Όπως γίνεται γνωστό με έγγραφο του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, «η Γενική Γραμματεία του πρωθυπουργού βρίσκεται σε επικοινωνία τόσο με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όσο και με κάθε υπουργείο ξεχωριστά, προκειμένου να συλλέξει τα αναγκαία στοιχεία, ούτως ώστε με νέα απόφαση του Πρωθυπουργού να εξειδικευθεί ανά υπηρεσία ο περιορισμός που αφορά το σύνολο των προβλεπομένων θέσων στο Π.Δ. 63/2005 (Α΄98), κενών ή μη».
Ακόμη, όπως αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας, «καταβάλλεται προσπάθεια επίσπευσης της διαδικασίας», με δεδομένο το γεγονός ότι έχει υπάρξει διάσπαση των υπουργικών χαρτοφυλακίων και έχουν μεταφερθεί αρμοδιότητες που πρέπει να συνεκτιμηθούν για την υλοποίηση της ρύθμισης.
Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη για τους υπαλλήλους στα κυβερνητικά γραφεία.
Όπως γίνεται γνωστό από τον κ. Σταμάτη, σήμερα στη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης υπηρετούν 46 εργαζόμενοι (μετακλητοί, ειδικοί σύμβουλοι-συνεργάτες και αποσπασμένοι) εκ των οποίων 14 μετακλητοί, ενώ οι προβλεπόμενες οργανικές θέσεις από το ΠΔ 63/2005 (Α’ 98) όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει με το Ν. 3323/2005 ανέρχονται σε 67.
Στη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού υπηρετούν 72 εργαζόμενοι (ειδικοί σύμβουλοι – συνεργάτες, μετακλητοί και αποσπασμένοι) οι δε προβλεπόμενες μετακλητές θέσεις ανέρχονται σε 88.
Επίσης στη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού υπηρετούν 8 απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και 21 υπάλληλοι μόνιμοι και ΙΔΑΧ.
Ο ιδρυτικός της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Νόμος, προβλέπει 63 θέσεις προσωπικού, εκ των οποίων 3 θέσεις μετακλητών υπαλλήλων. Από αυτές έχουν καλυφθεί οι δύο εκ των τριών θέσεων μετακλητών και τρεις θέσεις προσωπικού με απόσπαση, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία στελέχωσης της, με πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού, στο πλαίσιο της οποίας 1 εργαζόμενος έχει αποσπασθεί και 1 έχει μεταταγεί.