Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Αταλάντη: Τι λένε οι σεισμολόγοι

Στις πρώτες δηλώσεις μετά τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ έξω από την Αταλάντη, που σημειώθηκε γύρω στις 15:30 και έγινε αισθητός στην Αθήνα, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, τόνισε ότι το ιστορικό της περιοχής είναι «βεβαρημένο».

«Δεν συνδέεται με το ρήγμα της Αταλάντης» δήλωσε πάντως στο Μega ο καθηγητής ο οποίος ωστόσο σημείωσε ότι είναι «νωρίς ακόμη για εκτιμήσεις».

Συμπλήρωσε ότι η δόνηση έγινε αισθητή στα υψηλά κτίρια της Αττικής και ακόμη πιο αισθητή στις παρακείμενες περιοχές, ενώ υπογράμμισε ότι δεν υπήρξαν επιπτώσεις από τον σεισμό.

Συνέστησε, την ίδια στιγμή, στους κατοίκους να μην πλησιάζουν παλιά κτίρια.

Κάνοντας τις δικές τους εκτιμήσεις, οι σεισμολόγοι Γεράσιμος Χουλιάρας και Βασίλης Καραστάθης, επισήμαναν επίσης ότι δεν είναι γνωστό εάν ο σεισμός συνδέεται με το ρήγμα της Αταλάντης.

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, από την πλευρά του, τόνισε στην ανάρτησή του στο Facebook τα εξής: «Μόλις κατέβηκα από το αεροπλάνο γιαυτο καθυστέρησα να ανεβάσω για το σεισμό. EΘ. ΣEIΣM. ΔIKTYO 08/06/2023 15:33, AΣΘENH,M=4.8,EΠIK:101 XΛM. BΔ AΘHNAΣ, 13 XΛM. NΔ THΣ ATAΛANTHΣ: ΓI-EAA Εγίνε σε μία περιοχή που έως τώρα δεν μας είχε προβληματίσει. Ο τρόπος διάρρηξης (πλάγιο κανονική) δείχνει ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΤΑΛΑΝΤΗ! Περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη είναι επιπόλαιο να προβώ σε εκτιμήσεις τόσο νωρίς».

Στοιχεία για τον σεισμό

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ έξω από την Αταλάντη, στην περιοχή της Λοκρίδας Φθιώτιδας, σημειώθηκε γύρω στις 3.30 το μεσημέρι της Πέμπτης. Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η δόνηση σημειώθηκε 13 χλμ νοτιοδυτικά της Αταλάντης, ενώ το εστιακό βάθος ήταν στα 13,6χλμ.

Δείτε επίσης x

scroll to top

Συνεχίζοντας την περιήγησή σας στο e-dimosio.gr συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close