Κληροδότημα «Κωνσταντίνου Βέλλιου- μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό

ΛΗΞΗ: 25/09/2012

Προκηρύσσουμε δύο (2) διαγωνισμούς σε βάρος των εσόδων του κληροδοτήματος «ΚΩΝ. ΒΕΛΛΙΟΥ» για τη χορήγηση τεσσάρων (4) υποτροφιών σε πτυχιούχους Ανωτάτης Εκπαίδευσης Πανεπιστημιακού Τομέα της χώρας για το ακαδ. έτος 2010-2011 για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό. Οι ανωτέρω πτυχιούχοι θα πρέπει να παρουσιάζουν οικονομική αδυναμία.

Δύο (2) από τις προαναφερόμενες υποτροφίες θα δοθούν μεταξύ των καταγομένων από Βλάστη Ν. Κοζάνης και Νέα Πέλλα Αταλάντης, από μία υποτροφία αντίστοιχα, με τον πρώτο (1ο) διαγωνισμό.

Σε περίπτωση που οι υποψήφιοι θα είναι ισάριθμοι των δύο (2) υποτροφιών αυτών, δε θα γίνει διαγωνισμός.

Οι υπόλοιπες δύο (2) θέσεις καθώς και οι κενές από τον πρώτο διαγωνισμό (εάν τυχόν η μία ή και οι δύο υποτροφίες δε δοθούν σύμφωνα με τα προηγούμενα), θα δοθούν με δεύτερο διαγωνισμό μεταξύ των καταγομένων από Μακεδονία, στον οποίο μπορούν να λάβουν μέρος και οι αποτυχόντες του πρώτου διαγωνισμού. Σε περίπτωση ισοβαθμίας κατά το διαγωνισμό αυτό. θα προτιμηθούν οι καταγόμενοι από Βλάστη, Ν. Πέλλα Αταλάντης Φθιώτιδας, Καστοριά και Σιάτιστα.

Μεταξύ ισόβαθμων κατά το διαγωνισμό αυτό, θα προτιμηθούν οι καταγόμενοι από Βλάστη, Νέα Πέλλα Αταλάντης, Καστοριά και Σιάτιστα.

Α)Ο πρώτος διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 16 Οκτωβρίου 2012 ημέρα Τρίτη και ώρα 8:00.

Β)Ο δεύτερος διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 19 Οκτωβρίου 2012 ημέρα Παρασκευή και ώρα 8:00.

Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν γραπτά στην Έκθεση και σε ένα ακόμη μάθημα: επειδή τα μαθήματα που θα ορισθούν από τα οικεία Τμήματα των Πανεπιστημίων είναι περισσότερα του ενός, οι υποψήφιοι επιλέγουν από αυτά το μάθημα στο οποίο επιθυμούν να εξετασθούν.

1) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Θεολογίας θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Εισαγωγή στην Καινή Διαθήκη, Γεν. Εκκλησιαστική Ιστορία Β’, Χριστιανική Ηθική, Ιστορία των Δογμάτων Α.

2) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Χριστιανική Αγωγή, Κανονικό Δίκαιο, Ερμηνεία Π.Δ. εκ των Ο’, Κοινωνική Ηθική.

3) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Νομικής θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Αστικό Δίκαιο (Ενοχικό Δίκαιο, Εμπράγματο Δίκαιο, Οικογενειακό Δίκαιο), Πολιτική Δικονομία, Εμπορικό Δίκαιο, Ποινικό Δίκαιο-Ποινική Δικονομία.

4) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Μικροοικονομική Ι & II, θεωρ. & Πολιτ. Οικον. Ανάπτυξης, Μακροοικονομική Ι & II, Στατιστική Ι & II.

5) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Σχεδιασμός & Ανάλυση της Δημόσιας Πολιτικής, θέματα Πολιτικής θεωρίας, θεωρία Ευρωπαϊκής Ένωσης.

6) Οι πτυχιούχοι της Ιατρικής Σχολής θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Παθολογική Κλινική, Χειρουργική Κλινική, Παθολογική Φυσιολογία Ι & II.

7) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Οδοντιατρικής θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Προσθετική, Περιοδοντολογία, Στοματολογία.

8) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Φαρμακευτικής θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Φαρμακευτική Χημεία, Φαρμακογνωσία, Φαρμακευτική Τεχνολογία.

9) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Νοσηλευτικής θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Παθολογία II, Διοίκηση Νοσ/τικών Υπηρεσιών, Παιδιατρική Νοσηλευτική.

10) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Φιλολογίας

-Τομέας Κλασικής Φιλολογίας: Α. Πρόγραμμα Ειδίκευσης Αρχαίας Ελληνικής, θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Αρχαία Ελληνικά, Λατινικά, Γραμματολογία. Β. Πρόγραμμα Ειδίκευσης Λατινικής Φιλολογίας, θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Αρχαία Ελληνικά, Λατινικά, Γραμματολογία.

-Τομέας Νεοελληνικής Φιλολογίας, θα εξεταστούν στο μάθημα: Αθηναϊκός Ρομαντισμός: Πεζογραφία της περιόδου 1830 – 1880, Ο Κ. Παλαμάς και η ποίηση μετά το 1880, Θεωρία λογοτεχνίας.

-Τομέας Γλωσσολογίας (Θεωρητικής ή Εφαρμοσμένης), θα εξεταστούν στο μάθημα: Ιστορία της Ελληνικής Γλώσσας, Σύνταξη, Λεξιλόγιο, Κειμενογλωσσολογία.

-Τομέας Βυζαντινής Φιλολογίας, θα εξεταστούν στα: Κείμενα, Γραμματολογία.

-Τομέας Λαογραφίας, θα εξεταστούν στα: Θεωρία της Ελληνικής Λαογραφίας, Κοινωνική Λαογραφία, Λαϊκή Τέχνη, Λαϊκή Λογοτεχνία (Λαϊκή Ποίηση, Παραμύθι).

11) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας – Τομέας Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης, θα εξεταστούν ως εξής:

Α) Κλάδος Προϊστορικής Αρχαιολογίας: Προϊστορία του Αιγαίου: Νεολιθικός Πολιτισμός, Η Πρώιμη Εποχή του Χαλκού (Πρωτοελλαδικά – Πρωτοκυκλαδικά -Πρωτομινωικά), Η Μέση Εποχή του Χαλκού (Μεσοελλαδικά – Μεσοκυκλαδικά -Παλαιοανακτορική περίοδος), Η Ύστερη Εποχή του Χαλκού (Μυκηναϊκή Ελλάς -Νεοανακτορική περίοδος).

Β) Κλάδος Κλασσικής Αρχαιολογίας(1100-30 π.Χ.) θα εξεταστούν στα εξής: Αρχιτεκτονική, Γλυπτική, Αγγειογραφία.

Γ) Κλάδος Βυζαντινής Αρχαιολογίας (Παλαιοχριστιανική και Βυζαντινή Τέχνη από 300-1453 μ.Χ.) θα εξεταστούν στα εξής: Αρχιτεκτονική, Μνημειακή Ζωγραφική.

Δ) Κλάδος Ιστορίας της Τέχνης θα εξεταστούν στα εξής: Ευρωπαϊκή Τέχνη 13ος- 20ος αιών., Νεοελληνική Τέχνη 18ος – 20ος αι.

12) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας – Τομέας Ιστορίας θα εξεταστούν ως εξής:

Α) Κλάδος Ιστορίας Ελληνικής & Ρωμαϊκής Αρχαιότητας (Πολιτική, Πολιτειακή, Κοινωνική) θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Αρχαία Ελληνική Ιστορία 1.125 π.Χ-336 π.Χ., Αρχαία Ελληνική Ιστορία 336 π.Χ.-146 π.Χ., Ρωμαϊκή Ιστορία έως το 323 μ.Χ).

Β) Κλάδος Βυζαντινής Ιστορίας θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Βυζαντινή Αυτοκρατορία (324-610 μ.Χ.), Βυζαντινή Αυτοκρατορία (610-1081 μ.Χ.), Βυζαντινή Αυτοκρατορία (1081-1453 μ.Χ.)

Γ) Κλάδος Ιστορίας Νέου Ελληνισμού(13ος αιών.-Ελλην. Επανάσταση) θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Ιστορία Τουρκοκρατούμενου Ελλην., Ιστορία Βενετοκρατούμενου Ελλην., Νεώτερη Ευρωπαϊκή Ιστορία 16-18ος αι.

