ΠΡΟΣΟΧΗ! Η αγγελία αυτή είναι παλαιότερη των δύο μηνών και ενδέχεται να μην ισχύει.

Τα κριτήρια και τα δικαιολογητικά για 725 δόκιμους στην Πυροσβεστική

Οι υποψήφιοι (άνδρες και γυναίκες) πρέπει να έχουν τα ακόλουθα προσόντα και προϋποθέσεις, τα οποία απαιτείται να συντρέχουν τόσο κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής, όσο και κατά την ημερομηνία κατάταξης, εκτός της ηλικίας, την οποία πρέπει να έχουν κατά το χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής της αίτησης:

1. Να είναι Έλληνες πολίτες. Για όσους έχουν αποκτήσει την Ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση, πρέπει να έχει παρέλθει ένα (1) έτος τουλάχιστον από την απόκτηση της.

1.1 Για όσους είναι εθελοντές πυροσβέστες κατά την ημερομηνία προκήρυξης του διαγωνισμού, το ανώτατο όριο ηλικίας αυξάνεται όσο και η προϋπηρεσία τους ως εθελοντών, όχι όμως πέραν του τριακοστού πρώτου (31ου) έτους για όσους έχουν απολυτήριο τίτλο σπουδών Λυκείου και του τριακοστού τρίτου (33ου) για τους πτυχιούχους σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Για να υπολογισθεί η εν λόγω προϋπηρεσία, προκειμένου να αυξηθεί το ανώτατο όριο ηλικίας, απαιτείται να είναι συνεχής και να αφορά πλήρες έτος.

1.2 Για όσους έχουν προσληφθεί στο Πυροσβεστικό Σώμα ως πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης τουλάχιστον μία (1) αντιπυρική περίοδο και υπηρέτησαν ευδόκιμα καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των συμβάσεων εργασίας τους, το ανώτατο όριο ηλικίας αυξάνεται τόσα έτη όσες και οι αντιπυρικές περίοδοι πρόσληψής τους, όχι όμως πέραν του τριακοστού πρώτου (31ου) έτους για όσους έχουν απολυτήριο σπουδών Λυκείου και του τριακοστού τρίτου (33ου) έτους για τους πτυχιούχους σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ως αντιπυρική περίοδος, προκειμένου να υπολογισθεί η προσαύξηση του ανώτατου ορίου ηλικίας, νοείται διάστημα τουλάχιστον τρεισήμισι μηνών.

1.3. Για τους υποψήφιους για κάλυψη θέσεων της κατηγορίας «Δ» του άρθρου 35 του ν.4029/2011(ΦΕΚ 245 Α΄) που έχουν πτυχίο Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού το ανώτατο όριο ηλικίας είναι το τριακοστό πρώτο (31ο) έτος.

 

2. Να είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών (απολυτήριο ή πτυχίο) οποιουδήποτε τύπου Λυκείου. Οι άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ως ικανοί Κατηγορίας 11, για όσους υπηρέτησαν στις Ένοπλες Δυνάμεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές. Οι άνδρες και οι γυναίκες να μην έχουν εκπέσει από στρατιωτικό βαθμό, αποβληθεί ή απολυθεί κατά περίπτωση από τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας και Δημόσια Υπηρεσία για λόγους πειθαρχικούς ή υγείας.

3. Να έχουν ανάστημα χωρίς υποδήματα οι άνδρες τουλάχιστον 1,70μ και οι γυναίκες τουλάχιστον 1,65μ.

4. Να έχουν σωματική ικανότητα και υγεία, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για κατάταξη στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων.

5. Να έχουν πίστη στο Σύνταγμα και αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία.

 

Β. Κωλύματα κατάταξης

Οι υποψήφιοι σε διαγωνισμό για κατάταξη Δοκίμων Πυροσβεστών Γενικών Καθηκόντων πρέπει:

1. Να μην έχουν καταδικασθεί για τέλεση ή απόπειρα κακουργήματος ή για έγκλημα ανυποταξίας, λιποταξίας, προσβολής του πολιτεύματος, προσβολής κατά της πολιτειακής εξουσίας, πλαστογραφίας, ψευδορκίας, ψευδούς καταμήνυσης, ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης, παράβασης καθήκοντος, ανθρωποκτονίας εκτός της προερχόμενης από αμέλεια, συκοφαντικής δυσφήμισης, κλοπής, εκβίασης, απάτης, υπεξαίρεσης (κοινή και στην υπηρεσία), απιστίας, καταπίεσης, ναρκωτικών, κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, εμπρησμό (με πρόθεση ή από αμέλεια) ή οποιουδήποτε άλλου εγκλήματος από δόλο τελεσθέντος για το οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών.

