Ολοκληρη η προκήρυξη για 49 Λιμενοφύλακες στο Λιμενικό Σώμα

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ Έχοντας υπόψη: Προκηρύσσουμε διαγωνισμό για την κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) σαράντα εννέα (49) συνολικά Δοκίμων Λιμενοφυλάκων.

Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΝΑΣΤΑΛΕΊ, ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΘΕΣΕΩΝ

  1. Η πλήρωση των παραπάνω θέσεων θα γίνει ως εξής:
  2. α. Κατηγορία Πλοιάρχων ή Μηχανικών Ε.Ν.: εννέα (9) θέσεις , από υποψηφίους με Απολυτήριο και Πτυχίο Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) ή από υποψηφίους με Πτυχίο Τεχνικού-Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Τ.Ε.Ε.) Β’ ΚΥΚΛΟΥ (απόφοιτοι παλαιοτέρων ετών), σε μία από τις ειδικότητες Πλοιάρχων ή Μηχανικών του Εμπορικού Ναυτικού αντίστοιχα.
  3. β. Κατηγορία Ειδικών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων (Υποβρύχιοι Καταστροφείς, Καταδρομείς, Αλεξιπτωτιστές, Πεζοναύτες): τριάντα έξι (36) θέσεις, από υποψηφίους με Απολυτήριο Τίτλο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι είναι κάτοχοι μίας εκ των συγκεκριμένων ειδικοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων και υπηρέτησαν με αυτήν έως την απόλυσή τους.
  4. γ. Κατηγορία ιδιωτών που συμμετείχαν ενεργά σε επιχειρήσεις για τη διάσωση ατόμων στη θάλασσα ή στους χερσαίους χώρους αρμοδιότητας του Λ.Σ και ιδιωτών που συμμετείχαν ενεργά στην επιχείρηση διάσωσης των κινδυνευόντων ατόμων του ναυαγίου του «Εξπρές Σαμίνα» την 26η Σεπτεμβρίου 2000: τέσσερις (4) θέσεις , από υποψηφίους με Απολυτήριο Τίτλο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δικαίωμα εισαγωγής στη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, χωρίς διαγωνισμό, έχουν:

α. Οι διατελούντες σε χηρεία σύζυγοι του προσωπικού του Λ.Σ που απεβίωσε κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας ή εξ αιτίας αυτής, εφόσον έχουν στη ζωή ένα τουλάχιστον τέκνο.

β. Ένα τέκνο αποβιώσαντος στρατιωτικού Λ.Σ. κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας ή εξ αιτίας αυτής ανάλογα με τα προσόντα του, ανεξαρτήτως βαθμολογίας τίτλου σπουδών και μέχρι ηλικίας τριάντα ετών και εφόσον δεν ασκήθηκε το δικαίωμα πρόσληψης στο Λ.Σ. ως Λιμενοφύλακας ή στο πρώην Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής (πρώην ΥΕΝ) ή στα εποπτευόμενα από αυτό Ν.Π.Δ.Δ. ως Διοικητικός Υπάλληλος, από τον γονέα του (σύζυγο αποβιώσαντος).

γ. Με τις ίδιες προϋποθέσεις, σύζυγοι, άντρες και γυναίκες, ή ένα τέκνο στρατιωτικού Λ.Σ. που κατέστη ανάπηρος συνεπεία τραυματισμού ή ασθένειας σε ποσοστό άνω του 67% κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας και ένεκα αυτής. Η συνδρομή των προϋποθέσεων και των αιτιών της αναπηρίας προκύπτει από πόρισμα Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Η αναπηρία διαπιστώνεται από την Ανώτατη Ναυτικού Υγειονομική Επιτροπή.

ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

  1. Οι υποψήφιοι, πέραν των αναφερομένων στο Κεφάλαιο Α’ προσόντων, πρέπει: α. Να είναι Έλληνες πολίτες, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ή Δημοτολόγια της Χώρας.

β. Να μην έχουν υπερβεί το 26ο έτος της ηλικίας τους, (δηλ. να έχουν γεννηθεί από την 01-01-1988 και μετά) ενώ ειδικά οι συμμετέχοντες ενεργά στην επιχείρηση διάσωσης των κινδυνευόντων ατόμων του ναυαγίου του «Εξπρές Σαμίνα» την 26η Σεπτεμβρίου 2000, να μην έχουν υπερβεί το 40ο έτος της ηλικίας τους (δηλ. να έχουν γεννηθεί από 01-01-1974 και μετά).Τα προβλεπόμενα κατά περίπτωση όρια ηλικίας θεωρείται ότι συμπληρώνονται την 31η Δεκεμβρίου του έτους διενέργειας του διαγωνισμού.

γ. Οι άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό όσοι για λόγους συνείδησης αρνούνται να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις σύμφωνα με τη νομοθεσία [αρθ.59-65 του Ν. 3421/2005 (Α’ 302), όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει].

δ. Να είναι κάτοχοι απολυτηρίου τίτλου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (τύπου Λυκείου), με ελάχιστο όριο γενικού βαθμού απολυτηρίου το δέκα (10).

