5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Θεσσαλονίκης

Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Θεσσαλονίκης ξεκινά σε λίγες μέρες. Το φεστιβάλ φέτος θα φιλοξενηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώςκαι τις εκδηλώσεις θα ξεκινήσει ο κιθαριστής Gerhard Reichenbach την Τετάρτη 11 Απριλίου 2018.

Την Πέμπτη 12 Απριλίου ξεκινάνε τα μαθήματα από το πρωί για τους ενεργούς κιθαριστές και στη 13.00 ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Φώτης Κουτσοθόδωρος θα παρουσιάσει τα έργα των φιναλίστ των διαγωνισμών σύνθεσης και διασκευής. Στις 19.30 θα λάβει χώρο το ρεσιτάλ του νικητή του περσινού διαγωνισμού Vojin Kocic, ενώ η μέρα θα κλείσει στις 21.00 με τη συναυλία του ντουέτου Michaela Hrabankova (όμποε) και Gabriel Bianco (κιθάρα).

Την Παρασκευή 13 Απριλίου και στις 13.00 θα υπάρξει διάλεξη από την καθηγήτρια κιθάρας Λουκία Σαμούρκα, ενώ στις 19.30 θα δοθεί ρεσιτάλ κιθάρας από τον κιθαριστή Κώστα Τοσίδη. Στις 21.00 θα λάβει χώρο συναυλία του ντουέτου Mia Ogura (φλάουτο) και Atanas Ourkouzounov (κιθάρα).

Το Σάββατο 14 Απριλίου θα ξεκινήσουν από τις 10.30 ως τις 12.30 οι πρώτες φάσεις των διαγωνισμών κιθάρας με τις πρώτες δύο ηλικιακές κατηγορίες. Στη 13.00 ο συνθέτης και κιθαριστής Atanas Ourkouzounov θα επιμεληθεί διάλεξης ,ενώ στις 16.00 θα συνεχιστεί ο κύκλος των διαγωνισμών με την πρώτη φάση της τρίτης ηλικιακής κατηγορίας. Η μέρα θα κλείσει στις 21.00 με ρεσιτάλ του κιθαριστή Andrea de Vitis.

Τέλος, την Κυριακή 15 Απριλίου θα λάβουν χώρα από τις 11.00 ώς τις 12.30 οι τελικές φάσεις των δύο πρώτων ηλικιακών κατηγοριών των διαγωνισμών κιθάρας ,ενώ στις 13.00 θα γίνει το Junior Festival για μικρούς κιθαριστές. Στις 16.00 θα ξεκινήσει ο τελικός της τρίτης ηλικιακής κατηγορίας του διαγωνισμού κιθάρας και το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί στις 19.30 με την απονομή των βραβείων και την τελετή λήξης.

Δείτε επίσης x

scroll to top

Συνεχίζοντας την περιήγησή σας στο e-dimosio.gr συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close