Επίσης, να μην έχουν παραπεμφθεί αμετάκλητα σε δίκη ή εγκλεισθεί σε σωφρονιστικό κατάστημα για κακούργημα ή κάποιο από τα πλημμελήματα αυτά.

Υποψήφιοι που έχουν παραπεμφθεί σε δίκη δια βουλεύματος επιτρέπεται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό, αλλά δεν κατατάσσονται στο Πυροσβεστικό Σώμα, αν είναι επιτυχόντες, εφόσον δεν έχει εκδοθεί μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης κατάταξης αμετάκλητο αθωωτικό βούλευμα ή απόφαση. Ο όρος καταδίκη περιλαμβάνει και την καταδίκη σε ποινικό σωφρονισμό για τα εγκλήματα που αποτελούν κώλυμα κατάταξης.

2. Να μην είναι χρήστες ναρκωτικών.

3. Να μην έχουν στερηθεί οποτεδήποτε των πολιτικών δικαιωμάτων τους, έστω κι αν έχει λήξει ο χρόνος που ορίστηκε για τη στέρησή τους. Η απονομή χάριτος δεν αίρει την ανικανότητα για κατάταξη, εκτός εάν έχει εκδοθεί το κατά το άρθρο 47 παρ. 1 του Συντάγματος διάταγμα, που αίρει το σχετικό κώλυμα.

4. Να μην τελούν υπό στερητική δικαστική συμπαράσταση, έστω και επικουρική (πλήρη ή μερική).

5. Για όσους είχαν προσληφθεί στο Πυροσβεστικό Σώμα, ως πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης, να μην είχε καταγγελθεί η σύμβαση εργασίας τους για πειθαρχικούς λόγους ή να μην είχαν απολυθεί επειδή προσκόμισαν ψευδή ή πλαστά δικαιολογητικά.

 

Αποκλείεται η κατάταξη προσώπων τα οποία:

Απολύθηκαν από θέση δημόσιας υπηρεσίας ή Ο.Τ.Α. ή άλλου νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου, λόγω επιβολής της πειθαρχικής ποινής της οριστικής παύσης ή λόγω καταγγελίας της σύμβασης εργασίας για σπουδαίο λόγο, οφειλόμενο σε υπαιτιότητα του εργαζόμενου. Τα ανωτέρω κωλύματα κατάταξης ισχύουν για το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στο διαγωνισμό, έως και τη λήξη ισχύος του πίνακα κατάταξης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΜΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ

Αναλυτικά τα πτυχία για κάθε κατηγορία είναι:

1. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ «Α»

Να είναι κάτοχοι πτυχίου των ακόλουθων Σχολών ή Τμημάτων Α.Ε.Ι.-Τ.Ε.Ι. της ημεδαπής ή αντίστοιχων της αλλοδαπής εφ’ όσον το πτυχίο τους είναι αναγνωρισμένο και στην Ελλάδα:

i) Νομικής (Τμήμα Νομικό) όλων των τμημάτων Α.Ε.Ι. της χώρας.

ii)Οικονομικών επιστημών: Όλων των τμημάτων Α.Ε.Ι. της χώρας.

iii) Πολυτεχνικών Σχολών: Πολιτικών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.

iv) Δασολογίας: Όλων των τμημάτων Α.Ε.Ι. της χώρας.

v) Πληροφορικής: Όλων των τμημάτων Α.Ε.Ι. της χώρας.

vi) Πληροφορικής: Όλων των τμημάτων Α.T.Ε.Ι. της χώρας.

vii) Δασοπονίας: Όλων των τμημάτων Α.Τ.Ε.Ι. της χώρας.

viii)Οικονομικών Επιστημών: Όλων των τμημάτων Α.Τ.Ε.Ι. της χώρας.

2. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ «Β»

Κάτοχοι τίτλου σπουδών (απολυτήριο ή πτυχίο) οποιουδήποτε τύπου Λυκείου

3. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ «Γ»

Κάτοχοι τίτλου σπουδών (απολυτήριο ή πτυχίο) οποιουδήποτε τύπου Λυκείου και επαγγελματικής άδειας οδήγησης κατηγορίας «Γ» και άνω

4. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ «Δ»

4.1. Κάτοχοι τίτλου σπουδών (απολυτήριο ή πτυχίο) οποιουδήποτε τύπου Λυκείου ή απόφοιτοι Επαγγελματικής Ναυτικής Σχολής του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ή πτυχιούχοι Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν) του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και τουλάχιστον ενός (1) έτους συνολικής θαλάσσιας προϋπηρεσίας σε πλοία του Εμπορικού Ναυτικού ή του Πολεμικού Ναυτικού με ειδικότητακαταστρώματος.

4.2. Κάτοχοι τίτλου σπουδών (απολυτήριο ή πτυχίο) οποιουδήποτε τύπου Λυκείου ή απόφοιτοι Επαγγελματικής Ναυτικής Σχολής του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ή πτυχιούχοι Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν) του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και τουλάχιστον ενός (1) έτους συνολικής θαλάσσιας προϋπηρεσίας σε πλοία του Εμπορικού Ναυτικού ή/και του Πολεμικού Ναυτικού με ειδικότητα μηχανής,

5. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ «Ε»

5.1. Κάτοχοι τίτλου σπουδών Β’ κύκλου Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων (Τ.Ε.Ε.) του ηλεκτρονικού τομέα ή αντίστοιχου τομέα ή κλάδου των πρώην Τεχνικών Επαγγελματικών Λυκείων (Τ.Ε.Λ.) και Ενιαίων Πολυκλαδικών Λυκείων (Ε.Π.Λ.) αντίστοιχα.

5.2. Κάτοχοι πτυχίου Β’ κύκλου Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων (Τ.Ε.Ε.) ειδικότητας μηχανών και συστημάτων αυτοκινήτου ή αμαξωμάτων ή ηλεκτρονικών συστημάτων και αυτοματισμού αυτοκινήτων ή ειδικότητας μηχανών αυτοκινήτου ή αμαξωμάτων ή ηλεκτρικού συστήματος αυτοκινήτου των πρώην Τεχνικών Επαγγελματικών Λυκείων (Τ.Ε.Λ.) ή του τμήματος Ειδίκευσης Κλάδου 13 (μηχανικός αυτοκινήτων) ή των Ενιαίων Πολυκλαδικών Λυκείων (Ε.Π.Λ.) και έχουν πρακτική εμπειρία σε συνεργεία επισκευής αυτοκινήτων σε ειδικότητα αντίστοιχη του πτυχίου τους. Η εμπειρία αυτή να αποδεικνύεται:

-από βεβαίωση του εργοδότη, στην οποία θα αναφέρεται ο χρόνος απασχόλησης και η ειδικότητα του υποψήφιου, θεωρημένη για το περιεχόμενό της από την αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας και προσκόμιση τουλάχιστον τριακοσίων (300) ενσήμων, που αντιστοιχούν σε ασφαλιστέα εργασία και έχει παρασχεθεί μετά την απόκτηση του απαιτούμενου πτυχίου

-από βεβαίωση του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.) για αντίστοιχες ημέρες ασφάλισης, για το εν λόγω διάστημα και τις συγκεκριμένες ειδικότητες.

6. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ «ΣΤ»

Κάτοχοι τίτλου σπουδών (απολυτήριο ή πτυχίο) οποιουδήποτε τύπου Λυκείου και διπλώματος ή πτυχίου μουσικού μπάντας Ωδείου αναγνωρισμένο από το Κράτος. Όσοι έχουν δίπλωμα προτάσσονται αυτών που έχουν πτυχίο.

 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

1. Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να προσληφθούν ως Δόκιμοι Πυροσβέστες, υποβάλλουν, ανάλογα με την κατηγορία, και εντός της προθεσμίας που ορίζεται από την προκήρυξη, τα ακόλουθα δικαιολογητικά με την εξής σειρά:

1.1. Αίτηση συμμετοχής με πρόσφατη φωτογραφία (διαβατηρίου ή ταυτότητας) με αναγραφή του ονοματεπωνύμου και υπογραφή στο πίσω μέρος αυτής.