Δ) Κλάδος Ευρωπαϊκής Ιστορίας θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Μεσαιωνική Ιστορία(8ος-15ος αι.), Νεώτερη Ευρωπ. Ιστορία (16ος-18ος αι.), Νεώτερη & Σύγχρονη Ευρωπ. Ιστορία (19ος – 20ος αι.)

Ε) Κλάδος Νεώτερης και Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Νεώτερη Ελλην. Ιστορία(19ος αι.), Σύγχρονη Ελλην. Ιστορία(20ος αι.), Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ιστορία.

13) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Εισαγωγή στην Αρχαία Ελλην. Φιλοσοφία, Γενική Διδακτική Α’, Εξελικτική Ψυχολογία Α και Β.

14) Οι πτυχιούχοι του Προγράμματος Ψυχολογίας θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Εξελικτική Ψυχολογία Α και Β, Κοινωνική Ψυχολογία – Δυναμική της Ομάδας Α και Β, Μεθοδολογία Επιστημονικής Έρευνας- Στατιστική στην Ψυχολογία.

15) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας θα εξεταστούν ως εξής:

Α) Τομέας Λογοτεχνίας – Πολιτισμού θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Θεωρία του Πολιτισμού, Αμερικ. Λογοτεχνία 19ος & 20ος αι., Αγγλική Λογοτεχνία 19ος – 20ος αι..

Β) Τομέας Γλώσσας – Γλωσσολογίας θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Ανάλυση Γλωσσικής Σημασίας, Μεθοδολογία της Διδασκαλίας της Αγγλικής, Λογοτεχνική Μετάφραση.

16) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Γαλλική Γλώσσα, Γαλλική Φιλολογία, Γαλλικός Πολιτισμός.

17) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Γερμανική Γλώσσα, Γερμανική Γλωσσολογία, Γερμανική Λογοτεχνία.

18) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Ιταλικής και Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας:

Α) Κατεύθυνση Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Ιταλικό θέατρο, Ιταλική Λογοτεχνία του 20ου αιώνα, Εισαγωγή στη Μεθοδολογία της Έρευνας.

Β) Κατεύθυνση Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Ισπανικό θέατρο, Ισπανοαμερικανικό μυθιστόρημα, Ισπανική Γλώσσα IV: Δοκίμιο.

19) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Ευρωπαϊκή Δραματολογία Α και Β, Ιστορία του Ευρωπ. θεάτρου Α, Β, Ελληνικό θέατρο Νεωτέρων Χρόνων Α, Β.

20) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Μουσικών Σπουδών θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Ιστορία Δυτικής Μουσικής Ι & III, Φυσική και Μουσική Ακουστική, Εισαγωγή στη Βυζαντινή Μουσικολογία, Ανθρωπολογία της Μουσικής.

21) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών & Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών θα επιλέξουν ένα (1) από παρακάτω μαθήματα: Τουρκική Γλώσσα, Η Τουρκία στον 20° αι..

22) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Φυσικής θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Φυσική III και IV, Μηχανική Ι και II, Πυρηνική Φυσική.

23) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Χημείας θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Επιστήμη Πολυμερών, Φαρμακοχημεία, Φυσικοχημεία VI.

24) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Μαθηματικών θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Ανάλυση, Μαθηματική Στατιστική, Άλγεβρα.

25) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Βιολογίας:

Α’ Κλάδος θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Μοριακή Βιολογία, Βιοχημείας, Γενετική.

Β’ Κλάδος θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Οικολογία, Ζωολογία Ι, Ζωολογία II.

26) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Γεωλογίας θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Ορυκτολογία, Εισαγωγή στη Γεωλογία, Γεωμορφολογία.

27) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Πληροφορικής θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: θεωρία Υπολογισμού, Δίκτυα Επικοινωνιών Ι, Λειτουργικά Συστήματα.

28) Οι πτυχιούχοι του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: θεωρίες της Αγωγής, Λογοτεχνία για παιδιά και νέους, Διδακτική των Μαθηματικών.

29) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Παιδαγωγική της διδασκαλίας Ι, II, Παιδαγωγική της διδασκαλίας III, IV, Εξελικτική Ψυχολογία Ι, II, Ελληνική Ιστορία 19ου αι..

30) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Περί συγκρούσεων θεωρίες και Πρακτικές, Συμμετοχική Ψηφιακή Επικοινωνία & Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, Έρευνα θεματολογίας και Πλαισίωσης.

31) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Μεθοδολογίας Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Ιστορία Πολιτισμού: Αρχαιότητα, Ιστορία της Φιλοσοφίας.

32) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού θα επιλέξουν ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Μεθοδολογία Επιστημ. Έρευνας, Προπονητική, Εργοφυσιολογία.

33) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Σλαβικών Σπουδών θα επιλέξουν ένα (1) από τα μαθήματα που θα ορίσει το οικείο Τμήμα του Πανεπιστημίου.

Οι πτυχιούχοι των Πολυτεχνικών Σχολών θα εξεταστούν γραπτά στην Έκθεση και σε ένα ακόμα μάθημα κατά Σχολή ως εξής:

1) Οι πτυχιούχοι της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών θα εξεταστούν σε ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός, Σχεδιασμός Αστικών Υπαίθριων Δημόσιων Χώρων, θεωρία και Κριτική της Αρχιτεκτονικής, Αστική Σύνθεση.

2) Οι πτυχιούχοι της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών θα εξεταστούν σε ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Μηχανική των Ρευστών, Στατική Ι, Εδαφομηχανική Ι, Οδοποιία Ι.

3) Οι πτυχιούχοι της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών θα εξεταστούν σε ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Μηχανική Ρευστών, Κατεργασίες Υλικών, Οργάνωση Παραγωγής & Διοίκησης Επιχειρήσεων, θερμοδυναμική.

4) Οι πτυχιούχοι της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών θα εξεταστούν σε ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Ηλεκτρομαγνητικό Πεδίο και Κυκλώματα, Αρχιτεκτονική και Λειτουργικά Συστήματα Υπολογιστών, Συστήματα Ηλεκτρικής Ενέργειας, Δίκτυα Υπολογιστών.

5) Οι πτυχιούχοι της Σχολής Χημικών Μηχανικών θα εξεταστούν σε ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Ανάλυση Συστημάτων Χημικής Μηχανικής, Χημεία, Ανώτερα Μαθηματικά, Μηχανική Χημικών Διεργασιών Ι.

6) Οι πτυχιούχοι της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών θα εξεταστούν σε ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Αρχές Γεωπληροφορικής και Συστήματα Γεωγραφικών Πληροφοριών, Ανώτερη Γεωδαισία, Γεωγραφία και Ανάλυση Χώρου, Σχεδιασμός Συγκοινωνιακών Έργων, Τεχνική Υδρολογία και Διαχείριση Υδατικών Πόρων.

7) Οι πτυχιούχοι της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών θα εξεταστούν σε ένα από τα παρακάτω μαθήματα: Εξαγωγική Μεταλλουργία, Μεταλλογνωσία, Εκμετάλλευση Μεταλλείων.

8) Οι πτυχιούχοι της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών θα εξεταστούν σε ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Αντοχή Πλοίου, Μελέτη & Εξοπλισμός Πλοίου Ι, Υδροστατική Ι, Εγκαταστάσεις Πρόωσης.

9) Οι πτυχιούχοι της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών θα εξεταστούν σε ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Μαθηματικά Ι, Μαθηματικά II, Φυσική II (Ηλεκτρομαγνητισμός Ι), Φυσική IV (Κβαντομηχανική Ι), Μηχανική II (Παραμορφώσιμο Στερεό).

Οι πτυχιούχοι των Γεωπονικών Σχολών θα εξεταστούν γραπτά στην Έκθεση και σε ένα ακόμα μάθημα κατά Τμήμα ως εξής:

1) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής θα εξεταστούν σε ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Γενική Γεωργία, Γενική Δενδροκομία, Γενική Φυτοπαθολογία, Γενική & Συστηματική Γεωργική Εντομολογία.

2) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών θα εξεταστούν σε ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Φυσιολογία θρέψεως, Εκτροφή Μηρυκαστικών, Υδροβιολογία, Φυσιολογία Αγροτικών Ζώων.

3) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας εξεταστούν σε ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Φυσιολογία Φυτών, Βιοχημεία, Γενική Μικροβιολογία, Γενετική.

4) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων θα εξεταστούν σε ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Μηχανική Τροφίμων, Μικροβιολογία Τροφίμων, Χημεία Τροφίμων, Αρχές Διατροφής του Ανθρώπου.

5) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης θα εξεταστούν σε ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Γεωργική Οικονομική, Αγροτική Πολιτική, Αγροτική Κοινωνιολογία, Εισαγωγή στη Στατιστική.

6) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής θα εξεταστούν σε ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Γενική εδαφολογία -Λιπασματολογία, Ελκυστήρες – Γεωργικά Μηχανήματα, θερμοκηπιακές Κατασκευές, Γενική Υδραυλική.

Οι πτυχιούχοι του Πάντειου Πανεπιστημίου θα εξεταστούν γραπτά στην Έκθεση και σε ένα ακόμα μάθημα κατά Τμήμα ως εξής:

1) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας θα εξεταστούν σε ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Ευρωπαϊκή Ιστορία Νεότερων Χρόνων, Πολιτική Επιστήμη Ι, Πολιτική Επιστήμη II, Ιστορία Ελληνικού Κράτους.

2) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών θα εξεταστούν σε ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Διεθνείς Σχέσεις Ι, Διεθνές Δίκαιο Ι, Διεθνής Πολιτική Οικονομία, θεωρία και Δίκαιο Διεθνών Οργανισμών.

3) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης θα εξεταστούν σε ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Περιφερειακός Προγραμματισμός, Μέθοδοι Περιφερειακής Ανάλυσης, Δημοσιονομική θεωρία & Πολιτική Ι, Οικονομική Ανάπτυξη Ι.

4) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Κοινωνιολογίας θα εξεταστούν σε ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Μέθοδοι και Τεχνικές της Κοινωνιολογικής Έρευνας Ι, Κοινωνική θεωρία Ι, Αρχές Κοινωνιολογίας Ι, Οικονομία και Κοινωνία στην Ελλάδα του 19 αι..

5) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού θα εξεταστούν σε ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Κοινωνιολογία των Μέσων, Ποιοτικές Μέθοδοι Επικοινωνιακής Έρευνας, Εισαγωγή στη Διεθνή Πολιτική, Αισθητική των Μέσων.

6) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής θα εξεταστούν σε ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Εισαγωγή στην Οργάνωση και τη Δυναμική της Κοινωνίας, Εισαγωγή στην Κοινωνική Πολιτική, Εισαγωγή στις Ποιοτικές Ερευνητικές Μεθόδους, Ιστορία της Κοινωνικής Πολιτικής Ι.

7) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας θα εξεταστούν σε ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Ανθρωπολογία της Σύγχρονης Ελλάδας, Σύγχρονη Ανθρωπολογική θεωρία, Μεθοδολογία της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Ανθρωπολογικές θεωρίες της Οικογένειας και της Συγγένειας.

8) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Ψυχολογίας θα εξεταστούν σε ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Κοινωνικές Αναπαραστάσεις, Μέθοδοι Έρευνας στην Κλινική Ψυχολογία, Ψυχοπαθολογία του Ενήλικα, Κοινωνική και Πολιτική Ψυχολογία.

9) Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης θα εξεταστούν σε ένα (1) από τα παρακάτω μαθήματα: Συνταγματικό Δίκαιο, Διοικητικό Δίκαιο, Αστικό Δίκαιο, Εμπορικό Δίκαιο.

Η βαθμολογική κλίμακα είναι 0-20. Επιτυχών θεωρείται εκείνος ο οποίος συγκεντρώνει μέσο όρο βαθμολογίας και στα δύο μαθήματα τουλάχιστον δεκατέσσερα (14). Σε περίπτωση ισοβαθμίας διενεργείται δημόσια κλήρωση.

Ένσταση κατά του αποτελέσματος του διαγωνισμού επιτρέπεται εντός πέντε (5) ημερών από την ημέρα τοιχοκόλλησης του πρακτικού έκδοσης αποτελεσμάτων. Αναθεώρηση γραπτών δεν προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία.

Η διάρκεια της υποτροφίας είναι μέχρι δύο (2) έτη, ανάλογα με το πρόγραμμα σπουδών, εφόσον επαρκούν τα έσοδα του κληροδοτήματος και η πορεία των σπουδών στην αλλοδαπή είναι πολύ καλή.

