Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων»

Το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 οργανώνει και λειτουργεί Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) στην«Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων-MasterofScienceinFoodScienceandTechnology» με κατευθύνσεις: Επεξεργασία, Συντήρηση και Καινοτομία Τροφίμων (FoodProcessing, PreservationandInnovation) ή Διαχείριση Ποιότητας Τροφίμων (FoodQualityManagement)». Ο απονεμόμενος μεταπτυχιακός τίτλος είναι Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στην «Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων-MasterofSci encei nFood ScienceandTechnol ogy» με κατευθύνσεις: Επεξεργασία, Συντήρηση και Καινοτομία Τροφίμων (FoodProcessing, PreservationandInnovation) ή Διαχείριση Ποιότητας Τροφίμων (FoodQualityManagement)») (ΦΕΚ Β’ 719/2014).

Μέσω της παρούσας προκήρυξης καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αιτήσεις για φοίτηση στο Π.Μ.Σ.

Χρονική διάρκεια – Δίδακτρα. Η χρονική διάρκεια για την απονομή του Μ.Δ.Ε. ορίζεται σε τρία (3) εξάμηνα σπουδών, εκ των οποίων το τρίτο διατίθεται για την εκπόνηση της προβλεπόμενης μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας. Το ύψος των διδάκτρων ανέρχεται σε 3.500€ και καταβάλλονται σε δυο ισόποσες δόσεις, ως εξής: με την εγγραφή1750€ και με την ολοκλήρωση του α’εξαμήνου 1750€.

Διεξαγωγή μαθημάτων. Τα μαθήματα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων με απογευματινό/βραδυνό ωράριο.

Υποψήφιοι. Στο Πρόγραμμα γίνονται δεκτοί μετά από επιλογή πτυχιούχοι Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή των ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής και συγκεκριμένα των Τμημάτων Τεχνολογίας Τροφίμων, καθώς και πτυχιούχοι ή διπλωματούχοι άλλων συναφών τμημάτων Τ.Ε.Ι. και Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής.

Υποψήφιοι μπορεί να είναι και τελειόφοιτοι των ανωτέρω Α.Ε.Ι., υπό την προϋπόθεση ότι θα προσκομίσουν βεβαίωση επιτυχούς περάτωσης των μαθημάτων τους από το οικείο Τμήμα στο οποίο φοιτούν μέχρι το τέλος της περιόδου εγγραφών στο Π.Μ.Σ. Ο αριθμός των εισακτέων είναι κατ’ ανώτατο όριο τριάντα (30). Επιπλέον του αριθμού αυτού γίνονται δεκτοί έως δυο (2) υπότροφοι του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.)που πέτυχαν στο σχετικό διαγωνισμό μεταπτυχιακών σπουδών εσωτερικού του γνωστικούαντικειμένου του Π.Μ.Σ. και ένας (1) αλλοδαπός υπότροφος του Ελληνικού Κράτους.

Διαδικασία Επιλογής. Η επιλογή των μεταπτυχιακών φοιτητών γίνεται από τη Συντονιστική Επιτροπή του Π.Μ.Σ. και επικυρώνεται από τη Γενική Συνέλευση Ειδικής Σύνθεσης του Τμήματος. Η επιλογή γίνεται με συνεκτίμηση των εξής κριτηρίων: το γενικό βαθμό του πτυχίου (30%), την τυχόν συγγραφική ή/και ερευνητική δραστηριότητα του υποψηφίου (15%),την τυχόν επαγγελματική εμπειρία του υποψηφίου ή τεκμηριωμένη ενασχόλησή του με τα αντικείμενα του προγράμματος (15%) και την προσωπική συνέντευξη (40%).

Δικαιολογητικά – Υποβολή Αιτήσεων. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τον φάκελο υποψηφιότητάς τους από την 1η Ιουλίου 2016 έως και την 31η Ιουλίου 2016 και από την 29η Αυγούστου 2016 έως αι την 5η Σεπτεμβρίου 2016. Ο φάκελος πρέπει να περιέχει:

1.    Αίτηση υποψηφιότητας, σε τυποποιημένο έντυπο (Παράρτημα Β Εσωτερικού Κανονισμού    Λειτουργίας    του    Π.Μ.Σ.    -http://www.teiath.gr/stetrod/food_technology/categories.php?mid=14960&id= 32309&lang=el)

2.    Τίτλους σπουδών και αναλυτική βαθμολογία νομίμως επικυρωμένα. (Αν οι τίτλοι σπουδών έχουν χορηγηθεί από ΑΕΙ του εξωτερικού πρέπει να έχουν την αναγνώριση ισοτιμίας του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.).

3.    Βιογραφικό Σημείωμα.

4.    Κείμενο Προθέσεων Φοίτησης, έως δύο (2) σελίδων, στο οποίο ο/η υποψήφιος/α θα εξηγεί τους λόγους για τους οποίους επιθυμεί να παρακολουθήσει το συγκεκριμένο Π.Μ.Σ. του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων. Επιπλέον οι υποψήφιοι θα αναφέρονται στα γενικά και ειδικά ενδιαφέροντά τους και τη μέχρι τώρα επαφή τους με τα επιστημονικά αντικείμενα του προγράμματος. Στο τέλος του εν λόγω κειμένου θα περιγράφουν τις επιδιώξεις τους μετά την ολοκλήρωση του Π.Μ.Σ. (Παράρτημα Γ Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του Π.Μ.Σ.http://www.teiath.gr/stetrod/food_technology/categories.php?mid=149 60&id=32309&lang=el).

5.    Δύο (2) συστατικές επιστολές γραπτές από επιστήμονες αναγνωρισμένου κύρους.

6.    Αποδεικτικά γνώσης ξένης γλώσσας (Αγγλικής) (Παράρτημα Α Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του Π.Μ.Σ.).

7.    Αποδεικτικά ερευνητικού, συγγραφικού και επαγγελματικού έργου (εφόσον υπάρχουν).

8. Διπλωματική εργασία (εφόσον υπάρχει).

Ο φάκελος υποψηφιότητας υποβάλλεται στη Γραμματεία της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας στη διεύθυνση: Γραμματεία Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής Για το Π.Μ.Σ. «Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων» Τ.Ε.Ι. Αθήνας Αγ. Σπυρίδωνος, 12243, Αιγάλεω, Αττική

Πληροφορίες. Για τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του Π.Μ.Σ. με τα Παραρτήματά του και οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του Π.Μ.Σ.: http://www.teiath.gr/stetrod/food technology/categories.php?mid=14960&id=32309 &lang=el και στην κα Άρτεμις Μαρκεσίνη, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Γραμματείαςτης Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας (email: stetrod@teiath.gr, τηλ. 2105385501-2, fax: 2105907897).

Δείτε επίσης x

scroll to top

Συνεχίζοντας την περιήγησή σας στο e-dimosio.gr συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close