1.2. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο των δύο όψεων του Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας ή-ελλείψει ταυτότητας-επικυρωμένο φωτοαντίγραφο των κρίσιμων σελίδων του διαβατηρίου (δηλ. αυτών όπου αναφέρονται ο αριθμός και τα στοιχεία ταυτότητας του κατόχου). Στην αντίθετη περίπτωση κατά την οποία στοιχεία του Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας έχουν μεταβληθεί, αυτά δηλώνονται από τον αιτούντα με υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986.

1.3. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο τίτλων σπουδών ή αποδεικτικού απολύσεως δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Διευκρινίζεται ότι, οι κάτοχοι ισότιμων τίτλων σπουδών σχολικών μονάδων αλλοδαπής, πρέπει να συνυποβάλλουν βεβαίωση ισοτιμίας από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με αντιστοιχία βαθμολογίας.

1.4. Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου. 8 του ν. 1599/1986 στην οποία θα δηλώνεται ότι: α) δεν συντρέχουν στο πρόσωπό τους τα οριζόμενα στο άρθρο 34 του ν. 4029/2011 κωλύματα, β) πληρούν τις γενικές προϋποθέσεις του άρθρου 33 του ν. 4029/2011, γ) συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις και τα απαιτούμενα από την προκήρυξη του διαγωνισμού προσόντα για τις κατηγορίες στις οποίες δήλωσαν ότι επιθυμούν να συμμετέχουν, δ) τα αναφερόμενα στην αίτησή τους στοιχεία είναι αληθή και (ε) συναινούν στην ηλεκτρονική επεξεργασία των στοιχείων που αναφέρουν στην αίτησή τους

 

2. Ειδικά υποχρεωτικά – ανά κατηγορία – δικαιολογητικά:

Πέραν των ανωτέρω δικαιολογητικών οι υποψήφιοι για κάθε μία από τις παρακάτω κατηγορίες πρέπει να υποβάλουν ανά κατηγορία και τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

Κατηγορία Α΄

Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο Πτυχίου ή Διπλώματος Σχολών ή Τμημάτων Α.Ε.Ι. της ημεδαπής περιλαμβανομένων και των πτυχίων ή Διπλωμάτων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) και των Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ή αντίστοιχων ισότιμων Σχολών της αλλοδαπής εφ’ όσον το πτυχίο τους είναι αναγνωρισμένο και στην Ελλάδα, και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων της ημεδαπής και ή ισοτίμων σχολών της αλλοδαπής. Σε περίπτωση που ο βαθμός εκφράζεται με αξιολογικό χαρακτηρισμό ή με ακέραιο αριθμό, το πτυχίο πρέπει να συνοδεύεται από βεβαίωση της οικείας Σχολής για τον ακριβή αριθμητικό βαθμό.

Όσοι υποψήφιοι προσκομίζουν πτυχίο ή δίπλωμα ΑΕΙ Πανεπιστημιακού τομέα ή Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΑΕΙ της ημεδαπής αντίστοιχης ειδικότητας ή αντίστοιχων σπουδών, με το ζητούμενο από την προκήρυξη, υποχρεούνται να προσκομίζουν συγχρόνως βεβαίωση του αρμοδίου οργάνου του ΑΕΙ ή Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΑΕΙ στο οποίο ανήκει το Τμήμα που χορήγησε το εν λόγω πτυχίο ή δίπλωμα περί του ότι ο τίτλος αυτός στηρίζεται σε σπουδές που καλύπτουν με πλήρη επάρκεια το γνωστικό αντικείμενο του πτυχίου που ζητείται από την προκήρυξη (π.δ.50/2001 άρθρο 26 παρ.2, όπως τροποποιήθηκε με το π.δ.347/2003).

Σε περίπτωση που το πτυχίο έχει αποκτηθεί στην αλλοδαπή, απαιτείται επίσημη μετάφρασή του και πράξη αναγνώρισης από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή το ΙΤΕ ή πιστοποιητικό αναγνώρισης από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., για την ισοτιμία και αντιστοιχία του πτυχίου και αντιστοιχία της βαθμολογικής κλίμακας αυτού με τη βαθμολογική κλίμακα ημεδαπών τίτλων. Εάν από την πράξη ή το πιστοποιητικό αναγνώρισης δεν προκύπτει το γνωστικό αντικείμενο, επιπλέον απαιτείται βεβαίωση από το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα που χορήγησε τον τίτλο στην οποία να καθορίζεται το γνωστικό αντικείμενο, καθώς και επίσημη μετάφρασή της.

