Από 30 έως 50 χιλιάδες ευρώ bonus προτείνεται να πάρουν οι περίπου 120 εργαζόμενοι στον ΑΔΜΗΕ που εμπίπτουν στους όρους του προγράμματος εθελουσίας που θα περάσει σήμερα από το ΔΣ της εταιρείας.
Το πρόγραμμα αφορά σε εργαζόμενους στην εταιρεία που έχουν συμπληρώσει το ηλικιακό όριο, ωστόσο συνεχίζουν να εργάζονται. Μάλιστα οι περίπου 120 εργαζόμενοι δεν μπορούν να απολυθούν καθώς απολαμβάνουν την προστασία από τη συμφωνία απόσχισης του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ και την είσοδο της κινεζικής State Grid στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.
Με βάση τη συμφωνία μετόχων για τα επόμενα 3 χρόνια δεν μπορούν να γίνουν απολύσεις και οι εργαζόμενοι (με συμβάσεις αορίστου χρόνου) δεν μπορούν να φύγουν παρά μόνο εάν συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της εθελούσιας. Σημειώνεται ότι ο ΑΔΜΗΕ απασχολούσε στις 31 Δεκεμβρίου 2016 1396 άτομα, δηλαδή η εθελούσια αφορά στο 8,5% του προσωπικού.
Εκτός όμως από το υψηλό πριμ αποχώρησης που προβλέπεται σύμφωνα με την πρόταση που θα περάσει σήμερα από το ΔΣ της εταιρείας, η διοίκηση σήμερα θα θέσει προς έγκριση και μια άλλη εισήγηση που αφορά στην αλλαγή του οργανογράμματος του ΑΔΜΗΕ.
Πρόκειται για την πρόταση που έχει καταρτιστεί από το συμβούλιο διεύθυνσης (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Μ. Μανουσάκης, αντιπρόεδρος Γ. Μάργαρης και μέλος του ΔΣ Γ. Καμπούρης) και αφορά σε οργανωτικές αλλαγές συμπτύξεις κλάδων και τομέων καθώς και αλλαγές στις διευθύνσεις που σήμερα είναι 12. Κάποιες από αυτές αναμένεται να συγχωνευτούν, ενώ θα δημιουργηθεί νέα διεύθυνση διαχείρισης παγίων. Πηγές των εργαζομένων κάνουν λόγο για αλλαγές για τις οποίες δεν έχει υπάρξει καμία διαβούλευση και οι οποίες αποφασίστηκαν με βασικό κριτήριο το ποια στελέχη θεωρούνται – όχι με υπηρεσιακά κριτήρια – μη αρεστά προκειμένου να «ψυγειοποιηθούν”. Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για απαξίωση του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας και των στελεχών της αλλά και για παρέλαση συμβούλων (δέκα τον αριθμό) οι οποίοι έχουν υποκαταστήσει στη λειτουργία της εταιρείας τα υπηρεσιακά στελέχη της ιεραρχίας. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν οι ίδιες πηγές, δεν υπήρξε καμία απολύτως διαβούλευση ή συζήτηση για τις αλλαγές στο οργανόγραμμα.
ΠΗΓΗ: Capital