Μεθοδολογία Κριτικής και Έκδοσης Ιστορικών Πηγών από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου θα λειτουργήσει από τον Οκτώβριο του 2019 νέος κύκλος σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μεθοδολογία Κριτικής και Έκδοσης Ιστορικών Πηγών», με διάρκεια τριών εξαμήνων και καταβολή διδάκτρων (500 ευρώ ανά εξάμηνο). Παρέχεται η  δυνατότητα απαλλαγής από τα τέλη φοίτησης με κοινωνικά-οικονομικά κριτήρια βάσει του σχετικού νόμου.

Για τους εκτός Κερκύρας διαμένοντες παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης του προγράμματος με σύστημα ηλεκτρονικής σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης (μέσω διαδικτύου).

Δυνατότητες επαγγελματικών προοπτικών για τους απόφοιτους του ΠΜΣ σε:

  1. Εκδοτικές επιχειρήσεις και δημοσιογραφικούς οργανισμούς
  2. Έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης
  3. Δημόσια και ιδιωτικά αρχεία και συναφή ιδρύματα
  4. Ερευνητικά κέντρα και αναπτυξιακά προγράμματα
  5. Πολιτιστικούς φορείς
  6. Εκπαιδευτικά ιδρύματα

Δεκτοί γίνονται πτυχιούχοι όλων των Τμημάτων και Σχολών πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (ΑΕΙ, ΑΤΕΙ, ΑΣΕΙ) της Ελλάδας και του εξωτερικού .

Μεταξύ των υποψηφίων θα επιλεγούν οι 25 πρώτοι με

(α) προσωπική συνέντευξη (40%  της γενικής αξιολόγησης)

(β) γραπτές εξετάσεις (40% ), καθώς και βάσει

(γ) γενικώς των προπτυχιακών επιδόσεων και της γλωσσομάθειάς τους (20% ).

Οι γραπτές εξετάσεις θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο 2019 με γενικές ερωτήσεις κρίσεως από βιβλιογραφία, την οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν συγκεντρωμένη σε αρχείο pdf από την Γραμματεία του ΠΜΣ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στα τηλ. 26610873-50 ή /-43 ή /-31 και στο κινητό 69 77 1 77 940,

καθώς και  στη δ/νση   http://history.ionio.gr/postgraduate/methodology/

Δείτε επίσης x

scroll to top

Συνεχίζοντας την περιήγησή σας στο e-dimosio.gr συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close