Μόνο οι υποψήφιοι της συγκεκριμένης κατηγορίας για την προσαύξηση των μορίων μπορούν να καταθέσουν επιπλέον:

ι.- Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο ή αντίγραφο μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (Master) καθώς και βεβαίωση από το αντίστοιχο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, η οποία να καθορίζει το γνωστικό αντικείμενο αυτού, εφόσον τούτο δεν προκύπτει σαφώς από τον προσκομιζόμενο τίτλο. Σε περίπτωση απόκτησης του τίτλου στην αλλοδαπή ισχύουν αντίστοιχα τα αναφερόμενα στην προηγούμενη παράγραφο για την αναγνώριση προπτυχιακού τίτλου σπουδών που έχει αποκτηθεί στην αλλοδαπή.

Στις περιπτώσεις που η ισοτιμία ή η ισοτιμία και αντιστοιχία του πτυχίου αλλοδαπής αναγνωρίζεται μόνο εφόσον ο/η κάτοχος του πτυχίου είναι και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος, δεν αναγνωρίζεται ισοτιμία μεταπτυχιακού διπλώματος και επομένως δεν λογίζεται ως μεταπτυχιακός τίτλος. Ομοίως, στην περίπτωση που ο μεταπτυχιακός τίτλος συμπληρώνει το βασικό τίτλο, δεν λογίζεται ως μεταπτυχιακός τίτλος. Επιπλέον, ανωτέρω τίτλοι, ημεδαπής ή αλλοδαπής, λογίζονται ως μεταπτυχιακοί μόνο αν για την απόκτησή τους ακολουθείται ετήσια τουλάχιστον φοίτηση.

ιι.- Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο ή αντίγραφο Διδακτορικού Διπλώματος (Doctorate) καθώς και βεβαίωση από το αντίστοιχο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, η οποία να καθορίζει το γνωστικό αντικείμενο αυτού, εφόσον τούτο δεν προκύπτει σαφώς από τον προσκομιζόμενο τίτλο. Σε περίπτωση απόκτησης του τίτλου στην αλλοδαπή ισχύουν αντίστοιχα τα αναφερόμενα στην παράγραφο για την αναγνώριση προπτυχιακού τίτλου σπουδών που έχει αποκτηθεί στην αλλοδαπή.

 Κατηγορία B ΄

Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο απολυτηρίου τίτλου σπουδών (απολυτήριο ή πτυχίο) οποιουδήποτε τύπου Λυκείου ή αποδεικτικού απολύσεως δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι κάτοχοι ισότιμων τίτλων σπουδών σχολικών μονάδων της αλλοδαπής, οφείλουν να συνυποβάλλουν βεβαίωση ισοτιμίας από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με αντιστοιχία βαθμολογίας.

Κατηγορία Γ΄

1. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο απολυτηρίου τίτλου σπουδών (απολυτήριο ή πτυχίο) οποιουδήποτε τύπου Λυκείου ή αποδεικτικού απολύσεως δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι κάτοχοι ισότιμων τίτλων σπουδών σχολικών μονάδων της αλλοδαπής, οφείλουν να συνυποβάλλουν βεβαίωση ισοτιμίας από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με αντιστοιχία βαθμολογίας.

2. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο επαγγελματικής άδεια οδήγησης κατηγορίας Γ΄ και άνω. Θα πρέπει να εμφαίνεται ευκρινώς η ημερομηνία έκδοσης και λήξης της άδειας καθώς και η εκδούσα Αρχή. Άδειες οδήγησης που έχουν εκδοθεί σε άλλη χώρα, να είναι μεταφρασμένες να ισχύουν στην Ελλάδα και να προκύπτει η αντιστοιχία τους με τις ισχύουσες Ελληνικές άδειες οδήγησης από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων .

Οι υποψήφιοι που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς την απαιτούμενη διαδικασία για έκδοση άδειας οδήγησης, μπορούν να προσκομίσουν βεβαίωση του αρμόδιου φορέα για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας (θεωρητική και πρακτική εξέταση) με υπεύθυνη δήλωση στην οποία να αναφέρουν ότι την άδεια οδήγησης θα την προσκομίσουν εντός των χρονικών ορίων.

 Κατηγορία Δ΄

1. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο απολυτηρίου τίτλου σπουδών (απολυτήριο ή πτυχίο) οποιουδήποτε τύπου Λυκείου ή αποδεικτικού απολύσεως δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι κάτοχοι ισότιμων τίτλων σπουδών σχολικών μονάδων της αλλοδαπής, οφείλουν να συνυποβάλλουν βεβαίωση ισοτιμίας από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με αντιστοιχία βαθμολογίας ή Επαγγελματικής Ναυτικής Σχολής του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ή πτυχίο Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας

2. Βεβαίωση του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου, για τους έχοντες τουλάχιστο ετήσια προϋπηρεσία σε εμπορικά πλοία, με ειδικότητα καταστρώματος ή με ειδικότητα μηχανής

3. Πιστοποιητικό στρατολογίας τύπου Α,’ από το οποίο να προκύπτει ότι υπηρέτησαν, τουλάχιστο για ένα έτος, σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, με ειδικότητα καταστρώματος ή με ειδικότητα μηχανής

Κατηγορία Ε΄

1. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο πτυχίου Β΄ κύκλου Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων (Τ.Ε.Ε.) ειδικότητας ηλεκτρονικών αυτοκινήτων ή Β΄ κύκλου Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων (Τ.Ε.Ε.) ειδικότητας μηχανών και συστημάτων αυτοκινήτου ή αμαξωμάτων ή ηλεκτρονικών συστημάτων και αυτοματισμού αυτοκινήτων ή ειδικότητας μηχανών αυτοκινήτου ή αμαξωμάτων ή ηλεκτρικού συστήματος αυτοκινήτου των πρώην Τεχνικών Επαγγελματικών Λυκείων (Τ.Ε.Λ.) ή του τμήματος Ειδίκευσης Κλάδου 13 (μηχανικός αυτοκινήτων) ή των Ενιαίων Πολυκλαδικών Λυκείων (Ε.Π.Λ.)

2. Για την πιστοποίηση της πρακτικής εμπειρίας σε συνεργεία επισκευής αυτοκινήτων, βεβαίωση εργοδότη στην οποία αναφέρεται ο χρόνος απασχόλησης και η ειδικότητα του υποψήφιου, θεωρημένη και επικυρωμένα φωτοαντίγραφα τουλάχιστον τριακοσίων (300) ενσήμων που αντιστοιχούν σε εργασία και έχει παρασχεθεί μετά την απόκτηση του απαιτούμενου πτυχίου ή βεβαίωση Ο.Α.Ε.Ε. για αντίστοιχες ημέρες ασφάλισης, για το εν λόγω διάστημα και τη συγκεκριμένη ειδικότητα.

 

Κατηγορία ΣΤ’

1. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο απολυτηρίου τίτλου σπουδών (απολυτήριο ή πτυχίο) οποιουδήποτε τύπου Λυκείου ή αποδεικτικού απολύσεως δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι κάτοχοι ισότιμων τίτλων σπουδών σχολικών μονάδων της αλλοδαπής, οφείλουν να συνυποβάλλουν βεβαίωση ισοτιμίας από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με αντιστοιχία βαθμολογίας.

2. Δίπλωμα ή Πτυχίο αναγνωρισμένου Ωδείου της ημεδαπής ή αλλοδαπής των εξής μουσικών οργάνων :

· Δύο (2)εκτελεστών του μουσικού οργάνου κλαρίνου ( b si )

· Ένας (1)εκτελεστής του μουσικού οργάνου σαξόφωνο alto( b mi )

· Ένας (1)εκτελεστής του μουσικού οργάνου σαξόφωνο tenoro( b si )

· Δύο (2)εκτελεστών του μουσικού οργάνου Τρομπέτας( b si )

· Δύο (2)εκτελεστών του μουσικού οργάνου τρομπόνι atiro

· Δύο (2)εκτελεστών του μουσικού οργάνου Τούμπα.

Δείτε επίσης x

scroll to top

Συνεχίζοντας την περιήγησή σας στο e-dimosio.gr συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close