Το αργότερο μέχρι τα τέλη του Φεβρουάριου του 2019 θα γίνουν 341 μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, για να καλύψουν τις ανάγκες των 69 ιδρυμάτων κοινωνικής πρόνοιας και φροντίδας της χώρας.
Αυτό τόνισε στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, κατά τη συζήτηση στη Βουλή, του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας για τις μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές. Η κα Φωτίου διαβεβαίωσε παράλληλα, ότι όλοι οι εργαζόμενοι στα κοινωφελή ιδρύματα των οποίων λήγουν οι συμβάσεις τους, θα παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και θα έχουν αυξημένη μοριοδότηση.
Παράλληλα, επιτέθηκε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τα ότι ασκούν κριτική στη σημερινή κυβέρνηση τα κόμματα που με την πολιτική τους αποψίλωσαν τα κοινωφελή ιδρύματα από μόνιμους και έμπειρους εργαζόμενους.
«Εμείς ενισχύουμε τα ιδρύματα κοινωνικής πρόνοιας που εσείς αποδεκατίσατε με τις πολιτικές σας εφαρμόζοντας τον κανόνα για τις προσλήψεις ‘5 προς 1’ και που εμείς καταφέραμε και αλλάξαμε, εξασφαλίζοντας την αναλογία ‘1 προς 1’», τόνισε η κ. Φωτίου. Απαντώντας στον εισηγητή της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση, σχετικά με τις κοινωνικές μεταβιβάσεις, η κ. Φωτίου αντέτεινε ότι «το 2014, με κυβέρνηση Σαμαρά, ο μέσος όρος της Ελλάδας από την Ευρώπη υπολειπόταν κατά 19,1 μονάδες ενώ το 2017 μειώθηκε, και σύμφωνα με στοιχεία είναι στο 16,6», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ.
Τέλος, η κ. Φωτίου αναφέρθηκε στα 10 «εμβληματικά», όπως τα χαρακτήρισε, μέτρα για το παιδί, και αφορούν, κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, σχολικά γεύματα σε 153.000 μαθητές, επίδομα παιδιού σε 900.000 οικογένειες, 127.000 παιδιά δωρεάν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, ένταξη Ρομά στην κοινωνία και την εργασία, ασπίδα για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, κατασκηνώσεις ανοιχτές για όλους, νόμος για την αναδοχή και την υιοθεσία, πιλοτικό πρόγραμμα αποϊδρυματοποίησης και κέντρα στήριξης της οικογένειας.