Κοινωφελή εργασία: Οδηγός Εφαρμογής για την πρόσληψη 3.737 ανέργων σε 17 δήμους

Θέμα αν όχι ωρών, λίγων ημερών ειναι πλέον η δημοσίευση του οριστικού πίνακα Κοινωφελούς Εργασίας για τις 3.737 προσλήψεις ανέργων σε 17 δήμους. Ο ΟΑΕΔ επεξεργάζεται τις τελευταίες λεπτομέριες για να αναρτησει τους πίνακες επιτυχόντων. Μάλιστα, σήμερα αναρτηθηκε στη Διαυγεια ένας «Οδηγός Εφαρμογής του ΟΑΕΔ» που περιγράφει πως θα γίνει η τοποθέτηση των ωφελουμενων στις θέσεις που εχουν επιλεχθεί. Δειτε παρακάτω το κείμενο της απόφασης.

Μετά την ανάρτηση του Οριστικού Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, οι αρμόδιοι υπάλληλοι των ΚΠΑ2, όπου οι ωφελούμενοι είναι εγγεγραμμένοι ως άνεργοι, καλούν τους ωφελούμενους που έχουν επιλεγεί προς τοποθέτηση, σύμφωνα με τις διαδικασίες του Κεφαλαίου 9 της οικείας Δημόσιας Πρόσκλησης, εντός προθεσμίας πέντε (5) εργάσιμων ημερών, με κάθε πρόσφορο μέσο όπως ηλεκτρονική αλληλογραφία, έγγραφη πρόσκληση καθώς και τηλεφωνική επικοινωνία, προκειμένου να πραγματοποιήσουν με τον Εργασιακό Σύμβουλο την πρώτη συμβουλευτική δράση και να παραλάβουν το συστατικό σημείωμα για την υπόδειξή τους στον Επιβλέποντα Φορέα (Δήμο).

Στις περιπτώσεις της τηλεφωνικής επικοινωνίας και της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, οι αρμόδιοι υπάλληλοι θα καταγράφουν την ακριβή ημερομηνία και ώρα, που αυτή λαμβάνει χώρα, καθώς και το αποτέλεσμα της επικοινωνίας. Τα στοιχεία επικοινωνίας αντλούνται από την ηλεκτρονική αίτηση που υπέβαλε ο ωφελούμενος και από το ΟΠΣ του ΟΑΕΔ. Η ευθύνη επικαιροποίησης των στοιχείων επικοινωνίας, όπως email, αριθμός τηλεφώνου κ.λπ., ανήκει στους ωφελούμενους.

Στις περιπτώσεις, που δεν καθίσταται δυνατή η επικοινωνία των Υπηρεσιών του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2) με τους επιτυχόντες ωφελούμενους, οι ωφελούμενοι υποχρεούνται να εμφανιστούν στις αρμόδιες Υπηρεσίες εντός τριάντα (30) εργάσιμων ημερών από την ανάρτηση του Οριστικού Πίνακα Κατάταξης Ανέργων. Στην περίπτωση που παρέλθει η προθεσμία των τριάντα (30) εργάσιμων ημερών αυτοδίκαια οι επιτυχόντες αποκλείονται από τον Οριστικό Πίνακα και στη συνέχεια οι αρμόδιοι υπάλληλοι ενημερώνουν το Πληροφοριακό Σύστημα του ΟΑΕΔ για τη μη προσέλευση των ωφελουμένων και προχωρούν στην υπόδειξη των επιλαχόντων βάσει του Οριστικού Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία, η οποία ακολουθήθηκε για τους επιτυχόντες ωφελούμενους του οριστικού πίνακα κατάταξης.

Πιο συγκεκριμένα τα ΚΠΑ2 θα προσφέρουν δύο δράσεις συμβουλευτικής στους ωφελούμενους του Προγράμματος, κατά την είσοδο και την έξοδο από αυτό.Οι ωφελούμενοι προσέρχονται στην αρμόδια Υπηρεσία (ΚΠΑ2), όπου είναι εγγεγραμμένοι ως άνεργοι, εντός προθεσμίας πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την ενημέρωσή τους προκειμένου να πραγματοποιήσουν με τον Εργασιακό Σύμβουλο την πρώτη συμβουλευτική δράση και να παραλάβουν το συστατικό σημείωμα για την υπόδειξή τους στους Επιβλέποντες Φορείς (Δήμους).

