Επιστήμες και Συστήματα Φυτικής Παραγωγής

ΛΗΞΗ:4/10/2012

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τίτλο: “Επιστήμες και Συστήματα Φυτικής Παραγωγής”, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι Μεταπτυχιακοί Φοιτητές να υποβάλλουν από Δευτέρα έως Πέμπτη και ώρες 12:00-14:00 μ.μ. έως και τις 04 Οκτωβρίου 2012 στη Γραμματεία του Π.Μ.Σ. του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής (Ιερά Οδός 75, Βοτανικός, Τ.Κ. 118 55, τηλ / fax.: 210- 529 45 23) τα παρακάτω δικαιολογητικά:

– Έντυπη αίτηση.
– Μία φωτογραφία ταυτότητας.
– Αντίγραφο πτυχίου (νομίμως επικυρωμένο).
-Αντίγραφο αναλυτικής βαθμολογίας (νομίμως επικυρωμένο).
– Σύντομο βιογραφικό σημείωμα.
-Φωτοτυπία των δύο όψεων αστυνομικής ταυτότητας (νομίμως επικυρωμένη).
– Επιστημονικές δημοσιεύσεις ερευνητικών δραστηριοτήτων (εφόσον υπάρχουν).
-Δύο συστατικές επιστολές (από Καθηγητές Πανεπιστημίων ή Ερευνητές Α΄ αναγνωρισμένων Ερευνητικών Κέντρων της ημεδαπής ή αλλοδαπής).
-Δίπλωμα ή Πιστοποιητικό επάρκειας της γνώσης ξένης ή ξένων γλωσσών.
– Κάθε άλλο στοιχείο που, κατά τη γνώμη των υποψηφίων, θα συνέβαλλε ώστε η Επιτροπή Αξιολόγησης να σχηματίσει πληρέστερη και ολοκληρωμένη άποψη.

Το εν λόγω Π.Μ.Σ. οδηγεί στην απονομή Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στα γνωστικά αντικείμενα: α) Γεωργία, Βελτίωση Φυτών & Γεωργικός Πειραματισμός, β) Δενδροκομία & Αμπελουργία γ) Κηπευτικές Καλλιέργειες & Ανθοκομία δ) Συστήματα ολοκληρωμένης – βιολογικής παραγωγής και πιστοποίησης & ε) Φυτοπροστασία & Περιβάλλον.

Το Ακαδημαϊκό Έτος 2012-2013 θα εισαχθούν μέχρι πενήντα (50) Μεταπτυχιακοί Φοιτητές. Η επιλογή θα γίνει βάσει των ακόλουθων κριτηρίων και με τον αντίστοιχο συντελεστή βαρύτητας:

Βαθμός πτυχίου τουλάχιστον 6,5 σε κλίμακα 0-10.
Επίδοση σε προπτυχιακά μαθήματα σχετικά με την ειδίκευση (20%).
Προηγούμενη ερευνητική δραστηριότητα (15%).
Αξιολόγηση των δύο συστατικών επιστολών (5%).
Προσωπική συνέντευξη (10%).
Αποδεδειγμένη επάρκεια γνώσης μιας τουλάχιστον ξένης γλώσσας και κατά προτίμηση της Αγγλικής
Γραπτή δοκιμασία στα κάτωθι μαθήματα (50%) ανάλογα με το γνωστικό αντικείμενο του Μ.Δ.Ε., που επιλέγει ο υποψήφιος / α και τα οποία είναι τα εξής:

I. Γεωργία, Βελτίωση Φυτών & Γεωργικός Πειραματισμός::
Α) Γενική Γεωργία
Β) Φυτά Μεγάλης Καλλιέργειας & Αρχές Βελτίωσης Φυτών

II. Δενδροκομία & Αμπελουργία:
Α) Επιλεγμένα Θέματα Αμπελουργίας
Β) Επιλεγμένα Θέματα Δενδροκομίας

ΙΙΙ. Κηπευτικές Καλλιέργειες & Ανθοκομία:
Α) Επιλεγμένα Θέματα Λαχανοκομίας
Β) Επιλεγμένα Θέματα Ανθοκομίας

IV.   Συστήματα ολοκληρωμένης – βιολογικής παραγωγής και πιστοποίησης:
Α) Βιολογική Γεωργία
Β) Ολοκληρωμένη Αντιμετώπιση Ζωικών Εχθρών

V. Φυτοπροστασία & Περιβάλλον
Α) Βασικές Γνώσεις και Αρχές Φυτοπαθολογίας & Γεωργικής Φαρμακολογίας
Β) Βασικές Αρχές Γεωργικής Εντομολογίας – Ζωολογίας & Οικολογίας

Η εξεταστέα ύλη στα ανώτερα μαθήματα διατίθεται από τη Γραμματεία του Π.Μ.Σ. του Τμήματος καθώς και την ιστοσελίδα του Γ.Π.Α. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 22 και 23 Οκτωβρίου 2012.

Η διαδικασία επιλογής θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 26 Οκτωβρίου 2012 με την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στη Γραμματεία του Π.Μ.Σ. του Τμήματος και την Ιστοσελίδα του Τμήματος του Γ.Π.Α.

Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων Θετικών Επιστημών Α.Ε.Ι. και συναφών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της ημεδαπής και αλλοδαπής.

Το κόστος λειτουργίας του Π.Μ.Σ. θα καλυφθεί από την καταβολή διδάκτρων από τους επιτυχόντες Μεταπτυχιακούς Φοιτητές. Το κόστος ανά μεταπτυχιακό φοιτητή ανέρχεται σε 1.320,62 Ευρώ το εξάμηνο (Φ.Ε.Κ. 2409 / 31-08-2012).

Περισσότερες Πληροφορίες

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Επιστημονικό Υπεύθυνο, ή στη Γραμματεία του Π.Μ.Σ. (Ιερά Οδός 75, Βοτανικός, Τ.Κ. 118 55, τηλ. / fax 210-5294523, e-mail: ceaz2emn@aua.gr & sofiap@aua.gr)

Δείτε επίσης x

scroll to top

Συνεχίζοντας την περιήγησή σας στο e-dimosio.gr συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close