Οι νέες Ειδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ  οι ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (Ε.Σ.Σ.Ε.) ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Η επέκταση αφορά τις ειδικότητες που είχαν μείνει εκτός της πρώτης ΕΣΣΕ, δηλαδή: Χειριστές κομπρεσέρ, χείριστες γεωργικών ελκυστήρων, απασχολούμενοι στην περισυλλογή ζώων, Μάγειροι, Επόπτες αποχέτευσης και ψεκαστές και απολυμαντές χώρων, για τους οποίους:

— Επεκτείνεται η μείωση του εβδομαδιαίου ωραρίου εργασίας από 40 σε 32 ώρες.

— Μετά την συμπλήρωση τριών ετών απασχόλησης χορηγείται τρεις ημέρες επιπλέον κανονική άδεια το χρόνο.

Υπενθυμίζουμε ότι Η επέκταση αφορά τις ειδικότητες που είχαν μείνει εκτός της πρώτης ΕΣΣΕ, δηλαδή: Χειριστές κομπρεσέρ, χείριστες γεωργικών ελκυστήρων, απασχολούμενοι στην περισυλλογή ζώων, Μάγειροι, Επόπτες αποχέτευσης και ψεκαστές και απολυμαντές χώρων, για τους οποίους:

-Επεκτείνεται η μείωση του εβδομαδιαίου ωραρίου εργασίας από 40 σε 32 ώρες.

–Μετά την συμπλήρωση τριών ετών απασχόλησης χορηγείται τρεις ημέρες επιπλέον κανονική άδεια το χρόνο.

Ειδικότερα δημοσιεύτηκαν οι παρακάτω ΕΣΣΕ:

1. Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Ε.Σ.Σ.Ε.) για τη ρύθμιση των όρων και συνθηκών απασχόλησης των εργαζομένων με σχέση εργασίας Δημοσίου Δικαίου των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) Α΄ Βαθμού και των Ν.Π.Δ.Δ. αυτών.

2. Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Ε.Σ.Σ.Ε.) για τους όρους χορήγησης των συνδικαλιστικών αδειών στους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού και των Ν.Π.Δ.Δ. αυτών.
3. Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Ε.Σ.Σ.Ε.) για τον τρόπο παρακράτησης των συνδικαλιστικών εισφορών στους εργαζόμενους με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) Α΄ Βαθμού και των Ν.Π.Δ.Δ. αυτών.

Αναλυτικά το ΦΕΚ εδω

Δείτε επίσης x

scroll to top

Συνεχίζοντας την περιήγησή σας στο e-dimosio.gr συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close