Η Δράση της Συμβουλευτικής είναι υποχρεωτική για όλους τους ωφελούμενους του Προγράμματος και χωρίζεται σε δύο μέρη:

  1. Κατά τη διάρκεια της πρώτης συμβουλευτικής δράσης γίνεται επικαιροποίηση της Εξατομικευμένης και του Ατομικού Σχεδίου Δράσης (ΑΣΔ) κάθε ωφελούμενου. Όσον αφορά την επικαιροποίηση της Εξατομικευμένης γίνεται έλεγχος όσων έχουν καταγραφεί στο παρελθόν ενώ στο ΑΣΔ επικαιροποιούνται οι προτεινόμενες δράσεις εφόσον είναι απαραίτητο.

Επιπλέον, ο Εργασιακός Σύμβουλος οφείλει να ενημερώσει τον ωφελούμενο για τα πλεονεκτήματα από την συμμετοχή του στο συγκεκριμένο πρόγραμμα:

  • Επαφή με τον κόσμο της εργασίας
  • Απόκτηση νέων ικανοτήτων / δεξιοτήτων από το πρόγραμμα κατάρτισης και από την εργασία
  • Ενεργοποίηση των ικανοτήτων / δεξιοτήτων που ήδη κατέχει αλλά δεν αξιοποιεί λόγω ανεργίας.

Επιπλέον, στην πρώτη Συμβουλευτική ο Εργασιακός Σύμβουλος παρέχει πληροφόρηση στον ωφελούμενο σχετικά με το πρόγραμμα αναβάθμισης των τυπικών προσόντων (πρόγραμμα κατάρτισης) και καταγράφει την δήλωση του ωφελούμενου εάν επιθυμεί να το παρακολουθήσει ή όχι.

 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι διάρκειας 120 ωρών και περιλαμβάνει τρία επίπεδα γνώσεων: στοιχειώδεις, βασικές, προχωρημένες. Οι ωφελούμενοι που θα επιλέξουν να το παρακολουθήσουν θα λάβουν, μετά το πέρας του, πιστοποίηση στις γνώσεις και δεξιότητες Πληροφορικής μετά ΑΠΟ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

Επισημαίνεται ότι όσοι ωφελούμενοι είναι ήδη πιστοποιημένοι δεν μπορούν να πιστοποιηθούν στο ίδιο επίπεδο και εφόσον ο ωφελούμενος ανήκει σε μια από τις ειδικότητες ΠΕ/ΤΕ/ΔΕ, οι οποίες από τον νόμο δεν χρειάζονται πιστοποίηση σε ΤΠΕ (κανενός επιπέδου), τότε δεν προχωρούν σε δήλωση για κατάρτιση ΤΠΕ.

Εφόσον οι ωφελούμενοι επιλέξουν να παρακολουθήσουν το παραπάνω εκπαιδευτικό πρόγραμμα, η κατάρτιση/επιμόρφωση θα πραγματοποιείται μια ημέρα της εργάσιμης εβδομάδας. Συνεπώς, οι ωφελούμενοι που θα συμμετάσχουν στη Δράση της Κατάρτισης θα απασχολούνται τέσσερις (4) ημέρες την εβδομάδα και θα καταρτίζονται μία (1) ημέρα την εβδομάδα. Η συνολική διάρκεια της κατάρτισης την ημέρα δεν μπορεί να ξεπερνά τις οκτώ (8) ώρες, συμπεριλαμβανομένων των διαλειμμάτων.
Μαθήματα υγείας και ασφάλειας της εργασίας, εργασιακών σχέσεων και αρχών κοινωνικής οικονομίας και κοινωνικής επιχειρηματικότητας, καθώς και ενημέρωσης για την εφαρμογή της αρχής της μη διάκρισης θα συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα κατάρτισης.

