Εξωτερικοί συνεργάτες στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας

Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας (Ε.Λ.Κ.Ε.) της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (Ε.Σ.Δ.Υ.), όπως προβούν στην υποβολή πρότασης συνεργασίας με σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου στο πλαίσιο του Υποέργου «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΩΝ ΟΔΗΓΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙA», με Α/Α 1 της Πράξης «Κατευθυντήριες οδηγίες διαχείρισης μειζόνων παραγόντων επαγγελματικού κινδύνου στην ΠΦΥ – Μέταλλα» και Κωδ. ΟΠΣ 375539 του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους. ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ Αντικείμενο υποέργου και ειδικών συνεργατών.

  • 5 ΠΕ Ιατροί Εργασίας
  • 1 ΠΕ Ειδικευόμενος Ιατρός Εργασίας
  • 1 ΠΕ Χημικός Μηχανικός
  • 1 ΠΕ Ιατροδικαστής
  • 1 ΠΕ Ιατρός Νεφρολόγος
  • 1 ΠΕ Χημικός
  • 1 ΠΕ Τοξικολόγος
  • 1 ΠΕ Γενικός Γιατρός

Το Υποέργο 1 με τίτλο «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΩΝ ΟΔΗΓΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ» στο πλαίσιο του οποίου υλοποιείται η πρόσκληση, αποτελεί μέρος της πράξης με τίτλο «Κατευθυντήριες οδηγίες διαχείρισης μειζόνων παραγόντων επαγγελματικού κινδύνου στην Π.Φ.Υ. – Μέταλλα» και περιλαμβάνει τα ακόλουθα επιμέρους πακέτα εργασίας:

Ενέργειες Διαβούλευσης για την παροχή κατευθυντήριων γραμμών κατά την επαγγελματική έκθεση σε μεταλλικά στοιχεία. Ειδικότερα στο πλαίσιο του Υποέργου προβλέπεται η υλοποίηση 2 expert panel group, το οργανωτικό μέρος των οποίων θα υποστηριχθεί και καλυφθεί από τον ανάδοχο του Υποέργου.

Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας (Ε.Λ.Κ.Ε.) της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (Ε.Σ.Δ.Υ.), όπως προβούν στην υποβολή πρότασης συνεργασίας με σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου στο πλαίσιο του Υποέργου «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΩΝ ΟΔΗΓΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙA», με Α/Α 1 της Πράξης «Κατευθυντήριες οδηγίες διαχείρισης μειζόνων παραγόντων επαγγελματικού κινδύνου στην ΠΦΥ – Μέταλλα» και Κωδ. ΟΠΣ 375539 του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ Αντικείμενο υποέργου και ειδικών συνεργατών Το Υποέργο 1 με τίτλο «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΩΝ ΟΔΗΓΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ» στο πλαίσιο του οποίου υλοποιείται η πρόσκληση, αποτελεί μέρος της πράξης με τίτλο «Κατευθυντήριες οδηγίες διαχείρισης μειζόνων παραγόντων επαγγελματικού κινδύνου στην Π.Φ.Υ. – Μέταλλα» και περιλαμβάνει τα ακόλουθα επιμέρους πακέτα εργασίας:

Ενέργειες Διαβούλευσης για την παροχή κατευθυντήριων γραμμών κατά την επαγγελματική έκθεση σε μεταλλικά στοιχεία. Ειδικότερα στο πλαίσιο του Υποέργου προβλέπεται η υλοποίηση 2 expert panel group, το οργανωτικό μέρος των οποίων θα υποστηριχθεί και καλυφθεί από τον ανάδοχο του Υποέργου 2.