Παροχές:

Το ποσό της υποτροφίας είναι χίλια (1000) Ευρώ το μήνα. Η υποτροφία αφορά το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 και η καταβολή της αρχίζει από την άφιξη των υποτρόφων στην αλλοδαπή, εφόσον αυτή έπεται της έναρξης του ακαδημαϊκού έτους, η οποία θα αποδεικνύεται με Πιστοποιητικό του οικείου Έλληνα Προξένου.

Δικαιολογητικά:

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό μπορούν από την 27η Ιουλίου 2012 και το αργότερο είκοσι (20) ημέρες πριν από την ημέρα που έχει οριστεί για τη διενέργεια του πρώτου διαγωνισμού δηλ. μέχρι και τις 25 Σεπτεμβρίου 2012 ημέρα Τρίτη:

1) Να υποβάλλουν, κατά τις εργάσιμες ημέρες, τις αιτήσεις τους με τα δικαιολογητικά στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στα εξής γραφεία:

-Στο Γραφείο Κληροδοτημάτων (αριθ. γραφ. 2045, 2ος όροφος) κατά τις ώρες υποδοχής του κοινού 12.00-14.00.

-Στο Γραφείο Πρωτοκόλλου (αριθ. γραφ. 0044, στο ισόγειο) κατά τις ώρες υποδοχής του κοινού 09.00-14.00.

2) Να αποστείλουν τις αιτήσεις τους με τα δικαιολογητικά ταχυδρομικά, το αργότερο μέχρι και την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων (με αντίστοιχη σφραγίδα ταχυδρομείου) με συστημένη επιστολή ή με ταχυμεταφορά στην εξής ταχυδρομική διεύθυνση: Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Δ/νση Διοικητικού, Τμήμα Διαχ/σης και Μισθ/σίας, Γραφείο Κληροδοτημάτων (αριθ. γραφ. 2045, 2ος όροφος). Τονίζεται ότι οι υποψήφιοι στην περίπτωση αυτή, πρέπει να φυλάσσουν την απόδειξη αποστολής της αίτησης τους γιατί ενδέχεται να τους ζητηθεί. Στις αιτήσεις πρέπει να αναφέρεται υποχρεωτικά το Τμήμα ή η Σχολή των Πανεπιστημίων από τα οποία αποφοίτησαν, το μάθημα στο οποίο επιθυμούν να εξετασθούν, η χώρα στην οποία θα μεταβούν, το Ίδρυμα στο οποίο θα σπουδάσουν, οι σπουδές που θα κάνουν, ο τόπος καταγωγής, η διεύθυνση κατοικίας τους, το τηλέφωνο (σταθερό και κινητό) και η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (αν υπάρχει).

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα εξής:

1.Αίτηση η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου: www.minedu.gov.gr/Προκηρύξεις-Διαγωνισμοί-Υποτροφίες/Υποτροφίες-Κληροδοτήματα.

2. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας του υποψηφίου από την οποία θα προκύπτει:

α) η ηλικία του υποψηφίου που δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη των 36 χρόνων,

β) η ελληνική ιθαγένεια ή η ελληνική καταγωγή και ο τόπος καταγωγής του υποψηφίου (δηλ. ο τόπος γέννησης του υποψηφίου) που προβλέπεται ανωτέρω.

Σημειώνεται ότι:

ΜΟΝΟΝ ΑΝ ο ανωτέρω προβλεπόμενος τόπος καταγωγής του υποψηφίου δεν προκύπτει από τον τόπο γέννησης του ιδίου, πρέπει αυτός να προσκομίσει επιπλέον:

ή Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της αστυν. ταυτ. (εκτός από το δικό του) ΚΑΙ του γονέα του, από τον τόπο γέννησης του οποίου προκύπτει ο προβλεπόμενος ανωτέρω τόπος καταγωγής του υποψηφίου,

ή Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της αστυν. ταυτ. (εκτός από το δικό του και του γονέα του) ΚΑΙ του παππού του ή της γιαγιάς του, από τον τόπο γέννησης του/της οποίου/ας προκύπτει ο προβλεπόμενος ανωτέρω τόπος καταγωγής του υποψηφίου, ώστε να φαίνεται η διαδοχή των γενεών.

