Το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του Τ.Ε.Ι. Αθήνας οργανώνει και λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2014−2015 Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο: «Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων – Master of Science in Food Science and Technology», με δυο κατευθύνσεις: Επεξεργασία, Συντήρηση και Καινοτομία Τροφίμων (Food Processing, Preservation and Innovation) και Διαχείριση Ποιότητας Τροφίμων (Food Quality Management), σύμφωνα με τις διατάξεις της απόφασης αυτής και τις διατάξεις του Ν. 3685/2008 (Α΄ 148), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.
Αντικείμενο – Σκοπός
Αντικείμενο του Προγράμματος είναι η Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων με δύο κατευθύνσεις: Επεξεργασία, Συντήρηση και Καινοτομία Τροφίμων και Διαχείριση Ποιότητας Τροφίμων. Σκοπός του Προγράμματος είναι οι κάτοχοι του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης να διαθέτουν τις σύγχρονες κατάλληλες και επαρκείς υψηλού επιπέδου γενικές και ειδικές επιστημονικές τεχνικές γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες ώστε αυτοδύναμα και βέλτιστα να σχεδιάζουν, να προγραμματίζουν, να οργανώνουν, να συντονίζουν, να διευθύνουν, να αξιολογούν, να ελέγχουν και να αναπτύσσουν καινοτόμα επιχειρήσεις επεξεργασίας, αποθήκευσης, διανομής και ελέγχου τροφίμων, αξιοποιώντας, εξελίσσοντας και προάγοντας τη σχετική έρευνα και τεχνογνωσία.
Το Π.Μ.Σ. του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του Τ.Ε.Ι. Αθήνας απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στην «Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων – Master of Science in Food Science and Technology», με δυο κατευθύνσεις:
(α) Επεξεργασία, Συντήρηση και Καινοτομία Τροφίμων (Food Processing, Preservation and Innovation)
(β) Διαχείριση Ποιότητας Τροφίμων (Food Quality Management)
Η χρονική διάρκεια για την απονομή του Μ.Δ.Ε. ορίζεται σε τρία (3) εξάμηνα σπουδών, εκ των οποίων το τρίτο εξάμηνο διατίθεται για την εκπόνηση της μετα−πτυχιακής διπλωματικής εργασίας.
Ο αριθμός εισακτέων κατ’ έτος στο πρόγραμμα ορίζεται κατ’ ανώτατο όριο σε τριάντα (30) μεταπτυχιακούς φοιτητές.