Από το ελάχιστο όριο γενικού βαθμού απολυτηρίου, εξαιρούνται οι υποψήφιοι της Κατηγορίας (γ) της παρ. 1 του Κεφαλαίου Α’ της παρούσης. Επίσης, οι υποψήφιοι πρέπει να κατέχουν τα απαιτούμενα προσόντα/ιδιότητες (π.χ. τίτλος σπουδών, τίτλος ξένης γλώσσας) μέχρι την ημερομηνία εκπνοής της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

  1. Όσοι έχουν τα απαιτούμενα προσόντα της παρούσας και επιθυμούν να καταταγούν ως Δόκιμοι Λιμενοφύλακες πρέπει να υποβάλουν για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, σύμφωνα με τα κατωτέρω οριζόμενα, τα εξής δικαιολογητικά:

α. Υπογεγραμμένη Αίτηση συμμετοχής – Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8 του ν.1599/1986 όπως ισχύει, ως επισυναπτόμενο Υπόδειγμα, στην οποία μεταξύ άλλων θα δηλώνουν ότι έχουν όλα τα προσόντα που αναφέρονται στην προκήρυξη, ότι τα αναφερόμενα στην αίτησή τους στοιχεία είναι αληθή, καθώς και ότι δεν έχουν υποβάλει άλλη αίτηση για την ίδια προκήρυξη.

Ανυπόγραφη Αίτηση δεν θα γίνεται δεκτή, ενώ σε περίπτωση που δεν υποβληθεί αυτοπροσώπως στην αρμόδια Επιτροπή από τον ίδιο τον υποψήφιο, καθώς και σε περίπτωση ταχυδρομικής αποστολής, τότε θα πρέπει να φέρει και θεώρηση για το γνήσιο της υπογραφής του από οποιαδήποτε διοικητική αρχή ή Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) ή Αστυνομική ή Λιμενική Αρχή.

β. Δύο (02) πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου.

γ. Φωτοαντίγραφο του δελτίου ταυτότητάς τους (2 όψεις).

δ. Παράβολο δέκα (10) ευρώ με τα στοιχεία του υποψηφίου. Για την αναγραφή του (μοναδικού) κωδικού παραβόλου/πληρωμής στο σχετικό πεδίο της αίτησης συμμετοχής τους, οι υποψήφιοι πρέπει πριν από την υποβολή αυτής να προβούν στην υποβολή αιτήματος χορήγησης ηλεκτρονικού παραβόλου στη διαδικτυακή πύλη της Γ.Γ.Π.Σ. (www.gsis.gr), στην ηλεκτρονική υπηρεσία e-παράβολο, συμπληρώνοντας, μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:

  • στο πεδίο Φορέας Δημοσίου: Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου/ Λοιπές Υπηρεσίες,
  • στο πεδίο Κατηγορία Παραβόλου: Διαγωνισμός κατάταξης προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και
  • στο πεδίο Τύπος Παραβόλου: Διαγωνισμός κατάταξης προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Κατά την επιλογή του Τύπου Παραβόλου θα εμφανισθεί αυτόματα και το ποσό των δέκα (10) ευρώ.

Ακολούθως, ο υποψήφιος θα πρέπει να προβεί έγκαιρα στην πληρωμή του παραβόλου [με Πιστωτική ή Χρεωστική κάρτα Ελληνικών Τραπεζών (Μόνο για πιστοποιημένους Χρήστες TaxisNet) ή σε όλες τις Τράπεζες και τα ΕΛΤΑ], άλλως η αίτηση δεν θα λαμβάνεται υπ’ όψιν και ο υποψήφιος θα αποκλείεται του διαγωνισμού.

ε. Τίτλο σπουδών (απολυτήριο τίτλο ή αποδεικτικό απολύσεως δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), ως παράγραφο 2 του παρόντος Κεφαλαίου, στον οποίο να αναγράφεται ο ακριβής βαθμός, η ημερομηνία και το έτος κτήσης αυτού. Σε περίπτωση που ο βαθμός εκφράζεται με αξιολογικό χαρακτηρισμό ή με ακέραιο αριθμό, πρέπει να υποβληθεί και βεβαίωση της οικείας σχολής για τον ακριβή αριθμητικό βαθμό, με δύο δεκαδικά ψηφία.

Εάν ο τίτλος έχει αποκτηθεί στην αλλοδαπή απαιτείται:

Για τίτλους Δευτεροβάθμιας μη τεχνικής ή μη επαγγελματικής εκπαίδευσης απαιτείται βεβαίωση ισοτιμίας από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και για τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση αλλοδαπής, πράξη ισοτιμίας και κατάταξης της επιτροπής Ισοτιμιών του Ο.Ε.Ε.Κ ή του Ε.ΟΠ.Π. ή του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και βεβαίωση αντιστοιχίας βαθμού από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε εικοσάβαθμη κλίμακα (0-20).

Αν ο τίτλος απόλυσης προέρχεται από ξενόγλωσσο σχολείο που λειτουργεί στην Ελλάδα, πρέπει να είναι θεωρημένος, από την οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως προς την γνησιότητά του και ως προς τη νομιμότητα λειτουργίας του σχολείου αυτού. Σε κάθε περίπτωση υποβάλλεται και βεβαίωση της αρμόδιας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, για την ισοτιμία του τίτλου απόλυσης με τους αντίστοιχους ελληνικούς.

στ. Τίτλο ξένης γλώσσας. Για την απόδειξη γνώσης της αγγλικής ή γαλλικής ή ιταλικής ή γερμανικής ή ισπανικής γλώσσας επιπέδου αρίστου, πολύ καλού και καλού, υποβάλουν τους αντίστοιχους τίτλους που αναφέρονται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α’ της παρούσας.

ζ. Η γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: (1) επεξεργασίας κειμένων, (2) υπολογιστικών φύλλων και (3) υπηρεσιών διαδικτύου, αποδεικνύεται σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β’ της παρούσας.