Στην περίπτωση που κάποιος ωφελούμενος δεν επιλέξει να παρακολουθήσει το παραπάνω πρόγραμμα Κατάρτισης, θα εργάζεται και τις πέντε (5) ημέρες της εβδομάδας.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με το σύστημα Επιταγών Κατάρτισης (training voucher). Οι όροι και οι διαδικασίες υλοποίησης, αξιολόγησης και πληρωμής των προγραμμάτων εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης ( training voucher) θα καθορίζονται στην εκάστοτε πρόσκληση/ προκήρυξη που θα εκδίδεται από την εκάστοτε αναθέτουσα αρχή.

Ο έλεγχος της συμμετοχής των ωφελουμένων στο πρόγραμμα Κατάρτισης πραγματοποιείται από τον Επιβλέποντα Φορέα, ο οποίος υποχρεούται να ενημερώνει τον Δικαιούχο σε μηνιαία βάση.

Η δήλωση συμμετοχής στο Πρόγραμμα Κατάρτισης, η οποία γίνεται στη φάση της 1ης συμβουλευτικής δράσης, αποτελεί οριστική επιλογή και δεν μπορεί να αλλάξει.

Συγκεκριμένα, οι Εργασιακοί Σύμβουλοι κάνουν είσοδο στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.eye-ekt.gr:8080/koinofelis/. Στη συνέχεια προκειμένου να συνδεθούν στην παραπάνω πλατφόρμα, χρησιμοποιούν ως όνομα χρήστη και κωδικό χρήστη, αυτούς που αναφέρονται στο επισυναπτόμενο αρχείο excel.

Μετά την είσοδό τους κάνουν αναζήτηση ωφελούμενου με βάση το ΑΦΜ και τον αρ. αίτησης του ωφελούμενου προκειμένου να καταχωρήσουν την προτίμηση κατάρτισης (Επιθυμεί κατάρτιση ή Δεν επιθυμεί κατάρτιση).

Μετά την ολοκλήρωση της 1ης συμβουλευτικής και τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου της κατάρτισης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ο ωφελούμενος παραλαμβάνει από τον Εργασιακό Σύμβουλο το Συστατικό Σημείωμα προκειμένου στη συνέχεια να απευθυνθεί στον Επιβλέποντα Φορέα (Δήμο).

Στην περίπτωση που το ΚΠΑ2 του Επιβλέποντα Φορέα είναι διαφορετικό από το ΚΠΑ2 που υπέδειξε τον ωφελούμενο, τότε το ΚΠΑ2 όπου ο ωφελούμενος είναι εγγεγραμμένος ως άνεργος ενημερώνει σχετικά το ΚΠΑ2 του Επιβλέποντα Φορέα, για την υπόδειξη στην οποία προέβη. Ομοίως, και στις περιπτώσεις αντικατάστασης των ωφελουμένων ακολουθείται η ανωτέρω διαδικασία.

  1. Η δεύτερη Συμβουλευτική πραγματοποιείται στο τέλος του Προγράμματος με τη λήξη της απασχόλησης και αφορά στον επαγγελματικό προσανατολισμό- αναπροσανατολισμό των συμμετεχόντων. Ο ωφελούμενος προσέρχεται στο ΚΠΑ2 της Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάβηση

Επισημαίνεται ότι, εφόσον οι ωφελούμενοι δεν προσέλθουν στην αρμόδια Υπηρεσία (ΚΠΑ2), όπου είναι εγγεγραμμένοι ως άνεργοι, εντός τριάντα (30) εργάσιμων ημερών από την ανάρτηση του Οριστικού Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, προκειμένου να πραγματοποιήσουν με τον Εργασιακό Σύμβουλο την πρώτη συμβουλευτική δράση και να παραλάβουν το συστατικό σημείωμα, για την υπόδειξή τους στους Επιβλέποντες Φορείς (Δήμους) και μετά την άπρακτη παρέλευση του ανωτέρω χρονικού διαστήματος η αρμόδια Υπηρεσία (ΚΠΑ2), όπου είναι εγγεγραμμένοι ως άνεργοι, προχωρά στην ενημέρωση του πρώτου επιλαχόντα από τον Οριστικό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων.

