Ο δείκτης που καταγράφει την πορεία των διεθνών τιμών των τροφίμων εμφάνισε κάμψη κατά 1% τον Ιούνιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO).
Αυτό οφείλεται στη μείωση των τιμών της ζάχαρης και των γαλακτοκομικών προϊόντων και, καθώς και στις μικρές μειώσεις στις τιμές των δημητριακών και εδώδιμων ελαίων,
Ο δείκτης τιμών του FAO –ο οποίος αποτυπώνει τις μηνιαίες μεταβολές τιμών ενός καλαθιού δημητριακών, σπορέλαιων, γαλακτοκομικών, κρεάτων και ζάχαρης– υποχώρησε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα στις 211,3 μονάδες από 213,2 μονάδες τον Μάιο.