η. Οι υποψήφιοι/ες των παρακάτω περιπτώσεων πρέπει να προσκομίσουν απαραιτήτως και τα ακόλουθα συμπληρωματικά δικαιολογητικά προς απόδειξη των ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ που απαιτούνται αντίστοιχα:

Κατηγορία Πλοιάρχων ή Μηχανικών Ε.Ν. : Πτυχίο Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) ή Πτυχίο Τεχνικού-Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Τ.Ε.Ε.) Β’ ΚΥΚΛΟΥ (για τους αποφοίτους παλαιοτέρων ετών), ως παράγραφο 2 του παρόντος Κεφαλαίου, σε μία από τις ειδικότητες Πλοιάρχων ή Μηχανικών του Εμπορικού Ναυτικού αντίστοιχα.

Κατηγορία Ειδικών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων (Υποβρύχιοι Καταστροφείς, Καταδρομείς, Αλεξιπτωτιστές. Πεζοναύτες):

  1. Πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης και αποδεικτικό των ειδικοτήτων αυτών από τις Ένοπλες Δυνάμεις (εφόσον απονέμεται) από το οποίο να προκύπτει ότι υπηρέτησαν στις Ε.Δ. μέχρι την απόλυσή τους με την ειδικότητα αυτή.
  1. Υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/86, όπως ισχύει, ότι έχουν λάβει γνώση ότι θα φοιτήσουν σε Ειδικά Σχολεία και θα υπηρετήσουν σε Υπηρεσίες της Ειδικότητάς τους τουλάχιστον επί δεκαετία, εφόσον οι υπηρεσιακές ανάγκες το επιβάλουν.

Κατηγορία ιδιωτών που συμμετείχαν ενεργά σε επιχειρήσεις για τη διάσωση ατόμων στη θάλασσα ή στους χερσαίους χώρους αρμοδιότητας του Λ.Σ. και ιδιωτών που συμμετείχαν ενεργά στην επιχείρηση διάσωσης των κινδυνευόντων ατόμων του ναυαγίου του «Εξπρές Σαμίνα» την 26η Σεπτεμβρίου 2000, ως ακολούθως :

(i)            Ιδιώτες που συμμετείχαν ενεργά σε επιχειρήσεις για τη διάσωση ατόμων στη θάλασσα ή στους χερσαίους χώρους αρμοδιότητας του Λ.Σ. εισάγονται χωρίς εξετάσεις μετά από αίτησή τους εφόσον έχουν συμμετάσχει ενεργά σε επιχειρήσεις που συντονίζονται από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου (πρώην Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας) ή και τις Λιμενικές Αρχές της χώρας, πλην Υπαλλήλων Λιμένος, για διάσωση κινδυνευόντων ατόμων στη θάλασσα ή στους χερσαίους χώρους αρμοδιότητας του Λ.Σ. , εκθέτοντας αποδεδειγμένα τη ζωή τους σε κίνδυνο, με την προϋπόθεση ότι διαθέτουν τα προβλεπόμενα από τις οικείες διατάξεις προσόντα, πλην του ορίου αναστήματος και του βαθμού απολυτηρίου.

Οι υποψήφιοι θα προσκομίζουν αντίγραφο πορίσματος Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), που διενεργήθηκε ή πρόκειται να διενεργηθεί μετά την υποβολή σχετικού αιτήματος και περατώνεται εντός προθεσμίας δέκα πέντε (15) ημερών, για την διαπίστωση των προϋποθέσεων της παρ. 8 του άρθρου 6 του ν. 3079/2002, όπως αυτή προστέθηκε με το άρθρο 2 του ν. 3569/2007 και συμπληρώθηκε με το άρθρο 11 του ν. 3752/2009, όπως αυτό τροποποιήθηκε με την παρ. 23 του άρθρου 80 του ν. 4009/2011.

(ii)           Ιδιώτες που συμμετείχαν ενεργά στην επιχείρηση διάσωσης των κινδυνευόντων ατόμων του ναυαγίου του «Εξπρές Σαμίνα», εισάγονται χωρίς εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες, με την προϋπόθεση ότι διαθέτουν τα προβλεπόμενα από τις οικείες διατάξεις προσόντα και όπως κατά τα λοιπά ορίζεται στην προηγούμενη παράγραφο (i). Επιπρόσθετα πρέπει να υποβάλουν και υπεύθυνη δήλωση ότι έλαβαν γνώση επί όλων των όρων – προϋποθέσεων συμμετοχής τους στο διαγωνισμό τους οποίους και αποδέχονται καθώς και ότι εξακολουθεί να ισχύει η υποβληθείσα κατά το έτος 2009 αίτησή τους.

Επισημαίνεται ότι εάν ο αριθμός των υποψηφίων (i) και (ii) περιπτώσεων της εν λόγω κατηγορίας είναι μεγαλύτερος του αριθμού των θέσεων της περ. (γ) της παρ. 1 του Κεφαλαίου Α’ της παρούσης, λαμβάνεται υπόψη για την επιλογή κατά σειρά προτεραιότητας, ο βαθμός του απολυτηρίου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε περίπτωση δε ισοβαθμίας διενεργείται κλήρωση μεταξύ των υποψηφίων.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Όσοι έχουν τα παραπάνω προσόντα και επιθυμούν να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό κατάταξης Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, υποβάλουν αίτηση με επισυναπτόμενα δικαιολογητικά, αυτοπροσώπως (ή με νομίμως εξουσιοδοτημένο προς τούτο άτομο), κατά τις εργάσιμες ημέρες και από ώρα 08:00 έωc 14:00, ή ταχυδρομικώς με συστημένη αλληλογραφία, απευθείας σε Επιτροπή/ες Παραλαβής – Ελέγχου Δικαιολογητικών και Μοριοδότησης, που ορίζεται/ονται με απόφαση του Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ανάλογα με το πλήθος των υποψηφίων) και έχει/ουν ως έδρα τη Σχολή Λιμενοφυλάκων στον Πειραιά, από την 07-01-2015 ημέρα Τετάρτη, μέχρι και την 30-01-2015 ημέρα Παρασκευή, στην ακόλουθη διεύθυνση:

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΚΩΝ ΕΤΟΥΣ 2014 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ – ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΧΟΛΗ ΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΚΩΝ ΤΕΡΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΙΔΟΥ, ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑΣ, Τ.Κ. 18510

Η αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 Ν. 1599/1986 και η ανακρίβεια των δηλούμενων στοιχείων επισύρει τις προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Διευκρινίζεται ότι οι ανωτέρω ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών δύνανται να τροποποιηθούν κατόπιν έκδοσης αιτιολογημένης Απόφασης Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ). Στην περίπτωση αυτή σχετική Ανακοίνωση αναρτάται στην ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (www.hcg.gr) και στο κτίριο του Αρχηγείου του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΥΨΟΜΕΤΡΗΣΗΣ, ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ – ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΤΗΝ Α.Ν.Υ.Ε., ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ

  1. Από την/τις Επιτροπή/ές Παραλαβής – Ελέγχου Δικαιολογητικών και Μοριοδότησης καλείται από τις πρώτες κατά σειρά θέσεις βάσει του αποτελέσματος της διαδικασίας μοριοδότησης, κάθε μιας από τις υπάρχουσες περιπτώσεις, αριθμός υποψηφίων αυξημένος τουλάχιστον στο τριπλάσιο του αριθμού των προκηρυσσομένων θέσεων για κάθε κατηγορία, λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψη και τις διατάξεις του άρθρου 6 του Ν.3079/2002 όπως ισχύει, προκειμένου οι υποψήφιοι αυτοί να υψομετρηθούν, να υποβληθούν σε Ιατρικές εξετάσεις -παραπομπή στην Ανώτατη του Ναυτικού Υγειονομική Επιτροπή (ΑΝΥΕ), αθλητικές δοκιμασίες και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες.
  1. Ο συγκεντρωτικός Αλφαβητικός Πίνακας Καλουμένων, ο οποίος υπογράφεται από το/τους Γραμματέα/είς, τον/τους Πρόεδρο/ους και τα μέλη της/των Επιτροπής/ων, αναρτάται στην ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής (www.hcg.gr), καθώς και στο κτίριο του Αρχηγείου του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.
  1. Για τον τόπο και το χρόνο διεξαγωγής των διαδικασιών της παραγράφου 1, οι υποψήφιοι ενημερώνονται με δική τους ευθύνη.

Σχετική ανακοίνωση αναρτάται στην ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (www.hcg.gr), καθώς και στο κτίριο του Αρχηγείου του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Οι υποψήφιοι προσερχόμενοι σε κάθε διαδικασία του διαγωνισμού θα πρέπει να έχουν μαζί τους υποχρεωτικά το Δελτίο ταυτότητάς τους. Όσοι δεν φέρουν δελτίο ταυτότητας δεν θα γίνονται δεκτοί και δεν θα τους επιτρέπεται η είσοδος στους χώρους διεξαγωγής των διαδικασιών, εκτός αν προσκομίσουν βεβαίωση της Αστυνομικής Αρχής με σφραγισμένη φωτογραφία, όπου θα αναγράφεται ότι έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά για την έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, ή διαβατήριο ή ναυτικό φυλλάδιο ή άδεια οδήγησης, εφόσον αυτά φέρουν σχετική φωτογραφία.

  1. Η υψομέτρηση διενεργείται από τριμελή Επιτροπή Αξιωματικών Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ., εκ των οποίων ο ένας (01) θα είναι Αξιωματικός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ειδικότητας Υγειονομικού (Ιατρός), η οποία ορίζεται με απόφαση του Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Η Επιτροπή συντάσσει Πρακτικό στο οποίο επισυνάπτει Πίνακα με τους υποψηφίους που παρουσιάσθηκαν και διαθέτουν τα ορισθέντα ανά φύλο ελάχιστα όρια ύψους με το μετρηθέν ύψος αυτών, Πίνακα με τους υποψηφίους της Κατηγορίας γ’ με το μετρηθέν ύψος αυτών, καθώς και Πίνακα με τους υποψήφιους οι οποίοι δεν παρουσιάσθηκαν για υψομέτρηση ή δεν συμμετείχαν στη διαδικασία για οποιονδήποτε λόγο ή δεν διαθέτουν τα ορισθέντα ανά φύλο ελάχιστα όρια ύψους με το μετρηθέν ύψος αυτών.

Όσοι δεν έχουν το απαιτούμενο ελάχιστο ύψος ή δεν παρουσιασθούν για υψομέτρηση σύμφωνα με το πρόγραμμα ή δεν συμμετάσχουν στη διαδικασία για οποιονδήποτε λόγο, αποκλείονται του διαγωνισμού. Ιδιαίτερη εξέταση υποψηφίου αποκλείεται, πλην της περιπτώσεως ύπαρξης αποδεδειγμένης ανωτέρας βίας και μόνο εντός του χρονοδιαγράμματος διεξαγωγής της διαδικασίας υψομέτρησης.

Σε περίπτωση όπου κατά τη διαδικασία της υψομέτρησης υποψήφιος επί τόπου και ενώπιον του Προέδρου της Επιτροπής Υψομέτρησης προβάλει αντίρρηση επί του αποτελέσματος, διενεργείται επανέλεγχος και η Επιτροπή βεβαιώνει εγγράφως ότι προέβη σε τρεις (03) επανειλημμένες μετρήσεις σε διαφορετικά χρονικά σημεία, εντός όμως του χρονοδιαγράμματος της διαδικασίας υψομέτρησης και όχι πέραν της μίας επιπλέον ημέρας από την ολοκλήρωσή της, κατά τις εργάσιμες ώρες. Η σχετική βεβαίωση συνυπογράφεται και από τον υποψήφιο στον οποίο αφορά.