Σε πρώτη φάση, θα συγκληθεί ομάδα εργασίας των κατευθυντήριων οδηγιών, η οποία θα θέσει προς διαβούλευση στο πλαίσιο του 1ου expert panel, ένα σχέδιο επεξεργασίας της θεματολογίας, η οποία θα διαρθρώνεται ως εξής:

o ορισμός του θέματος,

o λέξεις- κλειδιά, λογική,

o συμβολή των ιατρών εργασίας και άλλων ειδικών επιστημόνων και επαγγελματιών υγείας στην εκτίμηση των κινδύνων και τον εντοπισμό των παραγόντων κινδύνου

o συμβολή στον προγραμματισμό και την εκτέλεση του περιβαλλοντικού ελέγχου-παρακολούθησης,

o εκτίμηση της έκθεσης χωρίς μετρήσεις με όργανα,

o εκτέλεση του βιολογικού ελέγχου-παρακολούθησης,

o ερμηνεία των στοιχείων της παρακολούθησης (τιμές αναφοράς, επίπεδο δράσης, οριακές τιμές),

o φυσιοπαθολογικοί μηχανισμοί,

o παθολογικές ενδείξεις,

o επιτήρηση της υγείας (συμπτώματα και πιθανά τυποποιημένα κριτήρια για την καταγραφή τους, ενδείξεις και πιθανά τυποποιημένα πρότυπα αντικειμενικής καταγραφής, εξετάσεις με όργανα, εργαστηριακές εξετάσεις),

o ολοκληρωμένες ειδικές εξετάσεις,

o κλίμακες αποτίμησης [κριτήρια μείζονα-ελάσσονα

o αξιολόγηση,

o ενδείξεις για την εκτίμηση καταλληλότητας,

o νομικές και ιατροδικαστικές πλευρές,

o αλληλεπίδραση περιβάλλοντος – εργαζόμενου για την ιατρική επαγρύπνηση και την καταλληλότητα,

o ατομικά και συλλογικά μέτρα πρόληψης,

o πληροφόρηση και κατάρτιση,

o ανάγκη έρευνας,

o δυνατότητα αναθεώρησης,

o βασική βιβλιογραφία.

 

Σε αυτό το πρότυπο εκπόνησης των κατευθυντήριων οδηγιών θα ακολουθηθεί μια ευρεία και αναλυτική συζήτηση από όλους τους συμμετέχοντες, η οποία στηρίζεται στην ισχύ της ένδειξης ή στην συναίνεση των συμμετεχόντων που μπορούν επίσης να εκθέσουν τις διαφωνίες τους. Συναίνεση και διαφωνία πρέπει να αναφέρονται σαφώς, μαζί με την εφαρμοζόμενη μεθοδολογία. Σε δεύτερη Φάση και αφού θα παραχθούν συγκεκριμένα σχέδια οδηγιών ανά μέταλλο ή ανά ομάδες μεταλλικών στοιχείων θα ακολουθήσει ένα 2ο expert panel στο οποίο θα πραγματοποιηθεί αξιολόγηση και επιβεβαίωσή τους από ειδική ομάδα εμπειρογνωμόνων αξιοποιώντας την μέθοδο Delphi. H μέθοδος Delphi αποτελεί μια τεχνική ενεργητικής σύγκλισης μιας ομάδας εμπειρογνωμόνων οι οποίοι καλούνται να απαντήσουν σε συγκεκριμένα ερωτήματα, διατυπώνοντας ταυτόχρονα τις απόψεις τους. Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί σε διαδοχικές φάσεις σε κάθε μια από τις οποίες καλούνται να απαντήσουν ταυτόχρονα, μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Σε κάθε φάση γνωστοποιούνται στους συμμετέχοντες τα αποτελέσματα της προηγούμενης και καλούνται να απαντήσουν ξανά στα ίδια ερωτήματα με στόχο την όσο δυνατόν μεγαλύτερη συμφωνία-σύγκλιση στις απαντήσεις τους. Το ερωτηματολόγιο βάσει του οποίου θα απαντούν οι συμμετέχοντες θα αποτελείται από συγκεκριμένες θεματικές ενότητες οι οποίες θα πραγματεύονται την καταλληλότητα των προτεινόμενων οδηγιών και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Αναλυτικότερα οι συμμετέχοντες θα κληθούν να απαντήσουν εάν συμφωνούν ή δεν συμφωνούν ( απαντώντας με ΝΑΙ ή ΌΧΙ).

