Νέες θέσεις εργασίας και δημιουργία τριών νέων εταιρειών για την πώληση και προώθηση της τεχνογνωσίας των οργανικών ηλεκτρονικών, στο εξωτερικό και τη δημιουργία προϊόντων, προκύπτουν από τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη από το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας (LTFN) του ΑΠΘ. Οι παραπάνω δράσεις στις οποίες συνολικά συμμετέχουν 20 ελληνικές εταιρείες, υπόσχονται το επόμενο διάστημα νέες θέσεις εργασίας εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού, δημιουργώντας ένα «ανάχωμα» στην Κεντρική Μακεδονία, σε ότι αφορά τη ‘διαρροή εγκεφάλων’.
Στόχος του προγράμματος RoleMak που ολοκληρώνει τη δράση του σε 23 μήνες είναι να γίνει η Θεσσαλονίκη Διεθνές Κέντρο διάχυσης της τεχνολογίας των Οργανικών Ηλεκτρονικών .
Παράλληλα ανακοινώνεται η δημιουργία της πρώτης πιλοτικής παραγωγής Οργανικών Ηλεκτρονικών μέσω του προγράμματος SMARTRONICS.
«Μόνο σε τρία από τα νέα προγράμματα που αφορούν τον τομέα αυτό , συμμετέχουν 10 ελληνικές εταιρείες, ενώ υπολογίζεται πως σε δύο χρόνια από τώρα επτά καινούργια προϊόντα της νέας αυτής τεχνολογίας θα βγουν στην αγορά. Έχουμε το προβάδισμα στην τεχνογνωσία, πρέπει να περάσουμε στην εφαρμογή» εξηγεί ο κ Λογοθετίδης.
Το stakeholder meeting όπου θα συναντηθούν έλληνες και ξένοι ερευνητές και εκπρόσωποι επιχειρήσεων για να συζητήσουν την πορεία του RoleMak πραγματοποιείται Δευτέρα 19 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Ηλέκτρα Παλλάς στη Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο της συνάντησης το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι επιστήμονες συζητούν για τη Βιομηχανία Οργανικών Ηλεκτρονικών και το διέξοδο που μπορεί να δώσει στην ελληνική κρίση.