Σχετική ανακοίνωση αναρτάται στην ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (www.hcg.gr) και στο κτίριο του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πρόβλημα επί της διαδικασίας και μόνο, αρμόδιος είναι ο Πρόεδρος της οικείας Επιτροπής Υψομέτρησης.

  1. Στη συνέχεια οι υποψήφιοι υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις και παραπέμπονται στην Ανωτάτη του Ναυτικού Υγειονομική Επιτροπή (ΑΝΥΕ), η οποία αποφαίνεται για την υγειονομική τους καταλληλότητα.

Οι υποψήφιοι έχουν την υποχρέωση να προσκομίσουν κατά την ημέρα παρουσίασής τους για ιατρικές εξετάσεις, καθώς και ενώπιον της Α.Ν.Υ.Ε. όλες τις ακόλουθες εργαστηριακές εξετάσεις:

α. Γενική αίματος, ουρία, σάκχαρο, κρεατινίνη, τρανσαμινάσες και γενική ούρων με γνωμάτευση ιατρού.

β. Ακτινογραφία θώρακα FACE με γνωμάτευση ιατρού.

γ. Ηλεκτροκαρδιογράφημα με γνωμάτευση ιατρού όπου να αναφέρεται ότι ο υποψήφιος δύναται να συμμετάσχει σε αθλητικές δοκιμασίες.

Οι εξετάσεις μπορούν να διενεργηθούν σε Νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. ή από ιδιώτη ιατρό της χώρας, με την προϋπόθεση να έγουν γίνει εντός τριμήνου προ της ημερομηνίας παρουσίασής τους για ιατρικές εξετάσεις και να είναι νόμιμα επικυρωμένες (φωτογραφία υποψηφίου – ημερομηνία – σφραγίδα ιατρού).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η μη προσκόμιση ΟΛΩΝ των παραπάνω εξετάσεων αποτελεί αιτία αποκλεισμού.

Οι υποψήφιοι που θα κριθούν ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ, ή δεν θα παρουσιασθούν για ιατρικές εξετάσεις, ή στην ΑΝΥΕ σύμφωνα με το πρόγραμμα ή δεν συμμετάσχουν για οποιονδήποτε λόγο στις διαδικασίες αυτές, αποκλείονται του διαγωνισμού. Ιδιαίτερη εξέταση υποψηφίου αποκλείεται, πλην της περιπτώσεως ύπαρξης αποδεδειγμένης ανωτέρας βίας και μόνο εντός του χρονοδιαγράμματος διεξαγωγής της διαδικασίας ιατρικών εξετάσεων.

  1. Η ιατρική εξέταση των υποψηφίων Δοκίμων Λιμενοφυλάκων ενεργείται σύμφωνα με το Π.Δ. 11/2014 (Α’ 17) για την κρίση της Σωματικής Ικανότητας υποψηφίων των Σχολών των Μονίμων Υπαξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού. Οι αποφάσεις της ΑΝΥΕ είναι μη αναθεωρήσιμες (Ν.Δ. 1327/73).
  1. Ανακοίνωση με τα ονόματα όσων κρίνονται κατάλληλοι από την ΑΝΥΕ και καλούνται να συμμετάσχουν στην επόμενη διαδικασία αθλητικών δοκιμασιών, αναρτάται στην ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (www.hcg.gr) και στο κτίριο του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
  1. Όσοι κληθούν να καταταγούν στη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων πρέπει να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωσή τους, στην οποία θα δηλώνουν ότι για να φοιτήσουν στη Σχολή θα υποβληθούν επιπλέον σε ανοσολογικές εξετάσεις (π.χ. Τεστ HIV, τεστ HbsAg, τεστ HCV, κ.λ.π.), καθώς και σε έλεγχο για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα είναι επώνυμα και θα διασφαλίζονται απόλυτα ως προσωπικά δεδομένα.
  2. Οι υποψήφιοι που κρίνονται «Κατάλληλοι» από την ΑΝΥΕ, υποβάλλονται σε αθλητικές δοκιμασίες ενώπιον της Επιτροπής Αθλητικών Δοκιμασιών, που συγκροτείται με Απόφαση του Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., σύμφωνα με πρόγραμμα που αναρτάται στην ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (www.hcg.gr) και στο κτίριο του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Οι υποψήφιοι υποβάλλονται στις κάτωθι αθλητικές δοκιμασίες:

α. Στην ελεύθερη κολύμβηση σε απόσταση 50 μέτρων σε χρόνο δύο (02) λεπτών (μία προσπάθεια).

Ειδικά οι υποψήφιοι που συμμετέχουν στην Κατηγορία «Ειδικών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων (Υποβρύχιοι Καταστροφείς, Καταδρομείς, Αλεξιπτωτιστές, Πεζοναύτες)», θα δοκιμασθούν σε ελεύθερη κολύμβηση απόστασης 100 μέτρων σε χρόνο δύο (02) λεπτών (μία προσπάθεια).

Όσοι δεν παρουσιασθούν ή κολυμπήσουν την απόσταση αυτή σε χρόνο μεγαλύτερο ή αδυνατούν να κολυμπήσουν ή δεν συμμετάσχουν για οποιονδήποτε λόγο, θεωρούνται ότι απέτυχαν και αποκλείονται από τον διαγωνισμό.

