Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, η Κοινσέπ “Ελίχρυσος”, το ΚΕΚ Γεννηματάς Α.Ε. Και ο Π.Σ. “Αρχίλοχος” στο πλαίσιο του έργου “Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης Ανέργων, Εργαζομένων & Αυτοαπασχολούμενων στο Νομό Κυκλάδων” υλοποιούν στην Πάρο το πρόγραμμα κατάρτισης “Παραδοσιακή Κουζίνα σε χώρους εστίασης”.
Το πρόγραμμα είναι δωρεάν και θα διεξαχθεί στις 29 & 31 Μαρτίου 2015 στην Αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου “Αρχίλοχος” με ελεύθερη συμμετοχή.
ΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ: Κυριακή – Δευτέρα 16:00 – 21:00
Εκπαιδεύτρια: Κρινά Μαρία
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Πρακτικές κατευθύνσεις για τη χρήση τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και συνταγών στα μενού των εστιατορίων.
• Καταγραφή τοπικών παραδοσιακών προϊόντων
• Κατάταξή τους ανάλογα με την εποχικότητα και την επάρκεια
• Καταγραφή τοπικών «ξεχασμένων» συνταγών- Πρότυπες συνταγές
• Μελέτη πραγματικών μενού εστιατορίων
• Αρχές σύνθεσης μενού – κοστολόγηση, παραδείγματα
• Επιλογή συνταγών για ένταξη στο μενού
• Δημιουργία ενός πρότυπου μενού