Σε περίπτωση που ο πρώτος επιλαχών από τον Οριστικό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων είναι εγγεγραμμένος ως άνεργος σε άλλη Υπηρεσία (ΚΠΑ2) τότε αποστέλλεται σχετική ενημέρωση στην αρμόδια Υπηρεσία (ΚΠΑ2) όπου είναι εγγεγραμμένος ως άνεργος ο πρώτος επιλαχών προκειμένου εκείνη να προβεί στην ενημέρωσή του βάσει της προβλεπόμενης ως άνω διαδικασίας. Ομοίως, οι Υπηρεσίες (ΚΠΑ2) θα ακολουθήσουν την ανωτέρω διαδικασία σε κάθε περίπτωση αντικατάστασης ωφελούμενου με τον πρώτο κάθε φορά επιλαχόντα δηλαδή θα ενημερώσουν το ΚΠΑ2, όπου ο πρώτος κάθε φορά επιλαχών είναι εγγεγραμμένος ως άνεργος, ενημερώνοντας παράλληλα και το ΚΠΑ2 του Επιβλέποντα Φορέα (σε περίπτωση που πρόκειται για διαφορετικό ΚΠΑ2).

Επισημαίνεται ότι δικαίωμα τοποθέτησης σε θέσεις εργασίας στους Επιβλέποντες Φορείς έχουν οι υποψήφιοι που έχουν ενταχθεί στον Οριστικό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, μόνο εφόσον διατηρούν την ιδιότητα του ανέργου, τόσο κατά την υπόδειξή τους από τα ΚΠΑ2 όπου είναι εγγεγραμμένοι ως άνεργοι, όσο και κατά την τοποθέτησή τους από τον Επιβλέποντα Φορέα, σύμφωνα με την παρ. 9.6 της οικείας Δημόσιας Πρόσκλησης και υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν τα γενικά και τυπικά προσόντα, που προβλέπονται στο Κεφάλαιο 6 και στα Παραρτήματα ΙΙ και ΙΙΙ της οικείας πρόσκλησης. Ο ωφελούμενος υποχρεούται να διατηρεί σε ισχύ το δελτίο ανεργίας με το οποίο εκδόθηκε το συστατικό σημείωμα από το ΚΠΑ2 μέχρι και την ημερομηνία ηλεκτρονικής αναγγελίας τοποθέτησής του στο Φορέα.

Κατά την υπόδειξη, τα ΚΠΑ2 όπου οι ωφελούμενοι είναι εγγεγραμμένοι ως άνεργοι χορηγούν σε αυτούς συστατικό σημείωμα, που απευθύνεται προς τους Επιβλέποντες Φορείς τοποθέτησης, όπου, εκτός από τα στοιχεία του ωφελούμενου, αναφέρεται ρητά ότι:


ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ, ΓΙΑ 3.737 ΘΕΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ (Α’ΚΥΚΛΟΣ)», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και το Ελληνικό Δημόσιο.»

«Η υπόδειξη γίνεται στο πλαίσιο της Πράξης «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΕ 17 ΔΗΜΟΥΣ (ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΕΣ ΦΟΡΕΙΣ) ΘΥΛΑΚΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

 

Επίσης, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ωφελουμένων στο πλαίσιο της καταβολής των πληρωμών τους, ο αριθμός καταθετικού λογαριασμού ΙΒΑΝ με υποχρεωτικά πρώτο δικαιούχο τον ωφελούμενο προσκομίζεται κατά τη διαδικασία της υπόδειξης.

Πριν την υπόδειξη των επιτυχόντων ωφελουμένων ΑμεΑ, οι Υπηρεσίες του Οργανισμού θα επικαιροποιούν υποχρεωτικά τη σχετική γνωμάτευση της αναπηρίας. Στην περίπτωση που αυτή έχει λήξει και δεν υποβληθεί νέα γνωμάτευση ή αίτηση επανεξέτασης από την αρμόδια Επιτροπή και ταυτόχρονα έχει παρέλθει τρίμηνο από τη λήξη ισχύος της γνωμάτευσης, θα διαγράφονται από το μητρώο ανέργων του Οργανισμού από την ημερομηνία λήξης ισχύος της.

Στην περίπτωση που δεν έχει παρέλθει τρίμηνο από τη λήξη ισχύος της πιστοποίησης αναπηρίας του επιτυχόντα ωφελούμενου ΑμεΑ, μεταφέρεται η εγγραφή του στο γενικό μητρώο ανέργων του Οργανισμού.