Η Επιτροπή μετά το πέρας της δοκιμασίας της κολύμβησης συντάσσει σχετικό Πρακτικό, στο οποίο επισυνάπτει Πίνακα με αυτούς που επέτυχαν στην κολύμβηση καθώς και Πίνακα με τους υποψηφίους οι οποίοι απέτυχαν αναγράφοντας την πλήρη αιτιολογία.

Σχετική ανακοίνωση αναρτάται στην ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (www.hcg.gr) και στο κτίριο του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

β. Οι υποψήφιοι που επέτυχαν στην κολύμβηση υποβάλλονται σε όλα τα ακόλουθα αγωνίσματα και υποχρεούνται να επιτύχουν τα όρια επίδοσης και στα πέντε:

(1)          Άλμα σε μήκος με φόρα 3,60 μέτρα (τρεις προσπάθειες).

(2)          Άλμα σε ύψος με φόρα 1,00 μέτρο (τρεις προσπάθειες).

(3)          Δρόμος 1000 μέτρων σε χρόνο 4 λεπτών και 30 δευτερολέπτων (μία προσπάθεια).

(4)          Δρόμος 100 μέτρων σε χρόνο 17 δευτερολέπτων (μία προσπάθεια).

(5)          Ρίψη σφαίρας (βάρους 7,260 κιλών) σε απόσταση τουλάχιστον 4,40 μέτρων, ως μέσος όρος του αθροίσματος της καλύτερης επιμέρους επίδοσης με το δεξί και το αριστερό χέρι με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις για όλους τους υποψήφιους (τρεις προσπάθειες).

Ειδικά οι υποψήφιοι που συμμετέχουν στην Κατηγορία «Ειδικών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων (Υποβρύχιοι Καταστροφείς, Καταδρομείς, Αλεξιπτωτιστές, Πεζοναύτες)» αντί των παραπάνω αγωνισμάτων υποβάλλονται στα παρακάτω αγωνίσματα και υποχρεούνται να επιτύχουν τα ελάχιστα όρια σε όλα με μία προσπάθεια μόνο:

(1)          Έλξεις σε μονόζυγο συνεχείς 10 τουλάχιστον

(2)          Κάμψεις χειρών επί του εδάφους συνεχείς 25 τουλάχιστον

(3)          Κάμψεις κοιλιακών από εδραία θέση συνεχείς 30 τουλάχιστον

(4)          Δρόμος ημιαντοχής απόστασης 2000μ. σε 12 πρώτα λεπτά

(5)          Δρόμος ταχύτητας απόστασης 100 μ. σε 16 δευτερόλεπτα

Όσοι δεν παρουσιασθούν ή δεν συμμετάσχουν για οποιονδήποτε λόγο σύμφωνα με το πρόγραμμα σε όλα τα αγωνίσματα των αθλητικών δοκιμασιών, αποκλείονται του διαγωνισμού.

Η Επιτροπή μετά το πέρας των αγωνισμάτων συντάσσει σχετικό Πρακτικό, στο οποίο επισυνάπτει Πίνακα με αυτούς που επέτυχαν στα αγωνίσματα καθώς και Πίνακα με τους υποψηφίους που απέτυχαν αναγράφοντας την πλήρη αιτιολογία.

Ανακοίνωση με τα ονόματα όσων επιτύχουν στα αγωνίσματα αναρτάται στην ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής (www.hcg.gr) και στο κτίριο του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Από τη διαδικασία όλων των Αθλητικών Δοκιμασιών εξαιρούνται οι ιδιώτες που συμμετείχαν ενεργά στην επιχείρηση διάσωσης των κινδυνευόντων ατόμων του ναυαγίου του «Εξπρές Σαμίνα» την 26η Σεπτεμβρίου 2000, της Κατηγορίας (γ) της παρ. 1 του Κεφαλαίου Α’ της παρούσης.

  1. Ιδιαίτερη εξέταση υποψηφίου αποκλείεται. Ειδικά σε περίπτωση που αποδεδειγμένα συντρέχει λόγος ανωτέρας βίας ή που διαπιστωθεί πρόβλημα υγείας υποψηφίου από επιτόπια εξέτασή του από τον παρόντα ιατρό, πριν από την διεξαγωγή κάποιου αγωνίσματος, υπάρχει η δυνατότητα να αγωνισθεί σε αυτό σε νέα ημερομηνία, εντός όμως του χρονοδιαγράμματος είτε της δοκιμασίας κολύμβησης είτε των ανωτέρω αγωνισμάτων αντίστοιχα σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Υποψήφιος που προσέρχεται να συμμετάσχει στις αθλητικές δοκιμασίες αλλά παρουσιάζει εμφανέστατα στοιχεία σοβαρής ασθένειας ή φέρει σοβαρά τραύματα ή κατάγματα ή ευρίσκεται σε κατάσταση τέτοια (κύησης, κ.λ.π.), που καθιστά τη συμμετοχή του εντός του χρονοδιαγράμματος των αθλητικών δοκιμασιών σύμφωνα με το πρόγραμμα, αδύνατη και επικίνδυνη για τον ίδιο, μετά από επιτόπια εξέταση από τον παρόντα ιατρό αποκλείεται του διαγωνισμού.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πρόβλημα επί της διαδικασίας και μόνο, αρμόδιος είναι ο Πρόεδρος της οικείας Επιτροπής Αθλητικών Δοκιμασιών.

  1. Στη συνέχεια οι υποψήφιοι που επέτυχαν στα αγωνίσματα καθώς και οι εξαιρούμενοι από αυτά συμμετέχοντες υποψήφιοι υποβάλλονται σε κατάλληλες Ψυχοτεχνικές δοκιμασίες από Επιτροπή αρμόδιων Αξιωματικών που ορίζονται με Απόφαση του Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Οι υποψήφιοι θα υποβληθούν σε γραπτή δοκιμασία (TEST Προσωπικότητας) και προφορική δοκιμασία (συνέντευξη) ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής.

