Ημερίδα: Ο Καζαντζάκης και η Ιταλία

Tο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, σε συνεργασία με το Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ, την Διεθνή Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και τις Εκδόσεις Καζαντζάκη σας προσκαλεί στην ημερίδα με θέμα

Ο Καζαντζάκης και η Ιταλία

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016
Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο
Auditorium
Διάρκεια/durata: 17:30 – 20:30

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

17:30-17:50
Χαιρετισμοί

17:50-18:00
Αναλόγιο Ι: Απόσπασμα από Επιστολή του Καζαντζάκη που έγραψε στην Ασίζη.

18:00-18:20
Νίκος Μαθιουδάκης,
Δρ. Γλωσσολογίας – Πρόεδρος Ελλ. Τμήμ. ΔΕΦΝΚ – Επιστ. Συμβ. Εκδόσεων Καζαντζάκη

«ΙΤΑΛΙΑ: Ταξιδεύοντας στο έργο και τις εκδόσεις του Καζαντζάκη»

18:20-18:30
Αναλόγιο ΙΙ: Απόσπασμα από την «Cantico delle Creature» του Αγίου Φραγκίσκου.

18:30-18:50
Μαρία Σγουρίδου,
Αναπλ. καθηγήτρια του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, ΕΚΠΑ

«Ο Άγιος της Ασίζης και ο Ποιητής της Φλωρεντίας: συνοδοιπόροι του Καζαντζάκη»

18:50-19:00
Αναλόγιο ΙΙΙ: Απόσπασμα από την «Ασκητική».

19:00-19:20
Leda Bianco,
Μεταπτ. φοιτήτρια του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, ΕΚΠΑ

«Η Ασκητική του Καζαντζάκη στη φιλοσοφική τροχιά της Θείας Κωμωδίας του Δάντη»

19:20-19:30
Αναλόγιο ΙV: Απόσπασμα από το θεατρικό έργο του Καζαντζάκη «Ο Οθέλλος Ξαναγυρίζει».

19:30-19:50
Γεράσιμος Ζώρας,
Πρόεδρος του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, ΕΚΠΑ

«Ο πιραντελικός Καζαντζάκης»

19:50-20:00
Αναλόγιο V: Απόσπασμα από το έργο του Καζαντζάκη «Ταξιδεύοντας στην Ιταλία».

20:00-20:20
Gilda Tentorio,
Διδάσκουσα Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, Παν/μιο Παβίας, Υπεύθυνη Ιταλ. Τμήμ. ΔΕΦΝΚ

«Μεταφράζοντας τον Καζαντζάκη στα ιταλικά: μια ατέλειωτη πάλη με τη γλώσσα»

20:20-20:30
Λήξη ημερίδας

Δείτε επίσης x

scroll to top

Συνεχίζοντας την περιήγησή σας στο e-dimosio.gr συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close