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις συνεργασίας και όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση http:/ /www.esdy-cvs.gr/ αναφέροντας τον κωδικό θέσης (στο πεδίο «Επιθυμητή θέση εργασίας / τομέας απασχόλησης»). Δεν θα γίνονται αποδεκτές προτάσεις συνεργασίας που θα υποβάλλονται με οποιοδήποτε άλλο τρόπο (email, έντυπη μορφή, ταχυδρομείο κ.λπ.). Η αξιολόγηση των προτάσεων συνεργασίας θα πραγματοποιηθεί από την αρμόδια 3μελή Επιτροπή βάσει σχετικής απόφασης της Επιτροπής Ερευνών της Ε.Σ.Δ.Υ.. Η προθεσμία υποβολής των Προτάσεων Συνεργασίας και βιογραφικών στοιχείων είναι δεκαπέντε (15) ημέρες και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στην ιστοσελίδα της Ε.Σ.Δ.Υ.. Περισσότερες πληροφορίες για τα τυπικά προσόντα και την Αίτηση Συμμετοχής στην ιστοσελίδα της ΕΣΔΥ (www.esdy.edu.gr) και στην κα Γιάννα Γιαννάκη (τηλ. 213-2010339). Η ενημέρωση σχετικά με την τελική επιλογή των υποψηφίων θα πραγματοποιηθεί μέσω της ιστοσελίδας (www.esdy.edu.gr) της ΕΣΔΥ.

Σε πρώτη φάση, θα συγκληθεί ομάδα εργασίας των κατευθυντήριων οδηγιών, η οποία θα θέσει προς διαβούλευση στο πλαίσιο του 1ου expert panel, ένα σχέδιο επεξεργασίας της θεματολογίας, η οποία θα διαρθρώνεται ως εξής: o ορισμός του θέματος, o λέξεις- κλειδιά, λογική, o συμβολή των ιατρών εργασίας και άλλων ειδικών επιστημόνων και επαγγελματιών υγείας στην εκτίμηση των κινδύνων και τον εντοπισμό των παραγόντων κινδύνου o συμβολή στον προγραμματισμό και την εκτέλεση του περιβαλλοντικού ελέγχου-παρακολούθησης, o εκτίμηση της έκθεσης χωρίς μετρήσεις με όργανα, o εκτέλεση του βιολογικού ελέγχου-παρακολούθησης, o ερμηνεία των στοιχείων της παρακολούθησης (τιμές αναφοράς, επίπεδο δράσης, οριακές τιμές), o φυσιοπαθολογικοί μηχανισμοί, o παθολογικές ενδείξεις, o επιτήρηση της υγείας (συμπτώματα και πιθανά τυποποιημένα κριτήρια για την καταγραφή τους, ενδείξεις και πιθανά τυποποιημένα πρότυπα αντικειμενικής καταγραφής, εξετάσεις με όργανα, εργαστηριακές εξετάσεις), o ολοκληρωμένες ειδικές εξετάσεις, o κλίμακες αποτίμησης [κριτήρια μείζονα-ελάσσονα o αξιολόγηση, o ενδείξεις για την εκτίμηση καταλληλότητας, o νομικές και ιατροδικαστικές πλευρές, o αλληλεπίδραση περιβάλλοντος – εργαζόμενου για την ιατρική επαγρύπνηση και την καταλληλότητα, o ατομικά και συλλογικά μέτρα πρόληψης, o πληροφόρηση και κατάρτιση, o ανάγκη έρευνας, o δυνατότητα αναθεώρησης, o βασική βιβλιογραφία.