Με τις εξετάσεις αυτές ερευνάται η κρίση, η προσαρμοστικότητα στις μεταβαλλόμενες καταστάσεις και απαιτήσεις, η αυτοκυριαρχία, η συναισθηματική σταθερότητα, η σκέψη, η αντίληψη και η εν γένει προσωπικότητα του υποψηφίου. Η Επιτροπή συντάσσει Πρακτικό στο οποίο επισυνάπτει Πίνακα με το αποτέλεσμα ανά υποψήφιο. Όποιος κρίνεται ακατάλληλος από τις ψυχοτεχνικές δοκιμασίες ή δεν παρουσιάσθηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα ή δεν συμμετείχε για οποιονδήποτε λόγο σε αυτές, αποκλείεται από το διαγωνισμό. Ιδιαίτερη εξέταση υποψηφίου αποκλείεται, πλην της περιπτώσεως ύπαρξης αποδεδειγμένης ανωτέρας βίας και μόνο εντός του χρονοδιαγράμματος διεξαγωγής της διαδικασίας Ψυχοτεχνικών δοκιμασιών. Ανακοίνωση με τα ονόματα όσων παρουσιασθούν και επιτύχουν στην εν λόγω διαδικασία, αναρτάται στην ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής(www.hcg.gr) και στο κτίριο του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πρόβλημα επί της διαδικασίας και μόνο, αρμόδιος είναι ο Πρόεδρος της οικείας Επιτροπής Ψυχοτεχνικών Δοκιμασιών.

ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Οι υποψήφιοι που επέτυχαν στις Ψυχοτεχνικές δοκιμασίες, εξαιρουμένων των υποψηφίων της Κατηγορίας (γ) του Κεφαλαίου Α’ της παρούσης, υποβάλλονται σε γραπτές εξετάσεις, στα ακόλουθα μαθήματα:

α. Έκθεση Ιδεών

β. Ιστορία

Για τη διεξαγωγή των γραπτών εξετάσεων συγκροτείται με Απόφαση του Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τουλάχιστον τριμελής Επιτροπή Εξετάσεων – Κατάταξης αποτελούμενη από Αξιωματικούς Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Στην ίδια Απόφαση ορίζονται ανά εξεταζόμενο μάθημα τουλάχιστον δύο (02) Αξιωματικοί Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ως εξεταστές και τουλάχιστον ένας (01) Αξιωματικός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ως αναβαθμολογητής.

Η εξεταστέα κατά μάθημα ύλη καθορίζεται ως ακολούθως: α. ‘Εκθεση Ιδεών:

Ανάπτυξη ορισμένου θέματος για τη διαπίστωση της γενικής μόρφωσης του υποψηφίου και της ικανότητάς του προς διατύπωση.

β. Ιστορία του Νεότερου και του Σύγχρονου Κόσμου (Γ’ τάξη του Γενικού Λυκείου):

(1)          Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΝ 19Ο ΑΙΩΝΑ (1815-1871):Το Συνέδριο Ειρήνης της Βιέννης (1814-1815). Τα εθνικά και φιλελεύθερα κινήματα στην Ευρώπη. Η Ελληνική Επανάσταση του 1821-Ένα μήνυμα ελευθερίας για την Ευρώπη. Το ελληνικό κράτος και η εξέλιξή του (1830-1881). Η Βιομηχανική Επανάσταση.

(2)          ΑΠΟ ΤΟΝ 19Ο ΣΤΟΝ 20Ο ΑΙΩΝΑ (1871-1914):Η ακμή της ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας. Προσπάθειες για τον εκσυγχρονισμό της Ελλάδας. Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι (1912-1913).

(3)          Ο Α’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΣΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ

(4)          Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΥ: Η δεκαετία 1920-1930. Εσωτερικές εξελίξεις στην Ελλάδα (1923-1930). Η διεθνής οικονομική κρίση και οι συνέπειές της. Η Ελλάδα κατά την κρίσιμη δεκαετία 1930-1940.

(5)          Ο Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Οι υποψήφιοι καλούνται για εξέταση στα παραπάνω μαθήματα. Το πρόγραμμα των γραπτών εξετάσεων που θα περιλαμβάνει τις ημέρες, τις ώρες και τον τόπο εξέτασης των μαθημάτων θα ανακοινωθεί στους υποψηφίους με σχετική καταχώριση στην ιστοσελίδα του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. (www.hcg.gr), καθώς και με ανάρτηση στο κτίριο του Αρχηγείου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Είναι δυνατή η εξέταση σε περισσότερα του ενός μαθήματα σε μία ημέρα.

Η βαθμολογία κάθε μαθήματος ορίζεται από μηδέν (0) έως εκατό (100). Υποψήφιος που δεν θα συγκεντρώσει συνολικό βαθμό τουλάχιστον εκατό (100), ως άθροισμα των βαθμολογιών όλων των μαθημάτων, θεωρείται αποτυχών και αποκλείεται του διαγωνισμού.

Ομοίως, αποτυχών θεωρείται και αποκλείεται από το διαγωνισμό και ο υποψήφιος που δεν θα υποβληθεί σε γραπτές εξετάσεις σε όλα τα εξεταζόμενα κατά περίπτωση μαθήματα, είτε λόγω απουσίας του σε κάποιο εξ αυτών, είτε λόγω αποκλεισμού του για τους λόγους που ορίζονται στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Θ’ της παρούσης, είτε λόγω μη συμμετοχής ή συμμόρφωσής του σε οποιοδήποτε στάδιο της εν λόγω διαδικασίας με τα οριζόμενα στην παρούσα.

