Το Πρόγραμμα:
Παρέχει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για το τι θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι αναφορικά με τα εμπάργκο και τα περιοριστικά μέτρα, τόσο θεωρητική όσο και πρακτική.
Θέτει προβληματισμούς και παραθέτει παραδείγματα από τη διεθνή και την ελληνική πραγματικότητα.
Προτείνει εργαλεία και μεθόδους που αποβαίνουν χρήσιμες στην καθημερινή εργασία.
Καλύπτει τις ανάγκες όλων των κλάδων που υπόκεινται στις διατάξεις του βασικού νόμου για την καταπολέμηση της «Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας» (Ν.3691/2008).
Υλοποιείται από έμπειρα τραπεζικά στελέχη τα οποία συνδυάζουν σχετική διδακτική και εργασιακή εμπειρία.
Παρέχει τη δυνατότητα συμμετοχής στο Πρόγραμμα δίχως την ανάγκη φυσικής παρουσίας και προσφέρει ευελιξία.
Παρέχει 20 CPEs στο γνωστικό αντικείμενο «Εμπάργκο και Περιοριστικά Μέτρα».
Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση
Το Πρόγραμμα πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, στην οποία αποκτά πρόσβαση κάθε συμμετέχων μέσω προσωπικού κωδικού. Η είσοδος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε ημέρα και ώρα, με μόνη προϋπόθεση την κατοχή ηλεκτρονικού υπολογιστή και την πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Το Πρόγραμμα έχει δομηθεί σε 2 εκπαιδευτικές ενότητες, οι οποίες συνολικά αντιστοιχούν σε 50 ώρες εκπαίδευσης και έχουν κατανεμηθεί σε 4 εκπαιδευτικές εβδομάδες. Κάθε εκπαιδευτική εβδομάδα αναρτάται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα το εκπαιδευτικό υλικό που αντιστοιχεί σε αυτήν, καθώς και το προτεινόμενο σχέδιο μελέτης και η σχετική βιβλιογραφία.
Κάθε συμμετέχων στο Πρόγραμμα έχει τη δυνατότητα καθημερινής επικοινωνίας με τους εισηγητές χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική πλατφόρμα (forum). Επιπροσθέτως, κατά τη διάρκεια της 1ης εβδομάδας υλοποιείται δια ζώσης συνάντηση με τον εισηγητή του Προγράμματος, η οποία βιντεοσκοπείται, για να μπορούν να την παρακολουθήσουν και οι συμμετέχοντες που δεν θα μπορέσουν να παρευρεθούν στις συναντήσεις σε ημέρες και ώρες που ανακοινώνονται εγκαίρως. Με αυτόν τον τρόπο παρέχεται η δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας και συνεργασίας με τους εισηγητές.
Κάθε εκπαιδευτική ενότητα περιλαμβάνει την απαραίτητη θεωρία, ενώ με το τέλος και της 2ης εκπαιδευτικής εβδομάδας, οι συμμετέχοντες θα εξεταστούν στη διδακτέα ύλη, μέσω διαγωνίσματος που τους ανατίθεται ηλεκτρονικά (ερωτήσεις, ασκήσεις και μελέτες περιπτώσεων (case studies). Το χρονικό διάστημα που τους παραχωρείται για την υποβολή των απαντήσεών τους είναι 15 ημέρες.
Δίδακτρα συμμετοχής
Τα δίδακτρα του Προγράμματος είναι 300 ευρώ, τα οποία καταβάλλονται σε δύο ισόποσες δόσεις.
Προσφέρεται έκπτωση 10% σε περίπτωση συμμετοχής τριών ή περισσότερων ατόμων από μία επιχείρηση, σε κατόχους κάρτας ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.
Για όλους όσοι έχουν ολοκληρώσει κάποιο από τα άλλα Προγράμματα του ΕΠΕΦΑ τα δίδακτρα διαμορφώνονται σε 200 ευρώ.
Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής έως και 5 ημέρες πριν από την έναρξη των μαθημάτων επιστρέφεται η καταβληθείσα πρώτη δόση των διδάκτρων. Μετά από αυτήν την προθεσμία δεν πραγματοποιείται επιστροφή διδάκτρων.
Σημαντικές ημερομηνίες
2ος ΚΥΚΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: ΕΝΑΡΞΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 – ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 4 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ
Έναρξη περιόδου υποβολής αιτήσεων: 20 Σεπτεμβρίου 2017
Λήξη περιόδου υποβολής αιτήσεων: 25 Οκτωβρίου 2017
Έναρξη Προγράμματος: 30 Οκτωβρίου 2017
Λήξη Προγράμματος: 26 Νοεμβρίου 2017
Περισσότερες πληροφορίες: www.compliance.econ.uoa.gr