Σε περίπτωση που κάποιο από τα προαναφερόμενα πρόσωπα (γονείς ή παππούδες) δεν βρίσκεται εν ζωή, προσκομίζει Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης ή Ληξιαρχική Πράξη Θανάτου.

3. Επικυρωμένο αντίγραφο του Πτυχίου του υποψηφίου, με βαθμολογία τουλάχιστον «Λίαν Καλώς» (Πολύ Καλά).

4. Αναλυτική κατάσταση βαθμολογίας από την οποία θα προκύπτει ο ακριβής αριθμητικός βαθμός του Πτυχίου του υποψηφίου.

5. Βεβαίωση εγγραφής και φοίτησης σε Πανεπιστήμιο της αλλοδαπής (σε πρωτότυπο ή επικυρωμένο φωτοαντίγραφο) καθώς και επίσημη μετάφραση της, επικυρωμένη από τον οικείο Έλληνα Πρόξενο.

6.Α.Επικυρωμένο αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος οικονομικού έτους 2010 της οικείας Δ.Ο.Υ. για το δηλωμένο ατομικό και οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους (χρήσεις 2009), το οποίο δε θα υπερβαίνει τα τριάντα πέντε χιλιάδες (35.000) ευρώ προκειμένου περί οικογένειας μέχρι τέσσερα μέλη και το οποίο θα προσαυξάνεται κατά πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος, καθώς και απλό φωτοαντίγραφο του αρχικού (δηλ. του έτους 2005) ατομικού και οικογενειακού εντύπου Ε9 καθώς και των τυχόν μεταγενέστερα υποβληθέντων ατομικών και οικογενειακών εντύπων Ε9. Διευκρινίζεται ότι τα φωτοαντίγραφα όλων των εντύπων Ε9 θα πρέπει να φέρουν φωτοτυπημένη την υπογραφή και τη σφραγίδα του παραλαβόντα υπαλλήλου καθώς και την ημερομηνία κατάθεσης του Εντύπου. Κατά περίπτωση, όπου κρίνεται αναγκαίο, θα ζητούνται από τους υποψήφιους οικονομικά στοιχεία περισσότερων ετών. 6.Β. Σε περίπτωση που ο υποψήφιος δεν υποβάλλει ατομική φορολογική δήλωση, υποχρεούται να το δηλώσει με Υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986 (ΦΕΚ Α75).

7. Υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986 (ΦΕΚ Α75) του υποψηφίου ότι δεν έλαβε ούτε λαμβάνει υποτροφία για τις ίδιες σπουδές (δηλ. και για τις παρούσες σπουδές και για το ίδιο επίπεδο σπουδών δηλ. για προηγούμενο αντίστοιχα μεταπτυχιακό ή διδακτορικό) από την ίδια ή άλλη κληρονομιά, κληροδοσία, ή δωρεά και ότι δεν έχει εκπέσει λόγω υπαιτιότητας του από υποτροφία η οποία του έχει απονεμηθεί προηγουμένως. Η Υπεύθυνη δήλωση έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου νννννν.ΓηίηθοΙυ.ςον.ςΓ/Προκηρύξεις-Διαγωνισμοί-Υποτροφίες/Υποτροφίες-Κληροδοτήματα. 8. Οι υποψήφιοι που κατάγονται από τη Νέα Πέλλα Αταλάντης Φθιώτιδας, επιπλέον των παραπάνω δικαιολογητικών, προσκομίζουν και Βεβαίωση από το «Σύλλογο των εις Νέα Πέλλα Αταλάντης Οικιστών Μακεδόνων» που να φαίνεται ότι έλκουν την καταγωγή τους από τη Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι το Απόσπασμα Ποινικού Μητρώου, που προβλέπεται στο άρθρο 2 παραγρ. 2 στοιχείο α’ του β.δ. της 5-9-1940, αναζητείται αυτεπάγγελτα από την Υπηρεσία μας.

Πληροφορίες: Πληροφορίες και αντίγραφα της προκήρυξης δίνονται όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 12.00-15.00 στην προαναφερόμενη διεύθυνση και στα τηλέφωνα 210.3442354. 210.3443229.

Δείτε επίσης x

scroll to top

Συνεχίζοντας την περιήγησή σας στο e-dimosio.gr συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close