Ο επιτυχών ΑμεΑ και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις δεν μπορεί να είναι ωφελούμενος του προγράμματος.

Οι ωφελούμενοι προσέρχονται στον Επιβλέποντα Φορέα στον οποίο θα απασχοληθούν, εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία υπόδειξής τους και την έκδοση του σχετικού συστατικού σημειώματος από το ΚΠΑ2. Για την αποτελεσματικότερη διεξαγωγή της διαδικασίας, θα αποστέλλεται ηλεκτρονικά κατάσταση των υποδειχθέντων ημερησίως στους Επιβλέποντες Φορείς και οι Επιβλέποντες Φορείς θα αποστέλλουν κατάσταση των υποδειχθέντων, που εμφανίστηκαν ενώπιόν τους προσκομίζοντας το σχετικό συστατικό σημείωμα στο ΚΠΑ2 όπου ανήκει ο Επιβλέπων Φορέας.

Η ανωτέρω προθεσμία ισχύει και για τις τυχόν αντικαταστάσεις στις οποίες θα προβεί ο Επιβλέπων Φορέας ή Υπηρεσία Τοποθέτησης.

Ο Επιβλέπων Φορέας υποχρεούται να προβεί στην ηλεκτρονική αναγγελία πρόσληψης, των υποδειχθέντων από τα ΚΠΑ2 επιτυχόντων ωφελουμένων, εντός προθεσμίας τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών από τη λήξη της προθεσμίας των πέντε (5) ημερών για την προσέλευση των ωφελουμένων που έχουν υποδειχθεί. Η υποχρέωση ηλεκτρονικής αναγγελίας πρόσληψης δεν αφορά στους φορείς που εξαιρούνται της ηλεκτρονικής αναγγελίας, βάσει του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου.

Το συστατικό σημείωμα του επιλεγέντα ωφελούμενου, στο οποίο θα αποτυπώνεται η ημερομηνία παραλαβής του ως εισερχομένου από τον Επιβλέποντα Φορέα, θα τηρείται στον φάκελο του Προγράμματος.

Ο ωφελούμενος προσκομίζει στον Επιβλέποντα Φορέα, προκειμένου ο τελευταίος να προβεί στην ηλεκτρονική αναγγελία τοποθέτησης, όλα τα προβλεπόμενα από την οικεία Δημόσια Πρόσκληση δικαιολογητικά, για τα γενικά και τυχόν τυπικά προσόντα καθώς και τους τίτλους σπουδών, όπως αυτά περιγράφονται στο Κεφάλαιο 6 και τα Παραρτήματα II και III της οικείας Δημόσιας Πρόσκλησης.

Κρίσιμος χρόνος συνδρομής των προσόντων, που ελέγχονται κατά την τοποθέτηση των ωφελουμένων είναι η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής της εκάστοτε Δημόσιας Πρόσκλησης (στο πλαίσιο της Δημόσιας Πρόσκλησης Νο 7/2016 η λήξη της προθεσμίας υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής είναι η 21η/07/2016). Ο Επιβλέπων Φορέας διατηρεί το δικαίωμα να αναζητήσει οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό απαιτείται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της τοποθέτησης.

Επίσης, θα προσκομίζονται από τον ωφελούμενο: α) νομιμοποιητικό έγγραφο της ταυτότητάς τους, β) αριθμός φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ), γ) αριθμός μητρώου κοινωνικής ασφάλισης (ΑΜΚΑ), δ) αριθμός Μητρώου ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ε) αριθμός τραπεζικού λογαριασμού IBAN, όπου ο ωφελούμενος να εμφανίζεται υποχρεωτικά ως πρώτος δικαιούχος.

