Δύο χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη, ο Γεράσιμος που επέβαινε στην επιβατική αμαξοστοιχία και επέζησε επιστρέφει στην Ελλάδα από το Μιλάνο, όπου βρισκόταν.
Ο νεαρός φοιτητής είναι δημοσιογραφικώς καταγεγραμμένος ως ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού, ωστόσο, σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη του κ. Λακαφώση, αλλά και σύμφωνα με τις μαρτυρίες, βρισκόταν στο δεύτερο βαγόνι του μοιραίου τρένου.
Σε ανάρτησή του στο Facebook ο δικηγόρος του πατέρα του Γεράσιμου, Λουκάς Αποστολίδης γράφει πως «δύο χρόνια και η καρδιά του χτυπάει δυνατά, δίνοντας την μάχη για την ζωή», σημειώνοντας πως «η θετική ενέργεια του καθενός μας μπορεί να ενισχύσει τον αγώνα του».
Η ανάρτησή του:
«Ενα θαύμα το πώς γλύτωσε ο Γεράσιμος στην τραγωδία των Τεμπών!Δύο χρόνια και η καρδιά του χτυπάει δυνατά , δίνοντας τη μάχη για τη ζωή ..Μεταφέρεται αύριο από το Μιλάνο στη Λάρισα και η θετική ενέργεια του καθενός μας μπορεί να ενισχύσει τον αγώνα του !.. Ήρωες ,πραγματικά ,οι γονείς του! Στο Mega tv αύριο, στις 8:30,το πρωί θα πούμε περισσότερα για τις εξελίξεις στα Τέμπη και την πορεία της δικαιοσύνης προς τις αίθουσες των δικαστηρίων».