Περισσότερα από 3.000 βιβλία που προσέφεραν κάτοικοι και επισκέπτες της Γλυφάδας συγκέντρωσε το Σάββατο ο Δήμος Γλυφάδας, στη δράση που διοργανώθηκε με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε». Τα βιβλία θα διατεθούν στη δημοτική βιβλιοθήκη Γλυφάδας, στα ΚΑΠΗ του Δήμου, σε σχολεία και αλλού.
Η δημοτική βιβλιοθήκη Γλυφάδας, η οποία στεγάζεται εδώ και τρία χρόνια σε καινούργιο χώρο, στο Διασχολικό Κέντρο του Δήμου Γλυφάδας (Επαμεινώνδα 30 & Αγ. Τριάδος), διαθέτει αναγνωστήριο 20 θέσεων, 15.000 τόμους βιβλίων και 35 τίτλους περιοδικών, έχει 6.150 μέλη και λειτουργεί ως δανειστική (2 βιβλία για 15 ημέρες).
Ο εμπλουτισμός και η ανανέωση του προγράμματος και των εκδηλώσεων της δημοτικής βιβλιοθήκης Γλυφάδας συνεχίζονται αδιάκοπα και όσοι ενδιαφέρονται για δηλώσεις συμμετοχής στις εκδηλώσεις, μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2109641298 και στο email library@glyfada.gr.
Ειδικότερα, οι νέες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στη δημοτική βιβλιοθήκη το Μάιο έχουν ως εξής:
ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ
Την Πέμπτη 16 Μαΐου και ώρα 16:00 έως 17:30, θα συναντηθεί στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης η Σχολή Γονέων που εστιάζει στα τέσσερα σημεία της ψυχικής υγείας των παιδιών μας μέχρι και τα 18 έτη τους. Η ομάδα γονέων αποτελείται από μέγιστο αριθμό 35 μελών και τη συντονίζει η εξειδικευμένη παιδοψυχολόγος και λογοπαθολόγος Χριστίνα Μπογιατζή. Κάθε συνάντηση διαρκεί 90 λεπτά και έχει συγκεκριμένη θεματολογία, η οποία έχει διαμορφωθεί από την συντονίστρια σε συνάρτηση με τις προκύπτουσες ανάγκες των γονέων.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ: ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΥΦΥΪΑ»
Την Πέμπτη 23 Μαΐου και ώρα 16:00 έως 17:30, θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης σεμινάριο με θέμα «Συναισθηματική Νοημοσύνη: Μια διαφορετική Ευφυΐα», από την Ευανθία Καταβάτη, εκπαιδευτικό & Σχολική Σύμβουλο. Έχουμε δώσει μεγάλη έμφαση και βαρύτητα στο τι μπορεί να μετρηθεί από το Δείκτη Νοημοσύνης (IQ) και έχουμε αγνοήσει ένα καίριο πεδίο ικανοτήτων και παραγόντων που βαρύνουν απίστευτα στη ζωή των ανθρώπων. Αυτοί οι παράγοντες συνθέτουν μια εντελώς διαφορετική ευφυΐα, που δεν είναι άλλη από τη συναισθηματική νοημοσύνη (EQ). Θα μιλήσουμε για τη Συναισθηματική Νοημοσύνη, θα αναπτύξουμε τις δεξιότητες και τα οικοδομήματά της, και πως μπορεί η Οικογένεια να γίνει ένα συναισθηματικό σχολείο.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΡΑΦΗΣ ΑΡΧΑΡΙΩΝ
Την Παρασκευή 19 Μαΐου και ώρα 18:00 έως 19:30, θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Εργαστήρι Γραφής Αρχαρίων, υπό την καθοδήγηση της δημοσιογράφου Γεωργία Βαμβακερού. Το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής Αρχαρίων επικεντρώνεται στις βασικές αρχές της συγγραφής, στη δημιουργία και την αφήγηση ιστοριών. Το Εργαστήρι εστιάζει στην μικρή φόρμα. Το Ελεύθερο Αφήγημα, το Κριτικό Κείμενο, το Άρθρο, το Δοκίμιο και το Χρονογράφημα, ενώ το προσωπικό βίωμα θα αξιοποιηθεί σε είδη όπως η Εξομολόγηση, η σελίδα Ημερολογίου ή η Επιστολογραφία.
Σημειώνεται πως:
– Η συμμετοχή σε όλα τα προγράμματα είναι ελεύθερη και ο αριθμός συμμετεχόντων περιορισμένος. Για τον λόγο αυτό, απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής, ενώ θα τηρείται σειρά προτεραιότητας και θα διατίθεται έντυπο συμμετοχής. O μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων στις δραστηριότητες δεν μπορεί να ξεπερνάει τους (20) ενώ ο ελάχιστος τους τέσσερις (4).
– Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνείτε με την Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας στο τηλέφωνο: 2109641298 και το email: library@glyfada.gr.
– Τις ημέρες που θα πραγματοποιούνται οι δραστηριότητες ο χώρος δεν θα λειτουργεί ως αναγνωστήριο ή για δανεισμό την ώρα των δραστηριοτήτων, ώστε να μην διαταράσσεται η διαδικασία.