Ακόμη, για την ομαλή εφαρμογή του προγράμματος (τοποθέτηση ωφελούμενου κ.λπ.) και μέχρι την ολοκλήρωση της αυτεπάγγελτης αναζήτησης του ποινικού μητρώου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Επιβλέποντα Φορέα, οι επιλεγέντες/ ωφελούμενοι υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση κατά το άρθρο 8 του ν.1599/1986 ότι:

α) δεν έχουν καταδικαστεί για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, υπεξαίρεση (κοινή ή στην υπηρεσία), απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, απιστία δικηγόρου, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, καθ’ υποτροπή συκοφαντική δυσφήμηση, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, β) δεν είναι υπόδικοι που έχουν παραπεμφθεί με τελεσίδικο βούλευμα για κακούργημα ή για πλημμέλημα της περίπτωσης α, έστω και αν το αδίκημα αυτό έχει παραγραφεί, γ) δεν έχουν στερηθεί λόγω καταδίκης τα πολιτικά τους δικαιώματα και για όσο χρόνο διαρκεί η στέρηση αυτή, δ) δεν τελούν υπό στερητική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική), υπό επικουρική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική) και υπό τις δύο αυτές καταστάσεις και ε) δεν έχουν απολυθεί από θέση δημόσιας υπηρεσίας ή Ο.Τ.Α. ή άλλου Νομικού Προσώπου του δημόσιου τομέα, λόγω επιβολής της πειθαρχικής ποινής της οριστικής παύσεως ή λόγω καταγγελίας της σύμβασης εργασίας για σπουδαίο λόγο, οφειλόμενο σε υπαιτιότητα του εργαζομένου, αν δεν παρέλθει πενταετία από την απόλυση.

Σε περίπτωση του κωλύματος της παραπάνω παραγράφου και προκειμένου για ειδικότητες βοηθητικού ή ανειδίκευτου προσωπικού, εξαιρούνται από κώλυμα οι υποψήφιοι που έχουν εκτίσει την ποινή ή τα μέτρα ασφαλείας που τους έχουν επιβληθεί έχουν αρθεί ή έχουν απολυθεί υπό όρους.

Οι ωφελούμενοι, που έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους στην αλλοδαπή, όπου απαιτείται, προσκομίζουν στους Επιβλέποντες Φορείς, για την απόδειξη της βαθμίδας ή/και ειδικότητας εκπαίδευσής τους, βεβαιώσεις ισοτιμίας ή αντιστοιχίας από τους κατά περίπτωση αρμόδιους φορείς, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην οικεία Δημόσια Πρόσκληση και τα σχετικά Παραρτήματα.

Μετά την πάροδο των τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών δεν είναι δυνατή η τοποθέτηση των ωφελουμένων. Σε περίπτωση που ο Επιβλέπων Φορέας προχωρήσει στην εκπρόθεσμη τοποθέτηση μετά την αναφερόμενη προθεσμία των τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών, οι δαπάνες που προκαλούνται λόγω της τοποθέτησης δεν θα είναι επιλέξιμες στο πλαίσιο του παρόντος προγράμματος.

Η τήρηση της διαδικασίας της παρούσας παραγράφου θα ελέγχεται τόσο κατά τους επιτόπιους όσο και κατά τους διοικητικούς ελέγχους.

Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο του παρόντος προγράμματος δεν είναι επιλέξιμες οι δαπάνες (αποδοχές και ασφαλιστικές εισφορές) στην περίπτωση που ο Επιβλέπων Φορέας προχωρήσει σε τοποθέτηση ωφελουμένου, ο οποίος σύμφωνα με το συστατικό σημείωμα έχει υποδειχθεί σε άλλο Επιβλέποντα Φορέα.

Συγκεκριμένα, η τοποθέτηση καταχωρείται ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ (ΠΣ ΣΕΠΕ – ΟΑΕΔ- ΙΚΑ/ΕΤΑΜ) του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο έντυπο «E3.1: Αναγγελία έναρξης / μεταβολών απασχόλησης ωφελούμενου από συγγρηματοδοτούμενα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα», αναγράφοντας τον Αριθμό της οικείας Δημόσιας Πρόσκλησης και επιλέγοντας την τιμή ΝΑΙ στα πεδία: «Τοποθέτηση με συστατικό σημείωμα» και «Τοποθέτηση με πρόγραμμα προώθησης απασχόλησης κοινωφελούς χαρακτήρα σε επιβλέποντες φορείς», που υποβάλλεται, το αργότερο την ίδια ημέρα της τοποθέτησης του ωφελούμενου και πάντως πριν από την ανάληψη υπηρεσίας από τον ωφελούμενο.

Δείτε επίσης x

scroll to top

Συνεχίζοντας την περιήγησή σας στο e-dimosio.gr συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close