

Οι συμμετέχοντες θα εξοπλιστούν με σφαιρική γνώση των τρόπων διαχείρισης της ποιότητας του νερού. Θα καταρτισθούν στις σύγχρονες μεθόδους ανίχνευσης μικροοργανισμών/δεικτών μικροβιακής ποιότητας νερού και παθογόνων μικροοργανισμών, στις εφαρμογές των αρχών Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (GIS) στην αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών αναλύσεων, στις εφαρμογές ISO22000 (HACCP) σε βιομηχανίες εμφιάλωσης νερού στην επιδημιολογία υδατογενών λοιμώξεων και στις διαδικασίες διαπίστευσης συναφών εργαστηρίων.

Στο πρόγραμμα θα γίνονται δεκτοί απόφοιτοι ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της ημεδαπής και της αλλοδαπής καθώς και απόφοιτοι IEK, KEK με εργασιακή εμπειρία τουλάχιστον ενός έτους σε συναφές με το εκπαιδευτικό αντικείμενο. Η χρονική διάρκεια του Προγράμματος είναι έξι (6) μήνες, ενώ ο απαιτούμενος «χρόνος διδασκαλίας» εκτιμάται στις 140 ώρες.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Επιπλέον πριν την ολοκλήρωση του το πρόγραμμα προσφέρει πρακτική εξάσκηση με μικροβιολογικές αναλύσεις νερών με κλασσικές καλλιεργητικές και σύγχρονες μοριακές τεχνικές σε εξειδικευμένο εργαστήριο για όσους και όσες το επιθυμούν.

Για περισσότερες πληροφορίες: e-mail: info@watermicro-eclass.net

Η κατάθεση αίτησης συμμετοχής θα γίνεται είτε ηλεκτρονικά είτε με φαξ.

Το πρόγραμμα προσφέρεται και στην αγγλική

Δείτε επίσης x

scroll to top

Συνεχίζοντας την περιήγησή σας στο e-dimosio.gr συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close