Σε αυτό το πρότυπο εκπόνησης των κατευθυντήριων οδηγιών θα ακολουθηθεί μια ευρεία και αναλυτική συζήτηση από όλους τους συμμετέχοντες, η οποία στηρίζεται στην ισχύ της ένδειξης ή στην συναίνεση των συμμετεχόντων που μπορούν επίσης να εκθέσουν τις διαφωνίες τους. Συναίνεση και διαφωνία πρέπει να αναφέρονται σαφώς, μαζί με την εφαρμοζόμενη μεθοδολογία.

Σε δεύτερη Φάση και αφού θα παραχθούν συγκεκριμένα σχέδια οδηγιών ανά μέταλλο ή ανά ομάδες μεταλλικών στοιχείων θα ακολουθήσει ένα 2ο expert panel στο οποίο θα πραγματοποιηθεί αξιολόγηση και επιβεβαίωσή τους από ειδική ομάδα εμπειρογνωμόνων αξιοποιώντας την μέθοδο Delphi. H μέθοδος Delphi αποτελεί μια τεχνική ενεργητικής σύγκλισης μιας ομάδας εμπειρογνωμόνων οι οποίοι καλούνται να απαντήσουν σε συγκεκριμένα ερωτήματα, διατυπώνοντας ταυτόχρονα τις απόψεις τους. Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί σε διαδοχικές φάσεις σε κάθε μια από τις οποίες καλούνται να απαντήσουν ταυτόχρονα, μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Σε κάθε φάση γνωστοποιούνται στους συμμετέχοντες τα αποτελέσματα της προηγούμενης και καλούνται να απαντήσουν ξανά στα ίδια ερωτήματα με στόχο την όσο δυνατόν μεγαλύτερη συμφωνία-σύγκλιση στις απαντήσεις τους.

Το ερωτηματολόγιο βάσει του οποίου θα απαντούν οι συμμετέχοντες θα αποτελείται από συγκεκριμένες θεματικές ενότητες οι οποίες θα πραγματεύονται την καταλληλότητα των προτεινόμενων οδηγιών και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Αναλυτικότερα οι συμμετέχοντες θα κληθούν να απαντήσουν εάν συμφωνούν ή δεν συμφωνούν ( απαντώντας με ΝΑΙ ή ΌΧΙ).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις συνεργασίας και όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση http:/ /www.esdy-cvs.gr/ αναφέροντας τον κωδικό θέσης (στο πεδίο «Επιθυμητή θέση εργασίας / τομέας απασχόλησης»). Δεν θα γίνονται αποδεκτές προτάσεις συνεργασίας που θα υποβάλλονται με οποιοδήποτε άλλο τρόπο (email, έντυπη μορφή, ταχυδρομείο κ.λπ.).

Η αξιολόγηση των προτάσεων συνεργασίας θα πραγματοποιηθεί από την αρμόδια 3μελή Επιτροπή βάσει σχετικής απόφασης της Επιτροπής Ερευνών της Ε.Σ.Δ.Υ.. Η προθεσμία υποβολής των Προτάσεων Συνεργασίας και βιογραφικών στοιχείων είναι δεκαπέντε (15) ημέρες και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στην ιστοσελίδα της Ε.Σ.Δ.Υ.. Περισσότερες πληροφορίες για τα τυπικά προσόντα και την Αίτηση Συμμετοχής στην ιστοσελίδα της ΕΣΔΥ (www.esdy.edu.gr) και στην κα Γιάννα Γιαννάκη (τηλ. 213-2010339). Η ενημέρωση σχετικά με την τελική επιλογή των υποψηφίων θα πραγματοποιηθεί μέσω της ιστοσελίδας (www.esdy.edu.gr) της ΕΣΔΥ.

Δείτε επίσης x

153 μόνιμες προσλήψεις στο ΔΕΔΔΗΕ

153 μόνιμες προσλήψεις στο ΔΕΔΔΗΕ

Ο ΔΕΔΔΗΕ αναζητά την πρόσληψη 153 ατόμων για μόνιμες θέσεις εργασίας, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής…
scroll to top

Συνεχίζοντας την περιήγησή σας στο e-dimosio.gr συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close