Κάθε μάθημα βαθμολογείται ανά θέμα και αθροιστικά. Σε περίπτωση που θέμα αποτελείται από περισσότερα ερωτήματα, καθώς και υποερωτήματα, τίθεται επιμέρους βαθμολογία και εν συνεχεία αθροιστική 7. Κάθε γραπτό βαθμολογείται από δύο εξεταστές κατά τον τρόπο που αναφέρεται στην προηγούμενη παράγραφο. Ο βαθμός του πρώτου εξεταστή καλύπτεται από τον ίδιο, πριν το γραπτό παραδοθεί στο δεύτερο εξεταστή. Σε ανάλογη ενέργεια προβαίνει και ο δεύτερος πριν παραδώσει τα γραπτά στον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξετάσεων -Κατάταξης. Αν μετά την αποσφράγιση υπάρχει διαφορά μεταξύ των αθροιστικών βαθμολογιών των δύο εξεταστών μεγαλύτερη των είκοσι (20) μονάδων, τότε με μέριμνα του Προέδρου καλύπτονται οι βαθμοί των εξεταστών και το γραπτό παραδίδεται στον αναβαθμολογητή για εξέταση. Ο μέσος όρος των αθροιστικών βαθμολογιών των δύο εξεταστών εξάγεται με προσέγγιση εκατοστού και σημειώνεται στο γραπτό ολογράφως και αριθμητικώς από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξετάσεων- Κατάταξης. Στην περίπτωση αναβαθμολόγησης, ο βαθμός του αναβαθμολογητή είναι ο τελικός.

Μετά τον καθορισμό του μέσου όρου αθροιστικών βαθμολογιών ή του βαθμού αναβαθμολόγησης κατά δοκίμιο, γίνεται ενώπιον του Προέδρου και των Μελών της Επιτροπής Εξετάσεων – Κατάταξης, η αφαίρεση του αδιαφανούς χάρτη, του επικαλύμματος του ονοματεπώνυμου του υποψήφιου.

Από τα γραπτά η βαθμολογία μεταφέρεται σε κοινό κατά μάθημα πίνακα από το Γραμματέα της Επιτροπής Εξετάσεων – Κατάταξης. Στον πίνακα σημειώνεται η αθροιστική βαθμολογία κάθε εξεταστή, καθώς και ο εξαγόμενος μέσος όρος βαθμολογίας ή ο βαθμός του αναβαθμολογητή. Ο παραπάνω πίνακας χρονολογείται και υπογράφεται από τον Πρόεδρο, τα μέλη της Επιτροπής Εξετάσεων – Κατάταξης, το Γραμματέα και τους κατά περίπτωση εξεταστές.

Κατόπιν των ανωτέρω η Επιτροπή συντάσσει αλφαβητικό Πίνακα Αποτελεσμάτων στη διαδικασία των γραπτών εξετάσεων. Στον πίνακα αυτό που υπογράφεται από την Επιτροπή και το Γραμματέα της, γράφονται έναντι του ονόματος εκάστου υποψηφίου η κατηγορία του (περιπτώσεις α’ έως και β’ της παρ. 1 του Κεφαλαίου Α’ της παρούσης), η τυχόν υπαγωγή του σε ευεργετικές διατάξεις, οι τελικοί βαθμοί κατά μάθημα, το άθροισμά τους, ο εξαγόμενος μέσος όρος, καθώς και το γινόμενό του επί εκατό (100) το οποίο αποτελεί και το αποτέλεσμα της διαδικασίας γραπτών εξετάσεων.

Οι υποψήφιοι που δε λαμβάνουν τη βάση του δεύτερου εδαφίου της παρ. 5 του παρόντος Κεφαλαίου ή εμπίπτουν σε μία από τις αναφερόμενες περιπτώσεις του τρίτου εδαφίου της παρ. 5 του παρόντος Κεφαλαίου, αποτυγχάνουν και έναντι του ονόματός τους αντί του τελικού συνολικού βαθμού επίδοσής τους στις εξετάσεις, αναγράφεται με ερυθρά μελάνη η ένδειξη »ΑΠΕΤΥΧΕ», καθώς και ο λόγος αποτυχίας τους και αποκλείονται του διαγωνισμού. Για τους υποψήφιους που υπάγονται στις περιπτώσεις του τρίτου εδαφίου της παρ. 5 του παρόντος Κεφαλαίου, στα αντίστοιχα πεδία βαθμολογίας του/ των μαθήματος/ μαθημάτων αντί βαθμολογίας τίθεται η ένδειξη »ΔΕΝ ΠΡΟΣΗΛΘΕ» ή »ΜΗΔΕΝ (0)» ανάλογα με την εκάστοτε περίπτωση και αντί του τελικού συνολικού βαθμού επίδοσής τους στις εξετάσεις, αναγράφεται με ερυθρά μελάνη η ένδειξη »ΑΠΕΤΥΧΕ» και αποκλείονται του διαγωνισμού.

ΦορέαςΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ
Τύπος ΠράξηςΠροκήρυξη Πλήρωσης Θέσεων με διαγωνισμό ή επιλογή στις οποίες περιλαμβάνονται και οι προκηρύξεις για επιλογή και πλήρωση θέσεων διευθυντικών στελεχών των ΝΠΔΔ, φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, και των επιχειρήσεων και φορέων των ΟΤΑ Α’ & Β’ βαθμού
Σχετικά ΑρχείαΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Νομός/Νομοί-
Έντυπα-

 

Δείτε επίσης x

scroll to top

Συνεχίζοντας την περιήγησή σας στο e-dimosio.gr συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close