Σχεδιασμός και ανάπτυξη ποιοτικών και ασφαλών τροφίμων:Σύστημα HACCP

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ανακοινώνει την διεξαγωγή το εξ αποστάσεως εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Σχεδιασμός και ανάπτυξη ποιοτικών και ασφαλών τροφίμων: Σύστημα HACCP».

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: «Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Ποιοτικών και Ασφαλών Τροφίμων: Σύστημα HACCP» δημιουργήθηκε με σκοπό να προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις-εφόδια σχετικά με την ανάπτυξη και εφαρμογή του συστήματος HACCP κατά την παραγωγική διαδικασία, την επεξεργασία και την διάθεση των τροφίμων. Πιο συγκεκριμένα περιγράφονται τα βήματα προετοιμασίας για την εφαρμογή του συστήματος HACCP στις μονάδες παραγωγής, επεξεργασίας και διάθεσης τροφίμων όπως π.χ. η συγκρότηση και εκπαίδευση της ομάδας HACCP και τα Προαπαιτούμενα Προγράμματα για την εφαρμογή του συστήματος HACCP, όπως είναι οι Κανόνες Ορθής Βιομηχανικής Πρακτικής (Good Manufacturing Practice, GMP) και οι Κανόνες Ορθής Υγιεινής Πρακτικής(Good Hygiene Practice, GHP)και στην συνέχεια περιγράφεται η εφαρμογή του συστήματος HACCP σύμφωνα με τις 7 αρχές που το διέπουν.

Με την ολοκλήρωση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος οι επιμορφούμενοι θα έχουν αποκτήσει την απαραίτητη κατάρτιση για την εφαρμογή Συστήματος HACCP σε μονάδες παραγωγής τροφίμων (π.χ. βιομηχανίες τροφίμων ή μικρότερες μονάδες παραγωγής τροφίμων),χώρους μαζικής εστίασης (π.χ. ξενοδοχεία, εστιατόρια, catering κλπ), μονάδες διάθεσης τροφίμων (π.χ. φούρνοι, ζαχαροπλαστεία κλπ) κ.α.

Περίοδοι Υλοποίησης Προγράμματος

Έναρξη: Δευτέρα 09/05/2016

Λήξη : Κυριακή 10/07/2016

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Για Θέματα Προγράμματος Σπουδών και λοιπά Επιστημονικά θέματα

Ονοματεπώνυμο: Nασοπούλου Κωνσταντίνα

Τηλέφωνο: +30 22540 83124

email: knasopoulou@aegean.gr

Δείτε επίσης x

scroll to top

Συνεχίζοντας την περιήγησή σας στο e-dimosio.gr συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close